kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۲۰۵
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۰
وزیر صنعت، معدن و تجارت:

بازار پوشاک را مفت و مجانی به خارجی‌ها داده‌ایم


 وزیر صنعت، معدن و تجارت با‌ اشاره به اینکه قاچاق پوشاک باعث عذاب تولیدکنندگان شده است، اعلام کرد: در این سال‌ها بازار پوشاک را مفت و مجانی در اختیار خارجی‌ها قرار‌دادیم.
به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری روز گذشته در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه بین وزارت صنعت و سازمان برنامه و بودجه در رابطه با توسعه ‌اشتغال روستایی در قالب طرح تولید پوشاک، ضمن ابراز نگرانی از اینکه امروز بازارهای ایرانی مفت و مجانی در اختیار خارجی‌ها قرار گرفته است، اظهار داشت: بخشی از آن از طریق قاچاق و بخشی دیگر هم ارادی انجام می‌شود.
قاچاق پوشاک
 باعث عذاب تولیدکنندگان شده
به گفته وی، در حال حاضر بخشی از ۱۲ میلیارد دلار وارداتی که انجام می‌شود هرچند که قانونی است اما حقوق گمرکی آن پرداخت نشده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با ‌اشاره به آمار 2/5 میلیارد دلاری قاچاق پوشاک، بیان کرد: معتقدم این آمار چندان دقیق نیست و پایه‌ای ندارد. تصورم این است که قاچاق پوشاک بیش از این رقم خواهد بود.شریعتمداری ادامه داد: در حالی آمار اعلام شده برای قاچاق پوشاک چندان قابل قبول نیست که به طور حتم می‌تواند با مجموع وارداتی که بدون پرداخت حقوق گمرکی صورت می‌گیرد، باعث عذاب تولیدکنندگان شود.
در شرایط فعلی، تولید محکوم به شکست است
وی با بیان اینکه اکنون در سیکل معیوبی قرار داریم، ادامه داد: متاسفانه اقداماتی کرده‌ایم که خود باعث شرایط فعلی شده‌ایم؛ به طوری که تجارت مرزی را بدون حقوق ورودی مجاز دانسته‌اند یا موافقت‌هایی را ابلاغ کرده‌ایم که شرایط فعلی را رقم زده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد که در حال حاضر با سود تسهیلات بالای ۲۰ درصد نمی‌توان در صنعتی که در بسیاری از بخش‌ها بازده کمتر از ۱۰ درصد دارد موفق بود. در این شرایط، تولید محکوم به شکست است.
مصوبه حذف برچسب قیمت
از کالا ایراد دارد
حذف برچسب قیمت برخی کالاها که نعمت‌زاده استارت آن را در آخرین روزهای وزارتش در وزارت صنعت، معدن و تجارت زد و چهار گروه کالایی از جمله محصولات صنایع بیسکویت، شیرینی، کیک و شکلات، انواع چیپس و اسنک و محصولات صنایع سلولزی، بهداشتی را بر اساس این مصوبه از مهر ماه خارج از شمول برچسب قیمت عنوان کرد، شریعتمداری آن را مورد تایید قرار‌داد و طی ابلاغیه‌ای خطاب به معاون امور اقتصادی و بازرگانی و دیگر معاونان و مدیرکل‌های این وزارتخانه هفت قلم کالای دیگر که شامل انواع محصولات کارخانه‌ای کنسرو، کمپوت، سس، ترشی، شور، مربا و عسل می‌شود را نیز به لیست کالاهایی که برچسب قیمت از روی آنها حذف خواهند شد، اضافه کرد.
سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان این مصوبه را با قانون موجود در تناقض دانست و شریعتمداری هم در این باره گفت: مصوبه حذف برچسب قیمت از برخی کالاها در دولت یازدهم و از سوی آقای نعمت‌زاده ابلاغ شده که اکنون محترم و لازم‌الاجراست اما به هر حال ایراداتی به آن وارد است که باید رسیدگی و اصلاح شود. وی درباره اینکه آیا شما به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم موافق با اجرای این مصوبه هستید یا خیر؟ عنوان کرد که در هر صورت من اکنون موافق و مخالف نیستم. ولی به هر حال ابلاغ شده و باید نکاتی که در آن وجود دارد مورد بررسی قرار گیرد.
واحدهای تولید پوشاک
 با کمتر از 50 درصد ظرفیت کار می‌کنند
به گزارش فارس، در این مراسم رئیس ‌انجمن پوشاک نیز با بیان اینکه کالاهای ته مانده کیلویی از نشان‌های خارجی وارد کشور می‌شود، اظهار داشت: شرایط کار به گونه‌ای شده که یک پیراهن 41 هزار تومانی که 14 هزار تومان خریداری شده فقط هشت هزار تومان بابت شست‌وشو و بسته‌بندی آن هزینه می‌شود.سومبات‌ هاکوپیان افزود: اخلاقاً قول می‌دهم کمتر از سه سال طرح تولید پوشاک رونق بگیرد و به اروپا نیز صادرات داشته باشیم. این موضوع مشروط به آن است که بتوانیم جلوی قاچاق پوشاک را به کشور بگیریم.
وی با انتقاد از سیاست‌های کنونی در قبال این موضوع و لباس، بیان کرد: تولیدکننده داخلی را به لحاظ طراحی محدود کرده‌ایم، اما به راحتی طرح‌های خارجی در بازار یافت می‌شود و کسی با آنها کاری ندارد.
رئیس ‌انجمن پوشاک ادامه داد: در حال حاضر واحدهای موجود تولید پوشاک با کمتر از 50 درصد ظرفیت مشغول کار هستند و امیدواریم این طرح بتواند به ایجاد ‌اشتغال در روستاها کمک کند.