kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۲۳۲
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷

محاصره 3 ساله دیرالزور شکست /یک قدم تا تسخیر کامل

نیروهای ویژه ارتش سوریه به کمک نیروهای مقاومت محاصره سه ساله شهر «دیرالزور» در شرق این کشور را در‌هم شکستند. گفته می‌شود، طی روزهای آینده این شهر هم به‌طور کامل آزاد خواهد شد.

سرویس خارجی-

نیروهای ویژه  تیپ 137 ارتش سوریه به همراه رزمندگان مقاومت موفق شده‌اند از محور غربی وارد شهر «دیرالزور» در شرق سوریه شوند و با این اقدام خود، عملا محاصره سه ساله «داعش» را درهم شکستند.
آن‌طور که خبرگزاری فارس نوشته، نیروهای ویژه پیشروی‌کننده در داخل شهر دیرالزور به نیروهای تحت محاصره ارتش سوریه پیوسته‌اند. طی سه سال اخیر این نیروهای به همراه 200 هزار نفر مردم شهر تحت محاصره داعش بودند و از راه هوایی غذا و دارو، سلاح و دیگر کالاهای ضروری را دریافت می‌کرده‌اند.
دیرالزور از 23 تیر سال 1393 تاکنون در محاصره داعش قرار داشت. در پی شکست محاصره، مردم شهر در خیابان‌ها به شادمانی پرداختند و این پیروزی  را به یکدیگر تبریک گفتند. این شادمانی از عدم سقوط شهر طی سه سال اخیر رمزگشایی کرد و عمق حمایت مردم از ارتش و دولت سوریه را به همگان نشان داد.
در همین حال، «محمدابراهیم السمره» استاندار دیرالزور دیروز طی گفت‌وگوی تلویزیونی، اعلام کرد: «مردم در شهر (دیرالزور) منتظر رسیدن نیروهای ارتش هستند. به زودی پیروزی را در شهر جشن خواهیم گرفت.»
از منطقه دیرالزور به عنوان پایتخت سوم داعش (پس از «موصل» عراق و «رقه» سوریه) نام برده می‌شده است.
استاندار دیرالزور در سخنان خود، تأکید کرده که همه اقشار مردم این استان در کنار ارتش ایستاده‌اند و از آن حمایت می‌کنند. شهر دیرالزور به دلیل وجود پایگاه‌های نظامی مهم برای دو طرف درگیری حائز اهمیت است. استان دیرالزور در تصرف تکفیری‌هاست اما با این موفقیت به نظر می‌رسد می‌توان این استان را از هم‌اکنون آزاد شده تلقی کرد.
اهمیت دیرالزور
استان دیرالزور در شرق سوریه سه شهر مهم دیرالزور، المیادین و البوکمال را در خود جای داده است. از سال 2014 به بعد بیش از 90 درصد این استان تحت کنترل عناصر داعش قرار گرفته بود. از لحاظ جغرافیای سیاسی، دیرالزور در حد فاصل «رقه» (پایتخت خودخوانده داعش) و مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی در عراق قرار دارد.طی سال‌های گذشته آمریکا تلاش می‌کرد که سلطه داعش را بر دیرالزور تثبیت کند و از این اقدام خود، اهداف متفاوتی داشت که مهمترین آنها، دور کردن دیرالزور از تسخیر نیروهای مقاومت و ارتش سوریه بوده است. اما علی‌رغم فشارهای داعش و آمریکا، کنترل مرکز شهر دیرالزور و فرودگاه آن تاکنون، در اختیار نیروهای ارتش سوریه باقی مانده است.
استان دیرالزور همچنین دارای چاه‌های نفتی متعددی است و بخش اعظم این چاه‌ها در اشغال داعش بوده و این گروه تروریستی از آن بهره‌برداری می‌کند.
مقاومت جانانه
مرداد سال 1394 بود که دیرالزور تحت محاصره نیروهای داعش قرار گرفت و از اردیبهشت‌ سال 1395 شهر دیرالزور شاهد موج جدیدی از حملات تکفیری‌های داعش بوده است و در ابتدای این حملات، عناصر داعش توانستند همه راه‌های ارتباطی اطراف فرودگاه دیرالزور، پالایشگاه نفتی «تیم» و چندین محله را در داخل شهر اشغال کنند. روز جمعه 24 اردیبهشت همان سال داعش بر بیمارستان شهر مسلط شد، 40 نیروی ارتش را کشت و پرستاران بیمارستان را گروگان گرفت. اما یک روز بعد، نیروهای مقاومت به همراه ارتش سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه، موفق شدند بیمارستان را از داعش پس بگیرند.
این وضعیت جنگ و گریز طی سال‌های گذشته تاکنون کم و بیش ادامه داشت.  اما دو واقعه مربوط به دیرالزور طی این مدت، یکی حمله آمریکا در شهریور سال 1395 به مواضع ارتش سوریه بوده که 62 شهید و بیش از 100 مجروح برجای گذاشته است، و دیگری، موشکباران مواضع داعش در دیرالزور از سوی ایران بوده که روز یکشنبه 28 خرداد 96 اتفاق افتاده است و شماری از سرکردگان و نیروهای داعشی را به هلاکت رساند.
سایر رویدادها
* حملات جنگنده‌های آمریکایی در «رقه»، جان 14 غیرنظامی را گرفت و شماری زخمی برجای گذاشت.
* گروه تروریستی ارتش آزاد سوریه دیروز از عناصر وابسته به خود خواست، تا 48 ساعت دیگر خود را به اردن برسانند.
* شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله گفت، نیروهای حزب‌الله تا پایان مأموریت خود، در سوریه می‌مانند.