جوانان تویسرکانی با تولید مبل و منبت به جنگ با بیکاری رفتند
جوانان تویسرکانی با دایر کردن کارگاههای مبلسازی، این شهرستان را تبدیل به قطب تولید انواع مبل و عامل بینیازی از واردات مبل خارجی کردهاند.
به گزارش سازمان بسیج سازندگی، شهرستان تویسرکان واقع در 85 کیلومتری مرکز استان همدان به عنوان قطب تولید مبل و منبت در کشور شناخته میشود. تبدیل شدن تویسرکان به الگو و قطب تولید موفق مبل و منبت بیارتباط با برخورداری این شهرستان از درختان بیشمار گردو نیست. در تویسرکان بیش از 4 هزار کارگاه تولید مبل و منبت مشغول به کار است و بالغ بر 10 هزار نفر از مردم شهرستان در این کارگاهها مشغول به امرار معاش هستند.
اما تبدیل شدن تویسرکان به قطب تولید مبل و منبت در ایران داستانی جالب دارد. قریب به 40 سال قبل دو جوان جویای کار تویسرکانی راهی تهران میشوند اما به زودی به زادگاهشان بازمیگردند.
ترکاشوند یکی از آن دو جوان است و ادامه ماجرا را اینگونه بیان میکند: «در تهران مدت زیادی دوام نیاوردیم چون از کارگری و زیردستی دیگران بودن خوشمان نیامد. اما در تهران با کار تولید مبل و منبت آشنا شدیم و آنقدر ماندیم تا همه فوت و فنهایش را آموختیم. وقتی به تویسرکان برگشتیم، یک کارگاه تاسیس کردیم و تولید مبل و منبت را به اعضای خانواده آموزش دادیم. به دلیل وجود درختان گردو در تویسرکان که بهترین چوب برای صنعت مبلمان است و نیز سودآوری کار، علاقهمندان به یادگیری این حرفه به سرعت زیاد شدند. هر یک از اعضای خانواده و دوستان و آشنایان کارگاهی تاسیس کردند و به نزدیکانشان آموزش دادند. به مرور کار به اینجا رسید که در حال حاضر بیش از 4 هزار کارگاه کوچک تولید مبل و منبت در تویسرکان مشغول فعالیت است.»
ترکاشوند میافزاید: «در کارگاه ما سالانه 100 دست مبل فاخر تولید میشود که هر یک ازآنها بین 11 تا 20 میلیون تومان قیمت دارند. تا همین چند سال قبل مبلمان تولیدی را خودمان به صورت مستقیم به مردم عرضه نمیکردیم اما از زمانی که خودمان شعبه فروش در کرج دایر کردهایم، سوددهی ما چند برابر شده است. تهران، اصفهان، مشهد، ارومیه و کرج مشتریهای اصلی مبلمان تولید شده با چوب درجه 1 و استثنایی گردو هستند.»
در شهرستان تویسرکان سالانه بیش از 65 هزار دست انواع مبل تولید میشود. تویسرکان یکی از الگوهای موفق تولید مبلمان با تکیه بر کارگاههای کوچک و زودبازده است. توسعه تولید مبلمان مبتنی بر حمایت از کارگاههای کوچک و زودبازده راهبردی است که میتواند در کوتاه مدت واردات 700 میلیون دلاری مبل به کشور را به حداقل برساند و در وهله بعد ارزآوری حاصل از صادرات را در پی داشته باشد.