کد خبر: ۱۱۲۳۴
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹
مصباحی‌مقدم:

دولت باید در تصمیمات خود ثبات ایجاد کند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از دولت خواست تا در تصمیمات خود ثبات ایجاد کند.
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم در حاشیه اجلاس بازار سرمایه در خصوص تاثیر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها بر تورم و راهکارها برای کنترل اثرات منفی آن گفت: تورم ناشی از اصلاح قیمت حامل‌های انرژی به دو صورت از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها و افزایش مستقیم قیمت‌ها و تاثیر بلافاصله در زندگی مردم صورت می‌گیرد.
وی افزود: با توجه به این که بنزین به طور معمول به صورت مستقیم توسط مردم استفاده می‌شود، اثر روانی بر تورم خواهد داشت و اینکه افزایش قیمت حامل‌های انرژی بر افزایش قیمت‌ها منجر خواهد شد، شکی نیست.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که مردم اگر از تورم استقبال کنند، نمی‌‌توان با آن مقابله کرد، گفت: مردم نباید به افزایش قیمت‌ها توجه کرده و به استقبال تورم ناشی از آن بروند.
وی افزود: در دوره قبل 9 کالا تغییر قیمت داشتند به طوری که نرخ‌ها تا چند برابر افزوده شد اما موج افزایش قیمت‌ها فوری نبود و پس از مدت بیش از یک سال بر سایر اقلام تاثیر گذاشت.
مصباحی‌مقدم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی در شرایط فعلی کار درستی بود یا خیر، گفت: در شرایطی که تورم تا پایان سال گذشته روند نزولی پیدا کرده است و تورم نقطه به نقطه نیز تا حد 19 درصد کاهش پیدا کرد افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی بر خلاف مسیر دولت بود.
وی گفت: متاسفانه دستکاری در نرخ سود بانکی موجب تغییر رویه منابع از سمت بازار سرمایه به بازار پول شد و عدم تعادلی در این میان به وجود آمد.
مصباحی‌مقدم با اشاره به این که دولت هر چه سریع‌تر باید رویه خود را در نرخ سود بانکی اصلاح کند و آرامش را به بازار برگرداند، گفت: هرگونه دستکاری در بازار کالا و خدمات، بازار سرمایه و بازار پول منجر به جابه‌جایی بخشی از منابع قابل توجه می‌شود.
وی با بیان این که بازار سرمایه جاذبه خوبی داشته و در سال گذشته هم این بازار سود قابل توجهی را نصیب سرمایه‌گذاران کرد، گفت: نگرانی اخیر سرمایه‌گذاران به واسطه تصمیم بازار پول برای افزایش نرخ سود بانکی به وجود آمد و در این باره باید گفت که نباید سرمایه‌گذاران نگران باشند چرا که این نگرانی‌ها موجب عرضه سهام توسط سرمایه‌گذاران خرد و خروج از بازار و در نهایت زیان آنان خواهد شد.
وی با تاکید بر این که دولت باید در تصمیمات خود ثبات ایجاد کند، گفت: نباید روزانه شاهد تغییراتی در قوانین و مقررات باشیم.
مصباحی‌مقدم با مقایسه بازار سرمایه و بازار پول درباره اسلامی بودن آنها گفت: قطعا بازار سرمایه اسلامی‌تر حرکت می‌کند زیرا بازار پول شبهاتی از دیرباز درباره آن وجود داشته است.