مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی:
عقبنشینی وزارت ارشاد در برابر انحصارطلبیها پیامد منفی دارد(اخبار ادبی و هنری)
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، عقبنشینیهای ارشاد در برابر زیاده خواهیهای جماعتی محدود اما همیشه برخوردار و معترض را دارای پیام و پیامدهای نامطلوب توصیف کرد.
میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفت وگو با خبرنگار کیهان درباره ترکیب شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب تهران گفت: صنف کتاب و نشر به عنوان یک صنف فرهنگی و ملتزم به اقتضائات رفتار اخلاقی شناخته میشود. روش گذشته در این صنف در اکثر موارد این گونه بوده است. یعنی قاطبه و اکثریت ناشران کشورمان دارای بنیههای مکتبی وعلایق ایمانی وانگیزههای انقلابی و دانش فرهنگی هستند و این جریان کلی نشر ماست.
وی افزود: اما متأسفانه بخش کوچکی از ناشران، التزامی به مبانی فکری انقلاب و اخلاق اسلامی ندارند. این بخش کوچک اما انحصارطلب با مطالبهگری بیش از حد و بیش از حق، وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی این وزارتخانه را تحت فشار قرار دادهاند و امتیازخواهیهای بلاوجه و ناحقی را داشته و دارند.
نیلی تصریح کرد: آنچه در شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب تهران اتفاق افتاده یکی از نمونههای رفتار انحصار طلبانه این عزیزان است. ما این رفتارها را نمیپسندیم و دون شأن نشر کشور میدانیم. نباید زیاده خواهی و سر و صدای آنها موجب تسلیم و انفعال در دستگاههای فرهنگی کشور شود.
نیلی بااشاره به وقایع سالهای گذشته افزود: این اولین بار نیست که با چنین رفتارهایی در صنف مواجه میشویم. برخی از همین ناشران همیشه برخوردار و همیشه معترض سالهای قبل تلاش کردند برای تحریم حضور ناشران در نمایشگاه کتاب تهران اتحاد و اجماعی درست کنند و معاونت فرهنگی ارشاد را وادار به عقبنشینی و تسلیم در برابر خواستههای گروه و دسته خودشان کنند و البته موفق هم نشدند و زیاده خواهی شان به جایی نرسید . اینها طبیعی است ، اما عقبنشینی از چارچوبها و انفعال دستگاههای فرهنگی غیر طبیعی و نامطلوب است و پیامد و پیامش تشویق همه به تکرار این گونه رفتارها در دیگر دستگاهها، مجموعهها و صنوف
خواهد بود.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی درباره واکنش این تشکل به رفتار ناعادلانه و انحصار طلبی اتفاق افتاده در ترکیب بندی شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب تهران هم گفت: این ترکیبی که به نمایندگی از وزارت ارشاد در شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب تهران منصوب شدهاند را برخلاف شأن وزارت ارشاد و مغایر با جهتگیریهایی که دستگاههای فرهنگی طبق قانون و سیاستهای کلی نظام اسلامی باید داشته باشند میدانیم.
وی افزود: متاسفانه تشکلهای انقلابی و مشخصا مجمع ناشران در شورای برنامهریزی کاملا غایب و حذف شده است.اما برخی عناصر نشان دار جریان شبه روشنفکری سکولار، دارای حق رای و تصمیم گیری آن هم به نمایندگی از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی شدهاند. اینها برای جریان مومن نشر قابل قبول نیست.
این ناشر ادامه داد: ما با جمع هیئت مدیره مجمع ناشران طی دوهفته اخیردرحال مذاکره با مسئولان وزارت ارشاد بوده ایم و دوستان را از مسیر نادرست و غیر اصولی که در پیش گرفته بودند حذر دادیم و البته حدس میزنیم که آنها هم علاقمند هستند که این مسیر غلط اصلاح شود.
وی در پایان گفت: امیدواریم که این تعاملات دوستانه و انتقادات صریح و صمیمی مجمع ناشران انقلاب اسلامی با مدیران وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی ارشاد به نتیجه برسد و این مسئله بر طرف شود و در سال چهلم انقلاب اسلامی شاهد برپایی یک نمایشگاه بینالمللی مطلوب و در شان ملت مسلمان ایران و نظام اسلامیمان باشیم.