kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۰۳۶
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰
نظر شخصیت‌ها و کارشناسان در آستانه تشکیل دولت دوازدهم

شایسته‌سالاری در انتخاب کابینه قربانی سیاسی بازی نشود

کارشناسان و شخصیت‌های سیاسی با بیان اینکه رئیس‌جمهور در انتخاب اعضای هیئت دولت و کابینه جدید نباید سهمی برای اصحاب فتنه در نظر بگیرد تاکید کردند: شایسته‌سالاری در چینش کابینه نباید قربانی سیاسی‌بازی شود.


به گزارش مهر حمیدرضا ترقی کارشناس سیاسی و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگویی با موضوع دولت کارآمد و مطلوب اظهار داشت: اصولا کارگزاران دولت در واقع مجریان سیاست‌های دولت‌ها و برنامه‌های دولت و نظام است و اگر بخواهیم به سمت دولت اسلامی حرکت کنیم، لازمه‌اش این است که این مسئولیت‌های مهم و حساس به دست افراد صالح سپرده شود. همان شایسته‌سالاری که در ادبیات سیاسی ما بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، اما با معیارها و ارزش‌های دینی و اسلامی.
ترقی گفت : بحث تخصص و عالم به مسئولیت بودن، یکی دیگر از مباحثی است که در چینش اعضای دولت باید مدنظر قرار گیرد. گاهی اوقات وزیری را وارد کاری می‌کنیم که اصلا رشته تخصصی‌اش نیست. بنابراین در درجه نخست دولت باید خودش بداند که در نگاه اول دولت همه مردم است و دولت یک جناح نیست. ما دولت حزبی در کشور نداریم. اصلا ساختار و قواعد سیاسی کشور ما به سمتی نرفته است که دولت، دولت حزبی باشد. رئیس‌جمهوری که انتخاب می‌شود، هر مقدار که به وی رای دادند و هر مقداری که رای ندادند، رئیس‌جمهور همه مردم است. سوگندی که هم یاد می‌کند، برای همه مردم است.
ترقی اظهار کرد: کابینه باید به شکلی انتخاب شود که در درجه نخست آن معیارها و ویژگی‌های که رهبری ‌اشاره کردند، داشته باشد و بتواند کارآمدی دولت را بالا ببرد.
روحانی در کابینه نباید سهمی
 به فتنه‌گران بدهد
همچنین به گزارش تسنیم محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی نیز در پایان نشست دبیران این حزب درخصوص شکل‌گیری کابینه جدید گفت: روحانی باید بداند فتنه خط قرمز نظام است. نباید او در سهمیه‌بندی کابینه سهمی به فتنه‌گران بدهد بلکه باید بداند مردم و مجلس در برابر عبور از این خط قرمز موضع خواهند گرفت.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با فارس پیرامون اهمیت و حساسیت‌های تشکیل کابینه دولت دوازدهم گفت: چیزی که مطرح شد این بود که رئیس‌جمهور با صراحت اعلام کرد که نه تنها وزرا بلکه تمامی مدیران کشور باید از بین 24 میلیون رأی دهندگان وی باشند. چنین مسئله‌ای در کشور سابقه نداشته و اصلا در دنیا چنین موضوعی کم‌نظیر است.
وی تاکید کرد: با توجه به شواهدی که وجود دارد با اطمینان می‌توان گفت که کابینه دولت دوازدهم فراجناحی نیست و از یک گرایش سیاسی خاص انتخاب می‌شود و اگر افرادی از جناح سیاسی دیگری منصوب شوند باید دیدگاه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همگام با دولت را داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ضمن تاکید بر اهمیت تخصص و توانمندی برای مدیران، تصریح کرد: انتصاب مقام‌های سیاسی تعریف خاصی دارد و این درست نیست که مدیرانی که غالباً باید افراد حرفه‌ای و متخصصی باشند از نیروهایی با گرایش سیاسی خاص انتخاب شوند.
وزیر اسبق ارشاد گفت: اگر قرار باشد همه مدیران کشور از طرفداران و حامیان دولت باشند اینگونه هزاران نیروی نخبه، متخصص و توانمند اجازه حضور در سطوح گوناگون مدیریت کشور را نخواهند داشت در این صورت شایسته‌سالاری قربانی سیاسی‌بازی می‌شود، به همین دلیل رئیس‌جمهور نباید اجازه بدهد شایسته‌سالاری نادیده گرفته شود.
وزیری که فقط کارتابل امضا کند نمی‌خواهیم
جلال میرزایی نماینده ایلام و عضو فراکسیون امید نیز در گفت‌و‌گو با فارس با ‌اشاره به اینکه این فراکسیون درباره عملکرد وزاری دولت یازدهم تحقیق و بررسی و این عملکرد را با یک مجموعه معیارهای کلی سنجیده است خاطرنشان کرد: این بررسی در اختیار رئیس‌جمهور قرار گرفت، اما به نظر ما انتخاب نهایی با خود روحانی است.
وی تصریح کرد: یکی از شاخص‌هایی که این روزها زیاد از آن سخن گفته می‌شود موضوع هماهنگی یک وزیر با رئیس‌جمهور است که بهتر آن است که در این باره انتخاب را به عهده خود رئیس‌جمهور بگذاریم، چرا که از دور نمی‌توان درباره میزان هماهنگی یک وزیر با رئیس‌جمهور قضاوت صحیح داشت.
نماینده ایلام از کمیسیون‌های مجلس نیز خواست به موضوع تعیین ملاک‌ها برای انتخاب وزرای دولت دوازدهم ورود کرده و عملکرد وزرای دولت یازدهم را ارزیابی و نتایج آن را در اختیار رئیس‌جمهور بگذارند.
عضو فراکسیون امید گفت: امروز مشکلات کشور نیازمند وزرایی ریسک‌پذیر است و ما وزیر محافظه‌کار که صرفاً کارتابل امضا می‌کند نمی‌خواهیم.