توصیه به زائران اربعین برای تزریق واکسن هپاتیت 2هفته قبل از سفر
گروههای پر خطر قبل از سفر به عراق واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند
رئیسمرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: سلامت زائران از نظر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا تحت مراقبت قرار دارد اما توصیه میکنیم که گروههای پر خطر قبل از سفر به عراق، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
محمد مهدی گویا به پایگاه خبری وزارت بهداشت گفت: گروههای پر خطر بیماری آنفلوآنزا شامل افراد بالای65 سال، زنان باردار، افراد با سابقه بیماریهای قلبی و ریوی، افراد با نارسایی کلیه و کبد، افرادی که تحت درمان داروهای ضد سرطان و یا داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بدن قرار دارند و بیماران دیابتی نوع پیشرفته، باید قبل از سفر زیارتی خود به عراق، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
گویا یادآور شد: توصیه نمیکنیم که تمام زائران واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند اما گروههای پر خطر حتما باید با مشورت پزشک، اقدام به تزریق این واکسن کنند و پس از آن عازم سفر زیارتی به عراق شوند، در غیر این صورت ممکن است به آنفلوآنزای شدید مبتلا شوند و جان آنها به خطر بیفتد.وی افزود: در راهپیمایی اربعین سال گذشته، مواردی از آنفلوآنزا در زائرانی که به کشور بازگشتند مشاهده شد و در برخی از شهرهای کشور، موج اول آنفلوآنزا با برگشت این زائران آغاز شد.رئیسمرکز مدیریت بیماریهای واگیر با بیان اینکه پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در برخی از گروههای سنی و بیماران، بسیار مهم و اساسی است، ادامه داد: بیماریهای اسهالی و آنفلوآنزا، بیماریهای مهمی هستند که زائران حتما باید مراقب باشند تا به آنها مبتلا نشوند و اگر هر یک از زائران دچار علائم این بیماریها شدند، حتما با ماموران بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در تماس باشند چراکه این ماموران در تمام طول مسیر و محل اقامت زائران تا مرزهای غربی حضور دارند و در داخل خاک عراق نیز توسط سازمان هلال احمر خدمات بهداشتی و درمان ارائه میشود.
زائران اربعین دو هفته قبل از سفر
واکسن هپاتیت بزنند
رئیسشبکه هپاتیت ایران نیز به زائران اربعین حسینی توصیه کرد: دو هفته قبل از مسافرت تحت واکسیناسیون ضد هپاتیت A قرار گیرند.به گزارش ایسنا، سید مؤید علویان درخصوص رعایت نکات بهداشتی در مسیر پیادهروی اربعین گفت: هپاتیت A یک ویروس بوجود آورنده التهاب کبد است که از شخص به شخص و از طریق مدفوع آلوده و یا از طریق مصرف آب و غذای آلوده منتقل میشود. این ویروس میتواند برای ماهها در خارج از بدن انسان زنده بماند و میزان شیوع آن ارتباط مستقیمی با سطح بهداشت جامعه دارد.
وی ضمن تاکید بر انتقال این بیماری از طریق مصرف آب و غذای آلوده خاطرنشان کرد: از آنجا که ازدیاد جمعیت و عدم رعایت بهداشت از جمله عوامل ابتلای زائران به هپاتیت A میباشد، زائران دقت کنند ضمن رعایت نکات بهداشتی حین سفر، قبل از مصرف مواد غذایی دستهای خود را با آب و صابون بشویند و تنها از آب بطری مهر و موم شده یا آب جوشانده شده استفاده نمایند و از مصرف غذای غیر پخته یا نامطمئن خودداری کنند. همچنین هنگام مصرف میوه علاوهبر شستشوی مناسب آن، پوست میوهها را کنده و دور بریزند.