کشاورز قزوینی2 برابر میانگین کشوری پسته برداشت میکند
پستهکار قزوینی که در مزرعه خود بخش تحقیق و توسعه دایر نموده، از هر هکتار به طور متوسط 2 تن پسته برداشت میکند که بیش از دو برابر میانگین کشوری است.
به گزارش فارس، آقای نظری به عنوان یکی از باغداران نمونه پسته در کشور، از حدود 30 سال پیش منطقه بوئینزهرا در استان قزوین را برای کشت پسته انتخاب کرده است.
به گفته این پستهکار نمونه، از هر هکتار به طور متوسط 2 تن پسته برداشت میکند با آنکه میانگین کشوری رقمی زیر یک تن عنوان میشود.
نکته قابل توجه درباره عملکرد این کشاورز، استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک برای پوستکنی، ضدعفونی، شستوشو و ارائه محصول نهایی پسته خشک و آماده صادرات و همچنین فعال نمودن بخش تحقیق و توسعه (R&D) است به طوری که سالانه 25 تحقیق و نمونهبرداری میدانی روی محصولات باغ پسته این فرد انجام میشود.
نظری در مورد نحوه فعالیت خود و دلایل موفقیتش میگوید: از سال 68 دو نمونه پسته اکبری و احمدآقایی را از استان کرمان و شهر رفسنجان به اینجا آورده و در وسعت 200 هکتار کشت را آغاز کردیم که به تازگی 200 هکتار دیگر نیز به این سطح اضافه شده است.
وی با بیان اینکه 70 رقم پسته در کلکسیون تحقیقات این مزرعه نگهداری میشود، به اهمیت تحقیق و توسعه برای پیشگیری از خطرات احتمالی که به درختان پسته به محصول نهایی آسیب میزند، اشاره کرد و گفت: حدود 25 تحقیق و نمونهبرداری گسترده از باغات پسته در سال انجام میدهیم که یکی از نتایج بارز آن جلوگیری از آفت پسیل است.
این باغدار نمونه پسته با اشاره به اینکه برای صادرات به دلیل حساسیت اروپاییها باید از ورود حتی یک دانه پسته آلوده به آفات جلوگیری کرد، تأکید کرد: اگر در 250 هزار تن تنها 200 عدد پسته آلوده باشد، محصول صادراتی مرجوع میشود که چیزی جز ضرر برای ما نیست، برای همین آزمایشات و مراقبتهای سختگیرانهای را در فصل کشت روی باغهای خود داریم.
نظری کمآبی را یکی دیگر از مشکلات پیشروی پستهکاران استان کرمان برشمرد و عنوان کرد: با استفاده از سیستمهای آبیاری نوین به ازای هر هکتار 4 هزار و 500 مترمکعب آب مصرف میکنیم، در حالی که این رقم در رفسنجان 7 تا 10 هزار مترمکعب است.
وی محاسبه برداشت محصول بر اساس واحد سطح را غیرمنطقی دانست و گفت: باید دید به ازای مصرف هر مترمکعب آب چقدر محصول برداشت میشود، تا جایی که در آمریکا به ازای هر مترمکعب آب یک کیلوگرم پسته تازه به دست میآید، در حالی که این رقم در ایران 100 گرم است.