سرلشکر باقری در نشست خبری مشترک با رئیسستاد ارتش ترکیه:
نیروهای مسلح ایران و ترکیه از این پس همکاریهای گستردهای خواهند داشت
رئیسستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه نیروهای مسلح ایران و ترکیه از این پس همکاریهای گستردهای خواهند داشت، گفت: در زمینه مقابله با تروریسم هم با رئیسستاد ارتش ترکیه مذاکراتی داشتیم و تصمیمات لازم را اتخاذ کردیم.
سرلشکر محمد باقری، رئیسستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با ارتشبد خلوصی آکار، رئیسستاد ارتش ترکیه گفت: در مورد تهدیدات مشترک دو کشور و همچنین مسئله همهپرسی در اقلیم کردستان عراق با تأکید بر حفظ یکپارچگی عراق و عدمقبول همهپرسی مذاکره کردیم.
وی افزود: در مورد توفیقاتی که ارتشهای عراق و سوریه در مقابل تروریستها و آزادسازی سرزمینهایشان مذاکره داشتیم و انشاءالله این کشورها به امنیت کامل برسند.
سرلشکر باقری ادامه داد: در مورد همکاری بین نیروهای مسلح دو کشور برای کمک به مردم میانمار و سایر کشورهای اسلامی هم مذاکراتی داشتیم. نیروهای مسلح دو کشور از این پس همکاریهای گستردهای در زمینه آموزشها، رزمایشها و تبادل تجرییات خواهند داشت که امیدواریم با سفر اردوغان به تهران این روابط گسترش یابد. در زمینه مقابله با تروریسم هم مذاکراتی داشتیم و تصمیمات لازم را اتخاذ کردیم.
در ادامه این نشست خلوصی آکار رئیسستاد ارتش ترکیه گفت: ما بنا بر دعوت سرلشکر باقری به تهران آمدیم و از مهماننوازی ایشان تشکر میکنیم. ترکیه و ایران سابقه دوستی و برادری دیرینه دارند و در چارچوب این مشترکات با توجه به اوضاع حساس منطقه همکاریهای متقابل انجام میدهیم.
رئیسستاد ارتش ترکیه خاطرنشان کرد: علاوهبر روابط سیاسی و اقتصادی سعی میکنیم روابط نظامی را هم گسترش دهیم بهخصوص در زمینه مقابله با تروریسم و امنیت مرزها به توافقاتی رسیدیم و برای گسترش همکاریها تلاش میکنیم.
به گزارش تسنیم، در پایان این نشست خلوصی آکار رئیسستاد ارتش ترکیه دفتر یادبود ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان را امضا کرد.
گسترش ناامنی و بیثباتی؛ نتیجه هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی
بر اساس این گزارش، حسن روحانی رئیسجمهور نیز در دیدار ژنرال خلوصی آکار، رئیس ستاد ارتش ترکیه با اشاره به روابط رو به گسترش ایران با ترکیه به عنوان کشوری دوست و برادر در منطقه، خاطرنشان کرد: امروز مناسبات سیاسی، اقتصادی و بینالمللی دو کشور در سطح خوبی قرار دارد و باید تلاش کنیم تا همکاریهای نظامی و دفاعی فیمابین نیز همتراز با آن توسعه یافته و تقویت شود.
وی با بیان اینکه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مسلمان و ریشهدار در منطقه، با تهدیدات مشترک منطقهای از جمله تروریسم، ناامنی و بیثباتی روبرو هستند، گفت: باید برای رفع این تهدیدات و در راستای منافع مشترک، روابط و همکاریهای همهجانبه تهران و آنکارا گسترش یابد.
روحانی با تأکید بر اینکه اراده دو دولت ایران و ترکیه بر تقویت مناسبات و همکاریهای نیروهای مسلح دو کشور است، بیان داشت: نیروهای مسلح ایران و ترکیه میتوانند با توسعه همکاریها و انتقال تجربیات، در بخشهای مختلف، روابط سازندهای را در راستای رفع تهدیدات منطقهای سامان دهند.
