kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۳۷۹
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۱

کوتاه اقتصادی




* معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۳۵ درصد قیمت جاده هزینه روسازی است، گفت: در ۱۲ سال گذشته قیمت قیر ۲۵۰ برابر افزایش داشته است و باید در این حوزه ارتقای بهره‌وری در دستورکار باشد. به گزارش فارس، خیراله خادمی در نهمین همایش قیر، آسفالت و ماشین‌آلات اظهار داشت: در روسازی آسفالت امروز نه‌تنها پیشرفت نداشته‌ایم که عقب‌گرد هم داشته‌ایم، حتی ترمیم آسفالت‌ها امروز در فواصل طولانی‌تری نسبت به گذشته نیست. وی بر ضرورت کنترل دستگاه‌های پخت و تولید آسفالت تأکید کرد و گفت: کارخانجات آسفالت کنترل کیفیت شدند، برخی کارخانجات کیفیت تولید پایینی دارند و ضروری است کنترل حین تجهیز کارگاه انجام شود. خادمی با تأکید بر لزوم افزایش بودجه‌ برای آزمایشگاه‌ها گفت: کمترین هزینه‌کرد را برای آزمایشگاه‌ها داریم. همچنین ضروری است کنترل در محل تولید و قبل از حمل قیر نیز به‌دقت انجام شود.
* بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهر ماه سال 1396 رقم 8/2 درصد بوده است. شاخص کل (بر مبنای100=1390) در مهر ماه سال 1396 برای کل کشور، مناطق شهری و روستایی به ترتیب 255/5، 253/0 و 266/1 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب 1/1 درصد، 1/2 درصد و 0/7 درصد افزایش یافته است.
* طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی شش ماهه نخست سال‌جاری ۴۴ هزار خودروسواری به ارزش یک میلیارد و ۱۹۸ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار به کشور وارد شده است.بر پایه این آمار طی شش ماهه نخست سال‌جاری مجموع واردات خودرو با احتساب قطعات آن به میزان ۱۴۵ میلیون و ۹۸۸ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۷۱۵ میلیون و ۱۹۲ هزار دلار بوده است. طی شش ماهه نخست سال‌جاری ۲۳ میلیارد و ۵۹۵ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شده است که سهم واردات خودرو و قطعات به میزان یک میلیارد و ۷۱۵ میلیون و ۱۹۲ هزار دلار یعنی بیش از هفت بوده است. این در حالی است که در شش ماه نخست سال گذشته بالغ بر یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون دلار خودرو و قطعات معادل ۳۸ هزار و ۳۹۶ میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال وارد کشور شده بود.
* یک مقام مسئول کارگری درباره سامانه ثبت قراردادهای کار گفت: سامانه ثبت قراردادهای کار که وزارت کار به دنبال راه‌اندازی آن است کمکی به امنیت شغلی کارگر نمی‌کند. اگر وزارت کار واقعا به دنبال امنیت شغلی نیروی کار است همان دستورالعمل شماره ۴۱ روابط کار را که ۴۸ ساعت بیشتر دوام نداشت ساری و جاری کند تا کارگران عمری وزارت کار را دعا کنند. داوود امیری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه کارفرمایان هنگام تعیین مزد کارگران یاد مشکلاتشان می‌افتند، گفت: این شایسته نیست که کارفرمایان زورشان به دولت نمی‌رسد دستمزد کارگر را بهانه می‌کنند. کارفرمایان باید مشکلات خود را با دولت حل و فصل کنند. اگر یک بنگاه اقتصادی می‌خواهد به قیمت استثمار نیروی کار باز باشد ولی به حقوق نیروی کارش بها ندهد بسته بماند بهتر است.امیری متذکر شد: در حال حاضر بعضی از بنگاه‌ها هستند که فقط می‌خواهند سودده باشند و نیروی کار را استثمار می‌کنند تا سودشان را از دست ندهند ولی ارزشی برای حقوق کارگران و افزایش دستمزدشان قائل نیستند.