kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۹۸۲
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱
گزارش خبری

یک میلیون تومان هزینه پیاده روی اربعین!


ایرج نظافتی

«معتقدم قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین برای مقاصد شهرهای مرزی با عراق باید دو برابر قیمت روزهای عادی افزایش یابد!»
این سخنان هفته گذشته داوود کشاورزیان معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.
وی با ‌اشاره به این ‌که9000 دستگاه اتوبوس آماده خدمات‌رسانی و جابجایی زائران حسینی هستند، اظهار کرد: هنوز برای تصمیم‌گیری و تعیین نرخ بلیت اتوبوس در ایام اربعین جلسه‌ای برگزار نشده است اما معتقدم باید قیمت بلیت اتوبوس در این ایام افزایش یابد!
استدلال ایشان برای افزایش قیمت بلیت اتوبوس به شهرهای مرزی با عراق این است ‌که در ایام اربعین حسینی اتوبوس‌ها یک سر خالی از مقاصد شهرهای مرزی با عراق بر می‌گردند،در زمان برگشت زائران ناوگان اتوبوسی بدون مسافر عازم شهرهای مرزی با کشور عراق می‌شوند، ضمن این‌که معمولا توقف‌های طولانی در این مسیر به اتوبوس‌ها تحمیل می‌شود.
در این باره باید گفت: اولا این افزایش قیمت چرا فقط توسط دولت ایران اعمال می‌شود و هیچ‌گونه افزایش قیمتی از سوی دولت عراق به صورت رسمی اعمال نمی‌شود. یعنی هرچقدر هم زوار امام حسین(ع) زیاد باشند اما در مناطق مرزی مثل مهران ماشین‌های عراقی همان نفری 15 دینار را به شهرهای مذهبی محاسبه می‌کنند و حتی بعضا بسیاری افراد در عراق با خودرو شخصی زائران را صلواتی سوار می‌کنند، اما دولت فخیمه ما از همین الان رسما اعلام کرده که قیمت‌ها دو برابر خواهد شد!
در اینکه بر کنترل قیمت ماشین (اتوبوس و سواری) هیچ نظارتی وجود ندارد شکی نیست و باید رفت و از نزدیک دید که چه اوضاع فاجعه باری حاکم است و چگونه برخی رانندگان بدون هیچ‌گونه انصافی هر قیمتی که دلشان بخواهد اعلام می‌کنند و رسما هیچ ارگان و نهاد و سازمانی هم پاسخگوی این هرج و مرج نیست و وقتی خود دولت رسما اعلام می‌کند قیمت‌ها برای مناطق مرزی دو برابر خواهد شد مطمئن باشید در آن مناطق با افزایش چندین برابری قیمت‌ها روبرو خواهیم بود و فرصت‌طلبان در نبود نظارت، قیمت‌ها را تا چند برابر هم افزایش می‌دهند! و اینجا زائر حسینی است که در کنار شور و‌ اشتیاق وصف‌ناپذیر برای رفتن به عتبات باید متضرر تصمیمات نابجای مسئولان و قربانی سودجویان شود.
با یک حساب سرانگشتی می‌توان محاسبه کرد که مثلا اتوبوس
 وی آی پی تهران به مهران حدود 75هزار تومان است که در صورت افزایش قیمت به 150هزار تومان خواهد رسید و رفت و برگشت آن برای یک زائر 300 هزار تومان خواهد بود. همین مبلغ را به 200 هزار تومان پول ویزا اضافه کنید که جمعا500 هزار تومان خواهد شد.
 در طرف عراقی هم زائران در سفر به چهار شهر مذهبی کربلا، نجف، کاظمین و سامراء حداقل سیصد چهارصد هزارتومان هزینه کرایه ماشین دارند، جمعا نزدیک به یک میلیون تومان سفر مختصر بدون محاسبه هزینه جا و مکان و خورد و خوراک (که صلواتی است و توسط مردم عراق پذیرایی می‌شوند) برای یک زائر اربعین آب می‌خورد!
این در حالی است که دولت می‌تواند و باید با استفاده از توانایی‌های دولتی در خدمت به زائران، این هزینه‌ها را تا نصف کاهش دهد نه اینکه خود نیز در افزایش قیمت‌ها مشارکت داشته باشد.
حال اینکه بسترهایی مثل جاده ایلام به مهران یا ظرفیت مناطق مرزی به هیچ عنوان آماده پذیرایی از جمعیت میلیونی زائر نیست و هنوز اقدام موثری حداقل در راه سازی انجام نشده است مقوله دردآور دیگری است که پرداختن به آن را به مجالی دیگر می‌سپاریم.