kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۶۶۰۷
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۳
نجفی حرف خود را پس گرفت

دولت ۱۰هزارمیلیارد به شهرداری بدهکار است



شهردار تهران در مورد میزان بدهی 10 هزار میلیاردی دولت به شهرداری و انکار این رقم از سوی شهردار گفت: نگفته‌ام که دولت به شهرداری بدهی ندارد و البته بعید است که امسال دولت پولی به شهرداری بدهد.
شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه میزان بدهی دولت به شهرداری تهران چه میزان است و چرا با حضور در هیئت دولت از حق مردم دفاع نشده است، گفت: اینکه بنده گفته باشم دولت به شهرداری بدهی ندارد درست نیست. در روزهای نخستی که این مسئولیت را پذیرفتم گفتم که باید ببینید دولت چقدر به شهرداری تهران بدهکار است و حساب و کتاب لازم صورت بگیرد.
شهردار تهران بیان داشت: با نوبخت رئیس‌سازمان برنامه و بودجه و کرباسیان وزیر اقتصاد جلسه‌ای داشتیم و مقرر شد ردیف‌های پرداختی دولت در سال 96 به صورت کامل به شهرداری پرداخت شود به عنوان مثال 60 درصد از درآمدهای تخلفات رانندگی باید به حساب شهرداری تهران واریز شود که 48 میلیارد تومان از این مبلغ هنوز پرداخت نشده است.
وی افزود: تا قبل از سال 96 شهرداری تهران ادعای برخی از مطالبات را داشت و دولت نیز این مطالبات را قبول نداشت چرا که بعضی از این مطالبات برای سال‌های قبل بوده است که بر اساس قوانین بودجه این ردیف‌ها باید در همان سال پرداخت می‌شده و دولت مجاز نیست در سال‌های بعد این مبالغ را پرداخت کند.
نجفی بیان داشت: بدهی دولت به شهرداری تهران 10 هزار میلیارد تومان برآورد شده است و دولت نیز در این خصوص نقطه‌نظرات خود را اعلام کرده است ولی بعید می‌دانم به وضعیتی که دولت دارد امسال بتواند پولی به شهرداری تهران پرداخت کند.
شهردار تهران تاکید کرد: مدافع حقوق همه کسانی که در کلانشهرها زندگی می‌کنند هستم.
کشف 32 میلیارد تومان هزینه فاقد
به گفته نجفی در آن سال‌ها 32 میلیارد تومان هزینه فاقد کشف شد که گزارشی در این باره به چمران رئیس‌وقت شورای شهر دادیم که ایشان تا پایان دوره اجازه طرح این موضوع در شورا را نداد.
ارزیابی سیاست‎های شهری با نگاه شخصی
نجفی در ادامه با بیان اینکه مشکل ما در ارزیابی سیاست‌های شهری این است که به آن جنبه‌های شخصی می‌دهیم، گفت: متأسفانه فضای سیاسی کشور هم این گرایش را تشدید می‌کند که نقد سیاست‌های شهری را به نقد مدیران گذشته تقلیل دهد.
وی اظهار داشت: دارایی‌ها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. فضاهای شهری فروخته شده‌اند. منابع آب شهر برای رشد آتی شهر کفایت ندارند. در کنار آن نابرابری فضایی و اجتماعی در حال گسترش است. شهر در برابر حوادث طبیعی آسیب‌پذیر است، آسیب‌های اجتماعی رو به گسترش است و تنش‌های حاصل از این پدیده‌ها در سطح فردی و روابط بین شهروندان و به صورت روزمره خود را آشکار می‌کند.
شهردار تهران با بیان اینکه سیاست‌های کنونی قادر به حل مشکلات نیست، افزود: زمان بازنگری در این سیاست‌ها فرا رسیده است. شکل دادن به آینده شهر بدون ارزیابی سیاست‌ها میسر نیست. ما به ایده‌هایی برای شهر آینده نیاز داریم و این جز از طریق گفت‌وگوی عمومی و فراگیر به دست نمی‌آید. ایده در بازه شهر نزد این یا آن فرد یا گروه نیست. ایده در جریان گفت‌وگوی عمومی بین گروه‌های مختلف مردم، کارشناسان و مدیران شکل می‌گیرد.
