kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۳۱۷
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۲

برگزاری آیین چهلمین سالگرد ارتحال آیت‌الله سید مصطفی خمینی درقم



 آیین چهلمین سالگرد ارتحال آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند ارشد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب با حضور آیات و مراجع عظام تقلید، شخصیت‌های دینی، زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(ع) در شبستان امام خمینی حرم مطهر برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این مراسم که حضرات آیات و مراجع عظام تقلید حسین نوری همدانی، سید محمد علی علوی گرگانی، عبدالله جوادی آملی، سید محمد سعیدی، و سایر شخصیت‌های علمی و حوزوی، برخی مدیران و مسئولان استان حضور داشتند، یاد و خاطره آن عالم ربانی گرامی داشته شد.
استاد حوزه علمیه قم در این مراسم با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت فقهی، علمی و سیاسی آیت‌الله سید مصطفی خمینی گفت: حضرت امام راحل 14 سال از عمر شریف خود را در تبعید گذراند که در این ایام حساس، مرحوم سید مصطفی خمینی نیز در کنار ایشان بوده و از وجود نورانی بنیانگذار انقلاب اسلامی نهایت استفاده را بردند.
وی گفت: حدود پنج الی شش جلد تفسیر از آن مرحوم چاپ شده که مباحث بسیار ظریف و دقیقی در آن وجود دارد که نشانه جایگاه علمی این شخصیت وارسته است.
نظری منفرد با اشاره به همراهی سید مصطفی خمینی با امام خمینی(ره) و نقش ایشان در انقلاب اسلامی رحلت سید مصطفی خمینی را در پیروزی انقلاب بسیار پررنگ دانست و اظهار داشت: رژیم شاه با امکانات گسترده خود، خفقان زیادی در جامعه ایجاد کرده بود ولی چون مردم یکجا و متحد به‌پا خاسته بودند، رژیم نتوانست در برابر موج انقلاب بایستد.
وی ادامه داد: رحلت شهادت‌گونه آیت‌الله سیدمصطفی خمینی نیز از عوامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی بود، این رحلت برای امام راحل بسیار سنگین بود ولی ایشان دراطلاعیه‌ای این ضایعه را به عنوان یکی از الطاف خفیه الهی ذکر کردند.
نظری منفرد گفت: این رحلت در مردم نوعی حرکت و جرقه‌ای ایجاد کرده و مردم نیز در برابر رژیم ایستادند.
سید مصطفی خمینی، اولین فرزند امام خمینی در 21 آذر 1309 دیده به جهان گشود و در اول آبان ماه 1356 به طرز مشکوکی در نجف اشرف دارفانی را وداع گفت.
ایشان از همان سنین کودکی تحت تأثیر محیط زندگی خانوادگی خود که به طور کامل مذهبی و علمی بود، رشد کرد و تحصیل را از مکتب‌خانه‏های محلی شروع کرد و پس از فراگیری آموزش‌های دوره ابتدایی در مدارس دولتی، به حوزۀ علمیۀ قم وارد شد و به فراگیری علوم و تحصیلات حوزوی پرداخت.
او پس از گذراندن دوره‏های مقدماتی، سطح و خارج در 27 سالگی به درجۀ اجتهاد نایل آمد و در کنار تحصیل و تدریس، تألیف را نیز شروع کرد که تا پایان حیاتش هیچ‌گاه متوقف نگردید و آثار متعددی را به یادگار گذاشتند.
وی در حوزه از محضر بزرگانی مانند امام راحل و آیات بروجردی، حجت، حسینی شاهرودی، محقق داماد، خویی، سیدمحسن حکیم و محمد باقر زنجانی کسب فیض کرده و ده‌ها کتاب در حوزه علوم اسلامی و فقهی را تالیف کرد.
سید مصطفی با تأثیرپذیری از محیط حوزه علمیه قم و شخصیت و دیدگاه‌های امام‌خمینی(ره) به فعالیت‌های سیاسی نیز روی آورد و با شروع نهضت امام به‌طور جدی وارد آن شد و در مقاطع مختلف نهضت در ایران، تبعید در ترکیه و ادامۀ ‌تبعید در عراق تا اول آبان 1356 که به صورت مشکوکی رحلت کردند، به فعالیت‌های ‌سیاسی خود ادامه داد و به عنوان یکی از ارکان نهضت اسلامی، فعالیت‌های دامنه‏داری را
انجام داد.