رسانههای صهیونیستی اعلام کردند
شکست پشت شکست، وضعیت اسرائیل در فلسطین و سوریه
رسانههای صهیونیستی نوشتهاند «شکست» تنها نتیجهای بوده که در دو جبهه سوریه و فلسطین نصیب اسرائیل شده است.
برخی رسانههای صهیونیستی نتایج جنگ سوریه برای اسرائیل را «بسیار بد» توصیف و اعلام کردهاند مسئله به اصطلاح «آشتی فلسطین» نیز به نفع این رژیم تمام نشده است، بنابراین تنها چیزی که در این دو جبهه عاید تلآویو شده «سرخوردگی» و «شکست» است. این رسانهها همچنین اذعان کردهاند که حمله رژیم صهیونیستی به سوریه پس از آن صورت گرفت که تلآویو احساس کرد در سوریه و منطقه زیان دیده است!
به عنوان مثال «ایهود یعری»، تحلیلگر امور عربی شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی درباره فرار داعشیها از رقه به دیرالزور گفته: «جنگ سوریه نتایج بسیار بدی برای اسرائیل تا این لحظه داشته است و آشتی ملی فلسطین نیز آن طور که تلآویو انتظار دارد، اداره نمیشود، بنابراین ما در دو جبهه سوریه و فلسطین شکست خوردیم.» «یعری» از این حوادث این گونه نتیجه گرفت که «شکست اسرائیل در دو جبهه به دلیل ضعف سیستم اطلاعاتی این رژیم است.»
یک کارشناس و تحلیلگر صهیونیستی دیگر نیز اخیرا در همین شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی گفته بود «ما بزرگترین بازنده در سوریه هستیم زیرا دستگاههای اطلاعاتی ما در فهم اوضاع دیر عمل کردند.» به گفته این تحلیلگر صهیونیست، «در جنگ داخلی سوریه افراد و طرفهای زیادی بازنده بودند، اما اسرائیل بزرگترین بازنده بود.»
وی این را هم گفته بود که «شاید این حرف من خیلی تلخ باشد، اما این نتیجه حاصل ماهها و شاید بیشتر از آن، فکر کردن من در مورد این موضوع است... سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل درک درستی از آنچه در سوریه اتفاق افتاد، نداشتند و ابعاد حضور ایران در سوریه از سال 2012 به بعد را بررسی نکردند.»
چالشهای پیش روی فتح و حماس
خبر دیگر اینکه دو جنبش فتح و حماس توافقنامه دولت توافق ملی فلسطین را در مصر امضا کردند، دو طرف این توافق را «جدی» خواندند اما آنها به برخی مشکلات احتمالی در این خصوص نیز اذعان کردند. روزنامه «الحیاه» در گزارشی در این خصوص نوشته، «در این توافق آمده است دولت توافق ملی باید تمام وزارتخانهها، موسسات دولتی، امنیت و معابر را از اول دسامبر(آذرماه) در دست بگیرد و کمیتههایی برای بررسی اوضاع کارمندان و ادغام کارمندان قدیم و جدید و نیز دستگاههای امنیتی قدیم و جدید تشکیل شود. لیکن دو طرف بیم آن را دارند که این موارد هنگام اجرایی شدن با اختلافاتی روبهرو شوند، مشارکت در ساف، فعال شدن شورای قانونگذاری و تشکیل دوباره شورای ملی، اجرای انتخابات و ... نیز از جمله موارد اختلافی است که کارشناسان معتقدند ممکن است این توافق را نیز مانند موارد قبلی به بنبست بکشاند.»