کسانی که برخوردارترند، باید هزینه‌ بیشتری دهند
وی تصریح کرد: باید کسانی که از رشد شهری در دهه‌های اخیر بهره‌مندی بیشتری داشته‌اند، سهم بیشتری در این تغییر برعهده گیرند، کسانی که ساختمان‌های بلندمرتبه‌شان بار ترافیکی برای شهر ایجاد می‌کند، کسانی که با اتومبیل‌های لوکس خود نوعی تجمل را بر زندگی شهری تحمیل می‌کنند، باید در تأمین این هزینه‌ها مشارکت بیشتری داشته باشند.
در نوسازی بافت فرسوده موفق نبودیم
نجفی در ادامه درباره بافت فرسوده و تغییر و تحولاتی که در مجلات روزنامه همشهری صورت گرفته است نیز‌اشاره کرد و گفت: بافت فرسوده از بزرگترین مشکلات تهران و کلانشهرهای کشور محسوب می‌شود.
شهردار تهران ادامه داد: در گذشته سیاست‌های مختلفی در دولت و شهرداری تهران برای کاهش بافت فرسوده اتفاق افتاد که هیچ کدام از این اقدامات موفق نبوده است.
وی با‌اشاره به اینکه از نظر کمیت نیز نتوانستیم در نوسازی بافت فرسوده موفق و تأثیرگذار باشیم، گفت: باید برنامه‌های جدیدی به کار گرفته شود و در این زمینه نیز برنامه جدیدی را تهیه کرده‌ایم که امیدواریم تا آخر هفته تکمیل و به دولت ارسال شود.
نجفی بیان داشت: طرحی برای بافت فرسوده در 4 سال آینده تهیه و به رئیس‌جمهور ارائه می‌شود تا بتوانیم بر اساس این طرح از توانایی بخش خصوصی در نوسازی بافت فرسوده استفاده کنیم.
شهردار تهران یادآور شد: یکی از دارایی‌های شهر تهران اقدامات فرهنگی است که باید در این شهر توسعه یابد.
وی افزود: بعضاً نباید بافت فرسوده تخریب شود و ساختمان جدیدی در آن بسازیم بلکه می‌توان با اصلاح بافت و اقدامات تعمیری و با هماهنگی میراث فرهنگی آن بافت را اصلاح کرد.
شهردار تهران بیان داشت: در نوسازی بافت فرسوده کمک‌هایی از سوی دولت به عنوان یارانه و وام برای نوسازی بافت فرسوده اختصاص یافته است.
وی با تأکید بر اینکه در مرمت بافت فرسوده به عنوان دارایی‌های تهران توجه شود، گفت: برای نوسازی بافت فرسوده و بافت فرهنگی تهران برنامه داریم.
علاقه‌ای نداریم کارکنان همشهری بیکار شوند
نجفی درباره مجلات همشهری نیز افزود: بخش زیادی از فعالان رسانه مکتوب به ما در رابطه با مجلات همشهری اعتراض داشته‌اند و عنوان کرده‌اند ضررهای زیادی به بخش خصوصی در همین بخش وارد آمده است.
شهردار تهران، گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته مجلات همشهری تعدادی از مجلات زیر 20 درصد مورد استفاده قرار گرفته است و بالای 80 درصد آن برگشت داده می‌شد.
وی افزود: اگر از مردم هم بپرسید راضی نیستند که ما از آنها عوارض بگیریم و یارانه تولید مجله بدهیم که 80 درصد آن بازگردد.
نجفی بیان داشت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته به این نتیجه رسیده‌ایم که مجلاتی که زیر 20 درصد فروش و استفاده داشتند را تعطیل کنیم و ما هیچ علاقه‌ای نداریم که دوستان در مجموعه همشهری بیکار شوند ولی ادامه این روند فقط ضرر بر روی دست ما می‌گذاشت و کار عقلانی این بود که تعطیل شود.
