وزیر بهداشت در آیین بدرقه کاروان بهداشت و درمان اربعین:
6 هزار نیروی بهداشتی و درمانی به زائران اربعین حسینی(ع) خدمت میکنند
وزیر بهداشت گفت: در بیش از 20 روز رفت و بازگشت مردم به عراق، 6 هزار نیروی بهداشتی و درمانی افتخار خدمت به زائران امام حسین(ع) را خواهند داشت.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، سیدحسن هاشمی صبح دیروز در آیین اعزام و بدرقه کاروان بهداشت و درمان اربعین حسینی در جوار حرم امام (ره)، اظهار داشت: امسال ظرفیت خدمات وزارت بهداشت به زائران اربعین حسینی سه برابر افزایش یافته و چندین فروند بالگرد اورژانس، بیمارستانهای ثابت و سیار، 800 دستگاه آمبولانس و تعداد قابل توجهی نیروی اورژانس، بهداشت محیط و مبارزه با بیماریهای واگیر، به زائران خدمات ارائه میدهند.هاشمی با تاکید بر آمادگی کامل وزارت بهداشت برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی، افزود: علاوهبر وزارت بهداشت، نیروها و امکانات بسیج جامعه پزشکی، ستاد کل نیروهای مسلح، سازمانهای بهزیستی، تامین اجتماعی و هلال احمر در آمادگی کامل قرار دارند.
وی ادامه داد: بخشی از زائران اربعین حسینی از کشورهای پاکستان و افغانستان به عراق اعزام میشوند و در طول مسیر آنها خدمات بهداشتی و درمانی فراهم شده و ما در کنار تمام زائران با افتخار هستیم و امیدواریم که این راه، سال به سال فروزانتر و پر رهروتر ادامه داشته باشد.
ایجاد ۶ بیمارستان صحرایی در مرزهای غربی
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم بااشاره به نظارت گروههای بهداشتی در حوزه بهداشت مواد غذایی و آشامیدنی در چهار مرز غربی کشور در ایام اربعین، گفت: در کنار نظارت گروههای بهداشتی، انتظار داریم که مردم از سلامت خود و بهداشت مواد غذایی مراقبت کنند.
هاشمی راهپیمایی اربعین حسینی را باشکوهترین مراسم اسلامی بیان کرد و گفت: این مراسم بعد از حج نشان از قدرت و همبستگی مردم ما و امت اسلامی دارد چرا که مرزهای کشور ما در این مراسم میزبان مردم پاکستان و افغانستان نیز هستند و در طول مسیر زائران در فاصله هر ۱۰ کیلومتر یک آمبولانس و هر ۱۵ کیلومتر یک اتوبوس آمبولانس مستقر شدهاند.
وی از ایجاد ۶ بیمارستان صحرایی در مرزهای غربی کشور خبر داد و گفت: همچنین تمام بیمارستانهای استانهای مرزی غرب کشور از نظر حضور پزشک متخصص و کادر درمانی، تجهیزات پزشکی از جمله آی سی یو، دیالیز سیار و خدمات دندانپزشکی پرتابل تقویت شدهاند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در چهار مرز خسروی، مهران، شلمچه و چزابه پنج درمانگاه ایجاد شده است، افزود: از نظر پشتیبانی دو هواپیما در ایلام و کرمانشاه مستقر شدهاند و تاکید میکنم که مردم هم باید پیشگیری کنند، چرا که پیشگیری بهتر از درمان است و تیمهای بهداشتی هم بر توزیع غذا، آشامیدنیها و استراحتگاههای زائران نظارت میکنند.
هاشمی با بیان اینکه امیدوارم این مراسم که نمادی از قدرت اسلام است با شکوه برگزار شود، گفت: گروههای بهداشتی وزارت بهداشت در خاک عراق استقرار دارند و وزارت بهداشت عراق در مواردی که نیاز داشته باشد به آنها کمک میکنیم همچنین بیمارستانهای این کشور را از نظر نیروی متخصص، بهیار، پرستار و پزشک عمومی تجهیز کردیم و اقدامات مشترک ما با وزارت بهداشت عراق به صورت مشترک انجام میشود.
وی درخصوص بیمارستانهای CPRN (بیمارستانهایی برای مقابله با حوادث شیمیایی، میکروبی، پرتوی و هستهای) گفت: بخشی از بیمارستانهای صحرایی ایجاد شده به همین منظور است و تا حد توان اقداماتی را در این زمینه انجام دادیم.