kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۰۶۴
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۲

فریبکاری در پیامک‌های پولی و هزینه‌ای که از جیب مشترکان می‌رود

علی رغم طرح چندین و چند باره معضلات متعدد سرویس‌های ارزش افزوده پیامکی، همچنان برخی از این سرویس‌ها با فریبکاری درصدد سوءاستفاده از مشترکان و دریافت مبالغی به صورت غیراخلاقی و غیرمجاز هستند.


به گزارش فارس، معضل پیامک‌های تبلیغاتی انبوه و پیامک‌های محتوایی هزینه‌دار (ارزش افزوده) پس از سال‌ها دردسر مشترکان قرار شد با راه‌اندازی سامانه 800 از سوی وزارت ارتباطات حل شود اما مشکل پیامک‌های مزاحم آنقدر ادامه‌دار و متنوع است که علیرغم راه‌اندازی این سامانه مردم به طور واقعی هنوز نتوانسته‌اند شیرینی خلاصی از دست پیامک‌های مزاحم را بچشند.
در حال حاضر قرار است مشترکان بتوانند از طریق سامانه 800 پیامک‌های تبلیغاتی و پیامک‌های ارزش افزوده که مایل به دریافت آنها نیستند را قطع کنند اما ماجرا به همین سادگی خاتمه نمی‌یابد.
علیرغم طرح چندین و چندین باره مشکلات مربوط به این پیامک‌های مزاحم، همچنان برخی پیامک‌های محتوایی ارزش افزوده با فریب‌کاری همراه است و مشترک به سردرگمی دچار می‌شود.
برای مثال اخیرا در پیامکی به مشترکان موبایل اعلام شده که «عضو سرویس هواداری یک باشگاه فوتبال با هزینه روزانه هستند و برای ادامه حضور عدد 8 را ارسال کنند.»
این پیامک به طور مشخص فریب‌کارانه است. زیرا اعلام می‌کند که کاربر عضو این سرویس است در حالی که این طور نیست؛ علاوه بر این، این سرویس‌ها الزاما باید برای جذب کاربر از سمت کاربر پیامک تایید درخواست داشته باشند که این سرویس با شگرد ادبی نامحسوس کلمه تایید و ادامه عضویت را همراه کرده که مشترک متوجه بار معنایی کلمه تایید عضویت در سرویس هواداری باشگاه فوتبال نباشد.
همان‌طور که بیان شد نخستین برداشت مسلم از این پیامک این است که مشتری در این سرویس فعال است. در حالی که استعلام از سامانه 800 خلاف آن را نشان می‌دهد.
بنابراین، این پیامک یک نمونه کاملا آشکار از موارد فریب‌کاری در سرویس‌های پیامکی ارزش افزوده است که با دریافت غیراخلاقی و غیرمجاز مبالغی از تعداد زیادی از مشترکان موبایل به نارضایتی مردم و تضییع حقوق آنها منجر می‌شود.
با مشاهده موارد متعدد از این خطاها و‌ اشتباه‌ها، این سؤال مطرح می‌شود که آیا ساماندهی و برخورد با این موارد در سطح اپراتور و نهاد ناظر بر حوزه ICT (رگولاتوری) تا این حد سخت است که جلوگیری از ارسال پیامک‌‌های شبهه‌دار و مزاحم به یک عملیات غیرممکن تبدیل شده است؟