در ادامه نشست خبری نجفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتصابات صورت گرفته و مبارزه با فساد در شهرداری تهران بیان داشت: دو بخشنامه جلوگیری از فساد در شهرداری تهران را در روزهای آغاز به کار صادر کردیم و یکی از مهم‌ترین جایگاه‌های فساد در شهرداری را نشانه گرفته‌ایم و شاهد آثار مثبت هر دو بخشنامه بوده‌ایم.
شهردار تهران ادامه داد: ولی متأسفانه بعضی از رسانه‌ها که با ما همسو نیستند ‌اشاره کوتاهی به این بخشنامه‌ها هم نکردند، ولی این اقدام در جهت مبارزه با فساد صورت گرفته است.
انتخاب‌هایم سیاسی نیست
وی با‌اشاره به اینکه انتخاب‌هایم سیاسی نیست، افزود: اکثر کسانی که انتخاب شدند از افرادی هستند که برنامه ما را برای شهر تهران قبول دارند که البته افرادی این برنامه را قبول می‌کنند که اصلاح‌طلب یا متمایل به اصلاح‌طلبی هستند.
نجفی بیان داشت: در شهرداری تهران حدود 68 هزار و 400 نفر کارمند رسمی، قراردادی و پیمانی داریم که حدود 800 نفر آنها مدیر هستند. آیا تمام این مدیران طرفداران سیاسی احمدی‌نژاد و قالیباف بوده‌اند؟ بلکه این طور نیست حتی تعدادی از مدیران شهرداری در زمان انتخابات به بنده گفتند که به قالیباف رأی ندادند ولی به هر حال در آن زمان قالیباف شهردار بوده است و بعضی از افراد برنامه‌های آن را کم و بیش قبول داشتند.
شهردار تهران بیان داشت: نمی‌توان گفت که تمام مدیران شهرداری قالیبافی و یا احمدی‌نژادی بوده‌اند.
وی افزود: افرادی که در قسمت‌های مدیریتی شهرداری تهران منتصب شده‌اند دارای صلاحیت‌های لازم هستند.
نجفی افزود: تمام تلاش من این است که مدیران انتخاب شده از بدنه شهرداری تهران باشد ولی اگر در آن سطح مدیری پیدا نشود مجبور هستم از بیرون از شهرداری بیاورم همانند اینکه تعدادی از معاونان بنده از بیرون شهرداری منتصب شده‌اند.
نقشی در افشای املاک نجومی نداشتم
نجفی درخصوص املاک نجومی، گفت: اجازه دهید من در مورد املاک نجومی موضوعی را مطرح کنم. شهردار سابق اعلام کرد که من در افشای املاک نجومی نقش داشتم بنده برای آقای قالیباف توضیح دادم که ایشان مجاب شدند که من نقشی نداشتم.
شهردار تهران ادامه داد: داستان نقش من در املاک نجومی این گونه بود که جلسه‌ای با اصلاح‌طلبان داشتیم این جلسه درخصوص انتخابات شورا و ریاست جمهوری بود. این جلسه در تابستان 95 برگزار شد، یکی از اعضای شورای چهارم که شما هم می‌شناسید گزارشی به بنده داد درخصوص املاک شهرداری. بنده نگاه کردم و دیدم که نامه به مدیرکل حوزه ریاست شهرداری آقای شوشتری نوشته شده و از آنها در این زمینه توضیح خواسته شده است. بنده همان موقع اعلام کردم این نامه گزارش نهایی نیست و آنها فعلاً از شهرداری سؤال کرده‌اند و باید توضیحات آنها را هم بشنویم. این گزارش‌ را افشا نکنید تا پاسخ‌ها بیاید.
نجفی ادامه داد: بحث در آن جلسه به اتمام رسید یک نسخه از آن گزارش عملکرد را به من دادند و من به هیچ کس آن گزارش را ندادم و فقط به دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد ریاست جمهوری که آقای جهانگیری مسئول آن است دادم و تأکید می‌کنم که نقشی در افشای املاک نجومی نداشتم و توصیه کردم که گزارش افشا نشود.
