رئیسسازمان نظام مهندسی تهران:
تلفات ساختمانی در ایران ۲۰ برابر اروپا است
رئیسسازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: ایران 20 برابر کشورهای اروپایی و پیشرفته تلفات ساختمانی دارد، زیرا متخصصان امر به بخش ساخت و ساز ورود نکردهاند.
حسن قربانخانی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه هدف سازمان نظاممهندسی ساختمان در طول 20 سال گذشته این بوده است که ساختمانهای بهتر و باکیفیتتری داشته باشیم، اظهار کرد: ایران 20 برابر کشورهای اروپایی و پیشرفته تلفات ساختمانی دارد، زیرا متخصصان امر به بخش ساختوساز ورود نکردهاند. اگر شرایط بهگونهای پیش برود که تمام افرادی که در امر ساختوساز فعال هستند صلاحیتهای لازم را داشته باشند میتوانیم امیدوار باشیم تمام مراحل و مسائل ساختوساز با سرعت بالاتر و کیفیت و ایمنی بیشتر انجام شود.
رئیسسازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: طبق قانون در بخش ساختوساز چند نهاد دخیل هستند که صدور پروانه ساختمانی برعهده شهرداریها و نظم دادن و آراستن امور مربوط به مهندسان برعهده سازمانهای نظاممهندسی است. تمام ساختمانهایی که در کشور ساخته میشود ، باید زیرنظر مهندسان ناظر باشد، اما مشکل اینجاست که بسیاری از کسانی که در پروسه تولید و ساخت یک ساختمان حضور دارند، صلاحیت لازم را ندارند و متأسفانه با هدف کسب سود بیشتر ، قوانین و مقررات و استانداردهای لازم را رعایت نمیکنند.
قربانخانی ادامه داد: دنبال سود بودن در یک امر اقتصادی فینفسه مسئله بدی نیست اما ورود افراد فاقد صلاحیت به امر تخصصی و مهمی مثل ساختمانسازی کاری خلاف قانون است. در قانون نظام مهندسی این الزام وجود دارد اما در عمل هیچ مانعی برای حضور افراد فاقد صلاحیت در امر ساختوساز وجود ندارد.
وی افزود: در نتیجه سالیانه 1900 نفر در کشور در حوادث ساختمانی جان خود را از دست میدهند، یعنی بهازای هر سه میلیون نفر ساعت یک تلفات ساختمانی داریم. درصورتیکه این آمار در ترکیه بهازای هر هشت میلیون نفر ساعت، در کره جنوبی بهازای هر 13 میلیون نفر ساعت و در کشورهای اروپایی بهازای هر 20 میلیون نفر ساعت یک تلفات است.
در همین حال و به گزارش خبرگزاری مهر، رامین کرمی ، عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران با بیان اینکه ۴۰ درصد مصرف انرژی کشور در بخش ساختمان است خاطرنشان کرد: خروجی دیگهای موتورخانههای ساختمانها در بسیاری از موارد بالای ۲۰۰ درجه است که مصرف بالای انرژی و راندمان پائین موتورخانهها را نشان میدهد. به همین دلیل طرح تغییر ۶۰۰ هزار موتورخانه از محل بیع متقابل مذکور در ماده ۱۲ قانون مصرف سوخت با همکاری سازمان بهینه سازی مصرف انرژی را در دست اجرا داریم تا به وضعیت راندمان شوفاژها و موتورخانهها ساماندهی کنیم.