علی باقری:
عدهای که همدرس مونیز بودند به جای ایستادن پای فناوری هستهای در صنعت هستهای بتن ریختند
عضو تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت دهم با انتقاد از برخی نخبگان دانشگاهی تصریح کرد: متاسفانه برخیها در همین دانشگاه تهران میگویند ما سوخت فسیلی داریم پس چرا باید به سراغ سوخت هستهای برویم؟ برخیها مانند شهید شهریاری، احمدی روشن، علی محمدی پای فعالیتهای هستهای ایستادند، اما برخیها حاضر نیستند که پای این فناوری بایستند.
علی باقری عضو تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت دهم در نشست دانشجویی بررسی آینده روابط ایران و ۱ + ۵ گفت: روحانی در دوران اصلاحات معتقد بود که مذاکره با آمریکا به مثابه سوار شدن به بنز است در واقع او خیلی دوست داشت که سوار این بنز شود با این وجود در آن مقطع پیشنهاداتی برای ورود آمریکا به مذاکرات هستهای مطرح شد که این پیشنهادات گفتوگو درخصوص گروههای جهادی فلسطین، کمک به حزبالله و گفتوگو در مورد پیش فرض طرح ملک عبدالله که مبنی بر به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی بود را شامل میشد؛ اما پاسخی که معاون بوش به آنها داد این بود که ما با تروریستها مذاکره نمیکنیم.
عضو تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت دهم تصریح کرد: نوع نگاهی که امروز ترامپ و هیئت حاکمه آمریکا نسبت به ایران دارند ناشی از این ارزیابی که ما ضعیف شدهایم، است. سؤال این است که مگر ترامپ یک دیوانه نیست که میگفت: میخواهد سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار دهد با این وجود دیدیم که چگونه تیلرسون آمد و براساس محاسباتی که انجام داده بودند اعلام کرد که آمریکا سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار نمیدهد در واقع از موضع خود عقبنشینی کردند. در هر حال آن چیزی که بوش و ترامپ دیوانه را میتواند در مقابل ما عاقل کند نوع استفاده کشورمان از ابزارهای قدرت است و آن چیزی که میتواند ابزارهای قدرت را منسجم کند و ما را در مقابل زیاده خواهیهای دشمن قرار دهد اتکا به گفتمان انقلاب اسلامی است و هر گاه به این گفتمان اتکا کردیم موفق بودهایم.
وی با اشاره به اینکه امروز حضور منطقهای ما محصول اتکا به گفتمان انقلاب اسلامی است افزود: با این نگاه ما توانستهایم که نفوذ خود را در منطقه بسط و گسترش دهیم. اگر گفتمان انقلاب اسلامی را از ما بگیرند عملا چیز دیگری نداریم. باقری با اشاره به اینکه برخیها بحث مذاکرات موشکی را مطرح میکنند و این در حالی است که صنعت موشکی ما قابل مذاکره نیست تصریح کرد: اگر وارد بحث مذاکرات موشکی شویم قطعا فشارها بر کشورمان بیشتر میشود، چون صنعت موشکی همه چیز ما و تامینکننده امنیت کشورمان است و در واقع اگر نتوانیم امنیت خود را حفظ کنیم دیگر انقلاب اسلامی موضوعیتی ندارد.
عضو تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت دهم با اشاره به اینکه جریانی در کشور تلاش میکند که مذاکرات موشکی را نیز بر مردم تحمیل کند تصریح کرد: اصلا نباید فکر مذاکرات موشکی را هم بکنیم در واقع اگر بخواهیم از هزینه دادن فرار کنیم قطعا باید هزینههای بیشتری بدهیم معتقدم هزینه سازش خیلی بیشتر از هزینه مقاومت است.
باقری در پاسخ به این سؤال که آیا ایران در مورد نقض برجام توسط آمریکا اعتراض خود را به کمیسیون نظارت بر برجام ارایه داده یا نه و اگر داده آیا فایدهای دارد تصریح کرد: میگویند که اعتراض ایران را به کمیسیون نظارت بر برجام ارایه دادهاند، اما فایدهای هم ندارد اگر چه معتقدیم که باید اعتراض خود را مطرح کنیم، ولی در نهایت اتفاقی که میافتد این است که تحریمهای سابق دوباره باز میگردند و ما این را در برجام پذیرفتهایم.
وی با بیان اینکه اگر مدیران تدبیر کنند میتوانیم با تفکر انقلابی در مقابل زیاده خواهی آمریکا بایستیم، افزود: وقتی ترامپ گفت که ایران باید از منطقه خارج شود هنوز مدت زیادی از اظهارات او نگذشته بود که کرکوک آزاد شد و این حاصل تفکر انقلاب اسلامی بود.