رئیس اداره محیط زیست شهر تهران:
سفید بالکها در فصل سرد طغیان ندارند
رئیساداره محیط زیست شهر تهران گفت: سفید بالکها در فصول سرد پاییز و زمستان طغیان ندارند و تکثیر نمیشوند.
به گزارش تسنیم، محمدحسین بازگیر درباره جمعیت سفید بالکها (مگسهای سفید) گفت: جمعیت سیفد بالکها در برخی زمانها به طغیان میرسد و این طغیان یافتن به معنای افزایش جمعیت آنها در سطحی گسترده است و در ماههای گذشته نیز جمعیت آنها دچار افزایش در برخی مناطق تهران شده بود.
بازگیر افزود: جمعیت سفید بالکها در هفتهها و ماههای گذشته بهویژه در تابستان بیشتر در نقاط مرکزی شهر، به ویژه مناطق 6 و 11 مشاهده شد و رفتهرفته با سرد شدن فصول شاهد کاهش جمعیت آنها خواهیم بود.
به گفته وی، در گذشته وجود باغات و مزارع موجب میشد تا حضور این نوع حشرات در شهرها و اماکن عمومی مشاهده نشود اما در حال حاضر با کاهش باغات، این نوع حشرات بیشتر در انظار عمومی مشاهده میشوند.رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به روشهای مقابله با این حشرات ادامه داد: با توجه به حضور سفید بالکها در شهرها و نزدیک سکونتگاههای انسانها، برخوردهایی همچون روشهای شیمیایی (سمپاشی) نمیتواند جوابگو باشد و احتمال آسیب به محیط زیست شهری نیز در این زمینه وجود دارد.وی توضیح داد: تنها اقدام برای از بین بردن سفید بالکها روشهای بیولوژیکی، فیزیکی و استفاده از شکارگرهای آنهاست که این مهم نیز انجام میگیرد؛ ضمنا جمعآوری برگهای درختان توت که جایگاه این حشرات است نیز بهطور کامل انجام میگیرد.
بازگیر با بیان اینکه یکی از اقدامات فیزیکی، آبپاشی درختان میزبان آنها است، ادامه داد: سفید بالکها غالباً در درختهای توت و... حضور دارند که میتوان با روشهای آبپاشی آنها را از میان برد که این مهم نیز بهخوبی انجام میگیرد؛ البته روشهایی همانند استفاده از برچسبهای زرد رنگ در روی درختان نیز یکی دیگر از روشها بوده است.
وی درباره خطرناک بودن سفید بالکها برای سلامتی انسان نیز اظهار داشت: بنابر تحقیقات دانشگاههای علوم پزشکی، این حشرات عامل و ناقل هیچ بیماری نیستند. در هر حال این حشرات با نفوذ به بینی و یا چشم افراد شاید مشکلاتی را هر چند محدود بهدنبال داشته باشند که امیدواریم با برنامههای اجرایی شاهد کاهش آنها در شهرها باشیم.