به گفته شهردار تهران، اما همان روز این برادر عزیز در همان محل جلسه اسناد گزارش را به یاشار سلطانی داد. من در طول عمرم سلطانی را ندیدم. بعد از 2 الی 3 روز در فضای مجازی گزارش املاک منتشر شد.
وی ادامه داد: من یاشار سلطانی را ندیده بودم بعد از 5 الی 6 ماه برای اولین بار در یک جلسه‌ای وی را دیدم و باز تأکید می‌کنم که نقشی در افشای املاک نجومی نداشتم.
نجفی با بیان اینکه محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران مشاور خاصی را برای پیگیری املاک نجومی معرفی کرده بود که این فرد رابط با دستگاه قضایی اعلام شده بود، گفت: این آقا تمام مسائل مربوط به املاک نجومی را پیگیری می‌کرد.
شهردار تهران ادامه داد: وقتی شهردار شدم گزارش املاک را از شوشتری مسئول دفتر قالیباف خواستم وی به من گفت که قالیباف یک نفر دیگر را انتخاب کرده و در جریان نیست به واسطه آقای شوشتری از آن فرد سؤال کردیم ولی وی به ما گزارشی نداد.
نجفی تأکید کرد: اخیراً نامه‌ای به دادستان نوشته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که این فرد نماینده ما در این زمینه نیست.
بخشی از گزارش املاک نجومی نادرست است
وی با بیان اینکه معتقدم بخشی از گزارش املاک نجومی نادرست است، گفت: به برخی افراد که اسمشان اعلام شد ملکی واگذار نکردم و باید اعاده حیثیت شود و عده‌ای هم که اسم آنها نبوده از املاک استفاده کرده‌اند. هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه نداریم.
به گفته نجفی، فقط از طریق سازمان املاک ملک‌ها واگذار نشده است از طرق دیگر هم بوده که بعداً توضیح می‌دهم. برخی سازمان‌ها به اسم شهرداری واگذاری‌هایی انجام داده‌اند که الان توضیح نمی‌دهم.
نجفی در پاسخ به این پرسش که می‌توانید آماری در مورد فروش دارایی‌های شهر تهران بدهید، گفت: در حال حاضر آماری از دارایی‌های فروخته شده نداریم. بخشی‌اشکالی نداشته شهرداری زمینی داشته و آن را فروخته و تبدیل به احسن کرده است. بخشی‌اشکال داشته است از جمله دارایی‌هایی که فیزیکی نبوده است و آینده فروشی تهران بوده است. تراکم‌هایی که فروخته شده و تبدیل به ساخت و ساز نشده است به شکل هولوگرام و سایر‌اشکال بوده است که در این مدت نتوانستیم آمار دقیقی از این تراکم‌ها به دست بیاوریم.
وی افزود:البته یک کمیته تشکیل شده در کنار سازمان املاک تا این میزان از تراکم‌هایی که پیشاپیش فروخته شده است بررسی شود.
همکاری با قرارگاه خاتم ادامه می‌یابد
وی درباره قرارگاه خاتم گفت: این قرارگاه طرف شهرداری بوده است و ما از قرارگاه و شرکت‌هایش با شهرداری راضی هستیم. همین الان براساس صورت وضعیت‌های تایید شده مقدار زیادی طلب دارند اما کماکان با ما همکاری می‌کنند. اجرای برخی پروژه‌ها را به خوبی انجام داده‌اند اما این همکاری به صورت شفاف ادامه پیدا می‌کند. توجیه ما این است پروژه‌ها به جای اینکه به صورت انحصاری به بخشی قرار گیرد به صورت مناقصه عمومی مطرح شود و در قالب رقابتی سالم پیمانکار نهایی معرفی شود.برنامه استفاده از توانایی‌های قرارگاه برای پروژه‌های شهرداری ادامه خواهد داشت اما به شکل شفاف‌تر.