کد خبر: ۱۱۰۰۷
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۳

محیط ‌زیست: هیچ ماهی آلوده‌ای وارد بازار نشده است

معاون فنی اداره کل محیط‌زیست استان تهران از مرگ 2 میلیون قطعه ماهی در دریاچه پشت سد فشافویه خبر داد و گفت: علت اصلی این حادثه تلخ آلودگی آب بوده است.

گلعلی‌زاده در گفت‌وگو با تسنیم مقصر اصلی مرگ دو میلیون قطعه ماهی در دریاچه سد فشافویه را شرکت آب و فاضلاب  و دامپزشکی دانست و گفت: این ماهی‌ها به دلیل ورود فاضلاب خام شهرک واوان از بین رفتند که البته در این زمینه جلسات بسیاری داشتیم.
وی درخصوص خسارت وارده و مقصر اصلی این حادثه گفت: خسارت مدنظر ما نیست چرا که این سد خصوصی بوده و زیر نظر جهادسازندگی است بلکه آنچه برای ما مهم است بحث تخلیه فاضلاب خام شهرک واوان است که بررسی آن بر عهده ماست و در این زمینه پیگیری‌های لازم را خواهیم کرد.
وی افزود: غلظت فاضلاب در گذشته کمتر بود ولی مدتی قبل غلظت بالا رفت و دو میلیون ماهی را تلف کرد.
معاون فنی اداره کل محیط ‌‌زیست استان تهران تاکید کرد: قبلا اخطاریه‌ای به شرکت آب و فاضلاب جنوب غرب داده شده بود و اکنون اداره کل محیط ‌زیست استان تهران پیگیر و مسئول ساماندهی فاضلاب خام است.
گلعلی‌زاده گفت: مسئولیت سلامت ماهی و آب با دامپزشکی است چرا که دامپزشکی باید نظارت خود را بر سلامت ماهی و دریاچه اعمال می‌کرد و باید در این رابطه این سازمان نیز پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: ما در راستای تخلیه فاضلاب خام، پیگیری‌های لازم را انجام داده و جلسات متعددی با فرمانداری اسلامشهر و آب و فاضلاب جنوب داشته‌ایم که البته روز یک‌شنبه نیز جلسه دیگری با حضور فرماندار ری و اسلامشهر، دانشگاه علوم‌پزشکی و مسئولان مربوطه خواهیم داشت تا در آینده مجددا دچار چنین مشکلاتی نشویم.
معاون فنی اداره کل محیط ‌زیست استان تهران  اظهار داشت: اتفاق اخیر باعث نشده است که هیچ ماهی آلوده‌ای وارد بازار شود و در یک هفته آینده بررسی مجددی در راستای از بین رفتن ماهی‌های سد فشافویه صورت خواهد گرفت.
گلعلی‌زاده در پایان از دفن تمام ماهی‌های مرده توسط محیط‌زیست خبر داد.
شرکت آب و فاضلاب: کاهش آب دریاچه باعث مرگ ماهی‌ها شده است
مدیر دفتر نظارت بر بهره‌برداری فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز در واکنش به این حادثه علت مرگ دو میلیون قطعه ماهی در دریاچه سد فشافویه را کاهش شدید آب این دریاچه عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، احمدرضا محمدی در بازدید از دریاچه سد فشافویه، ضمن ابراز تاسف از مرگ این تعداد ماهی گفت: منابع آب این دریاچه از 4 محل تامین می‌شود که یکی از این موارد خروجی پساب شهرک واوان است که پس از عبور از 12هکتار نیزار طبیعی که نقش تصفیه و خودپالایی این آب را برعهده دارند، به سمت شهرک سینمایی دفاع مقدس و در نهایت دریاچه فشافویه سرازیر می‌شود.
او ادامه داد: به دنبال بروز شایعاتی مبنی بر رهاسازی مستقیم پساب شهرک واوان به این دریاچه، بلافاصله نمونه‌برداری از آب آن انجام شد که نتایج آن بیانگر این بود که آب دریاچه دارای استانداردهای لازم برای مصارف کشاورزی است.نجفیان، رئیس هیئت مدیره شرکتی که در دریاچه فشافویه ماهی پرورش می‌دهد نیز با گلایه از اظهار نظر غیرمسئولانه برخی نهادها درباره این حادثه گفت: کشت بی‌رویه و فروش آب به کشاورزان منطقه رباط‌کریم، موجب کاهش شدید آب ورودی به این دریاچه شده و این امر موجب پایین آمدن آب سد، کمبود اکسیژن و نهایتا خفگی ماهیان در این دریاچه شده است.