kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۵۳۰
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۴
بررسی‌ها نشان می‌دهد

دولت به وعده‌هایش درباره زائران اربعین عمل نکرد

بررسی‌ها نشان می‌دهد وعده‌های دولت برای کنترل هزینه‌های اربعین محقق نشده زائران کربلای معلی در این ایام، ناچار به پرداخت هزینه‌های بالا برای موارد متعدد هستند.



چند سال است که زیارت حضرت اباعبدالله(ع) در ایام منتهی به اربعین حسینی رونق بیشتری گرفته و میلیون‌ها زائر از سراسر دنیا چند روز پیش از اربعین امام حسین(ع) خود را به آئین پیاده‌روی از نجف‌اشرف به کربلای معلی می‌رسانند تا با سید شهیدان تجدید بیعت نمایند.
دولت قبل از آغاز سفرهای اربعین، تصمیماتی گرفت که از همان ابتدا مورد سؤال بود و همچنین وعده‌هایی داد که متأسفانه آنچنان‌ که باید، به آنها عمل نشده است.
روز گذشته تسنیم گزارش داد، 20 شهریور امسال مطابق توافق سازمان هواپیمایی کشوری با شرکت‌های هواپیمایی داخلی نرخ بلیت پرواز رفت و برگشت مشهد‌- ‌نجف و مشهد‌-  بغداد 1/5 میلیون تومان تعیین شد. قیمت بلیت پرواز رفت و برگشت تهران‌- ‌نجف و تهران - بغداد نیز یک میلیون و 200 هزار تومان و قیمت بلیت پرواز از سایر شهرهای کشور به شهرهای نجف و بغداد نیز یک میلیون و 200 هزار تومان تعیین شد.
این در حالی است که از چند روز پیش آژانس‌ها و دفاتر فروش رسمی معرفی شده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام می‌کنند بلیت با نرخ‌های مصوب را ندارند. این در حالی است که به راحتی می‌توان از طریق سایت‌های فروش بلیت هواپیما و قطار، بلیت پروازهای نجف و بغداد را خریداری کرد که در مواردی این قیمت حدود 50 درصد بالاتر از نرخ‌ اعلام شده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری است.
رضا جعفرزاده، مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در واکنش به این وضعیت گفته «کسی که مدعی است بلیت پرواز اربعین گران است یک مدرک برای سازمان هواپیمایی ارسال کند تا به آن رسیدگی کند. اگر رسانه‌ها به این موضوع عنایت داشته باشند خیلی بهتر می‌توانیم اطلاع‌رسانی کنیم.»سازمان هواپیمایی که پیش از این گرانفروشی بلیت‌های اربعین در مراکز معرفی شده را انکار می‌کرد، حالا با اشاره به جریمه گرانفروشان بلیت پروازهای اربعین می‌گوید مردم مدارک گرانفروشی بلیت را به سازمان هواپیمایی کشوری ارائه کنند.البته گرانی بلیت‌های اربعین منحصر به هواپیما نیست، و بلیت اتوبوس را نیز شامل شده است و این بلیت‌ها در ایام اربعین صددرصد گران شده است.
عامری، رئیس‌اتحادیه تعاونی‌های حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه رانندگان در ایام اربعین یک سر خالی می‌روند، گفته است: همین موضوع باعث شده است بلیت تهران به مهران از ۳۸ هزار تومان به ۷۶ هزار تومان برسد.
بانک مرکزی مردم را سر کار گذاشت
نکته عجیب‌تر، برخورد بانک مرکزی با زائران اربعین بود. درحالی بانک مرکزی طی روزهای گذشته از توزیع ارز مسافرتی به زائران اربعین که از طریق کاروان‌های سازمان حج و زیارت به عتبات مشرف خواهند شد، خبر داده بود که سازمان حج و زیارت اعزام کاروان به اربعین را در این ایام متوقف کرده است!
رئیس‌سازمان حج و زیارت بود، به تسنیم گفته است که اعزام کاروان‌های حج و زیارت در ایام اربعین متوقف شده و سه روز پس از اربعین اعزام‌ها مجدداً از سر گرفته می‌شود.
حمید محمدی همچنین گفته است: «از 6 آبان تا سه روز پس از اربعین، اعزام‌های عادی عتبات متوقف خواهد بود».
با استناد به سخنان رئیس ‌سازمان حج و زیارت در خبرگزاری تسنیم می‌توان گفت تنها عایدی بخشنامه فوق بازی رسانه‌ای و البته سر کار گذاشتن مردم بود؛ این درحالی است که بانک مرکزی باید در زمان سیاست‌گذاری و البته اعلام آن تمام جوانب را در نظر گرفته و نسنجیده خبری را در جامعه اعلام نکند. خیلی بعید به نظر می‌رسد که بانک مرکزی در جریان سیاست سازمان حج و زیارت برای ایام اربعین نبوده باشد. باید منتظر توضیحات بانک مرکزی درمورد این وضعیت عجیب بود.