kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۷۴۰
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۶
وزارت بهداشت:

عرضه مواد غذایی غیر مفید در بوفه مدارس ممنوع است

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: عرضه مواد خوراکی ناسالم و کم‌ارزش که استانداردهای لازم را نداشته باشد، در بوفه مدارس ممنوع است.

 

به گزارش پایگاه خبری وازرت بهداشت، زهرا عبداللهی با‌ اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه می‌شود، افزود: همین امر منجر به تدوین دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس شد که در سال 93 به امضای وزیران آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید و به تمام مدارس کشور ابلاغ شد.
عبداللهی ادامه داد: طبق این تفاهم‌نامه، مواد خوراکی سالم و با ارزش به موادی گفته می‌شود که ضمن تأمین حدود 500 تا 300 کالری از انرژی مورد نیاز دانش‌آموزان، به عنوان میان‌وعده، مطابق با استانداردهای بهداشتی تهیه و با دارا بودن شرایط بهداشتی در پایگاه تغذیه سالم به دانش‌آموزان عرضه و فروخته شود.
به گفته وی، مواد غذایی عرضه شده در بوفه‌های مدارس باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، علامت استاندارد، نام و نشان کارخانه، تاریخ تولید و انقضای معتبر، ترکیبات تشکیل دهنده، ارزش غذایی و دارای پوشش سالم و تمیز باشند و به تایید کارشناسان تغذیه در معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور رسیده باشند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهارداشت: خرما، انواع مغزها (بادام زمینی، بادام، بادام هندی، فندق، پسته) کشمش، نخودچی، توت خشک، انجیر خشک، انواع ماست، انواع پنیر (پاستوریزه و استریلیزه)، میوه سالم شسته شده و ضدعفونی شده در بسته بندی‌های یک نفره وکیوم شده از جمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
عبداللهی گفت: انواع میوه خشک، نوشیدنی‌ها همچون انواع شیر، دوغ بدون گاز، انواع آبمیوه طبیعی، آب معدنی، بیسکویت، کیک و کلوچه، بیسکویت ساده و سبوس‌دار و بدون کرم، کیک وکلوچه ترجیحا از نوع غنی شده و تهیه شده با روغن حاوی اسید چرب با ترانس زیر پنج درصد، انواع آش، انواع سوپ، لوبیا، عدس پخته، حلیم، شله زرد، سمنو و فرنی به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند از دیگر مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
وی با ‌اشاره به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس، افزود: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفک، اسنک، نوشابه‌های گازدار و ماءالشعیر، آدامس، شکلات، پاستیل، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، چیپس، انواع لواشک و آلو و آلوچه (غیر بهداشتی) در بوفه‌های مدارس، ممنوع است.
این مسئول وزارت بهداشت به والدین و دانش‌آموزان توصیه کرد که میان‌وعده برای زنگ‌های تفریح را از خانه همراه خود بیاورند چرا که سالم‌تر هستند به عنوان مثال میوه، شیر و لقمه سالم مثل نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنیر و خیارسبز، نان و پنیر گوجه فرنگی و نان و کره و عسل از مناسب‌ترین میان وعده‌ها برای دانش‌آموزان محسوب می‌شود.