رییس جمهور با تأکید بر ضرورت تلاش در راستای تقویت دولتهای مرکزی در عراق و سوریه، برای یکپارچگی سرزمینی، مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در منطقه و عدم هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی، افزود: هرگونه بر هم خوردن ثبات در مرزهای جغرافیایی به گسترش ناامنی و بیثباتی در منطقه خواهد انجامید.
ژنرال خلوصی آکار، رئیس ستاد ارتش ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیسجمهور کشورمان، گفت: ایران و ترکیه به عنوان دو قدرت مهم در منطقه میتوانند با توسعه همکاریها و روابط، نقش مؤثری در ایجاد ثبات و آرامش در منطقه ایفا کنند.
رئیس ستاد ارتش ترکیه گروههای تروریستی را مانع بزرگی در مسیر ایجاد ثبات و آرامش منطقه دانست و اظهار داشت: ترکیه نسبت به تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق احترام قائل است و آمادگی دارد تا در راستای مبارزه با تروریسم و بیثباتی همکاریهای خود را با کشورهای دوست بویژه ایران گسترش دهد.
تاکید شمخانی بر مهار و مدیریت پیامدهای بیثبات ساز در اقلیم کردستان عراق
ژنرال خلوصی آکار رئیسستاد مشترک ارتش ترکیه همچنین با دریابان علی شمخانی، نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و پیرامون همکاریهای دفاعی و امنیتی میان دو کشور و مقابله با تهدیدات و افزایش امنیت مرزهای مشترک گفتوگو کرد.
شمخانی در این دیدار بااشاره به روند تحولات امنیتی و دفاعی منطقه و اجرایی سازی توافقات صورت گرفته در نشست آستانه بین ایران، روسیه و ترکیه درخصوص بحران سوریه، حل و فصل سریعتر بحران در منطقه را زمینهساز دستیابی به امنیت پایدار و محدود شدن دخالتهای نامشروع قدرتهای فرامنطقهای دانست.
وی افزود: پیشبرد توافقات صورت گرفته بین نیروهای مسلح دو کشور گام مهمی در مسیر مقابله با تروریسم و تقویت توان دفاعی کشورهای اسلامی خواهد بود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان رویکرد خودسرانه برخی مسئولان اقلیم کردستان عراق در برگزاری همه پرسی را غیر مسئولانه و ناشیانه عنوان کرد و اظهار داشت: عدم توجه به اقتضائات زمانی و امنیتی و پیگیری اهداف عشیرهای در این اقدام، موجب کاهش تمرکز بر مبارزه با تروریسم تکفیری به عنوان مهمترین تهدید منطقه و انتقال سریع آثار زیانبار امنیتی به اقلیم کردستان عراق میشود.
وی ضرورت مهار و مدیریت پیامدهای بیثبات ساز در اقلیم کردستان عراق را مورد تاکید قرار داد و افزود: هماهنگی سه جانبه دولتهای عراق، ترکیه و ایران با هدف پیگیری درخواستهای بغداد برای جلوگیری از اثرگذاری منفی تحولات اقلیم کردستان بر عملیات نهایی پاکسازی کامل این کشور از فتنه تروریسم اجتنابناپذیر است.
امیر دریابان شمخانی با تبیین راهبرد آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تثبیت ناامنی و تنازع در منطقه و میان کشورهای اسلامی، خاطرنشان کرد: برگزاری همه پرسی در کردستان عراق کمک به تحقق اهداف جبهه غربی، عبری و عربی مدافع تروریسم تکفیری بوده و قطعا با منافع مردم عراق و به ویژه کردها در تضاد است.
به گزارش فارس، ژنرال حلوصی آکار، رئیسستاد مشترک ارتش ترکیه نیز در این دیدار با تاکید بر حمایت قاطع از دولت مرکزی عراق و لزوم حفظ یکپارچگی این کشور، تصریح کرد: ایران، عراق و ترکیه با همکاری مشترک از اجرای طرحهای تجزیهطلبانه در منطقه جلوگیری خواهند کرد. وی بااشاره به نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم، افزود: مرزهای دو کشور مرز دوستی بوده و اجازه ناامن ساختن آن را به گروههای تروریستی نخواهیم داد.