رئیسانجمن پرورشدهندگان مرغ:
مرغ ۸۰۰۰ تومانی گران نیست!
رئیسانجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد: قیمت گوشت مرغ که اخیرا به کیلویی حدود ۷۰۰۰ تا بیش از ۸۰۰۰ تومان رسیده، گران نیست و این افزایش قیمت، در پی گرانی جوجه یکروزه و گوشت قرمز اتفاق افتاده است.
محمد یوسفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: افزایش قیمت گوشت مرغ کیلویی ۷۰۰۰ تا بیش از ۸۵۰۰ تومان نشان دهنده گرانی گوشت مرغ نیست بلکه در شرایطی که جوجه یکروزه قطعهای ۲۵۰۰ تومان به مرغداران تحویل داده میشود قیمت گوشت مرغ نیز باید کیلویی ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان باشد تا آنکه مرغداران زیان نکنند.
وی یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت گوشت مرغ را گران شدن محصولات پروتئینی جایگزین مانند گوشت قرمز و لبنیات دانست و افزود: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قیمت منطقی برای هر قطعه جوجه یکروزه را نهایتاً ۱۷۰۰ تومان اعلام کردهاند که البته وزارت جهاد کشاورزی این قیمت را ۱۲۲۰ تومان میداند اما مرغداران هر قطعه جوجه یکروزه را ۲۵۰۰ تومان از تولید کنندگان آن خریداری میکنند که البته با توجه به نداشتن مدرک و فاکتور فروش نمیتوانند آن را ثابت کنند.
یوسفی تصریح کرد: دستگاههای نظارتی مانند سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و تعزیرات حکومتی نیز به دنبال اسنادی برای یافتن علت این گرانی و برخورد با عوامل آن هستند اما آنها نیز مانند مرغداران هنوز به اسناد قابل اعتنایی دست پیدا نکردند.
رئیسانجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی خاطرنشان کرد: با وجود افزایش قیمت گوشت مرغ نیز هیچ محصول پروتئینی ارزانتر از این محصول نیست و همچنان مردم اقبال بیشتری نسبت به گوشت مرغ دارند که البته دستگاههای نظارتی باید بهتر از گذشته به دنبال یافتن علت افزایش هزینههای تولید مرغداران و بالا رفتن قیمت این محصول باشند و با متخلفان برخورد کنند چرا که هم اکنون مرغداران و مصرف کنندگان متضرر اصلی بازار گوشت مرغ هستند.
گفتنی است بهمن ماه سال گذشته هم رئیسانجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی به تشریح دلایل افزایش گوشت مرغ در آستانه عید پرداخته و تصریح کرده بود «در این مقطع از سال به دلیل بالا رفتن تقاضا، طبیعی است که تا حدودی قیمتها افزایش یابد اما به نظر نمیرسد برای بازار شب عید هر کیلوگرم گوشت مرغ یش از ۷۵۰۰ تومان فروخته شود.» باید توجه کرد که گفتن از اینکه افزایش قیمت مرغ مناسب است یا خیر، قابل قبول نیست. هر چند ممکن است این اتفاق دلایلی داشته باشد که حتما دارد، ولی وقتی درباره اقلام غذایی مورد نیاز مردم صحبت میشود باید وضعیت اقشار ضعیف را هم در نظر گرفت.
همانطور که رئیسانجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفته است، مرغ شاید ارزانترین قلم پروتئینی در سفره مردم باشد. افرادی که قادر به خرید گوشت قرمز با قیمتهای حدود 50 هزار تومان نیستند، طبیعتا به سمت گوشت مرغ تمایل پیدا میکنند تا از این طریق بخشی از پروتئین مورد نیاز خانواده خود را تأمین کنند. با این حال در شرایط معیشتی کنونی بخشی از مردم حتی برای خرید مرغ هم تحت فشار هستند و اگر این روند افزایش قیمت، به هر دلیلی که باشد، ادامه پیدا کند، مرغی که در شرایط عادی قادر به پرواز نیست، از سفره مردم طبقه متوسط و ضعیف پر میکشد!
بنابراین گفتن از اینکه قیمت مرغ 8 هزار تومانی قیمت مناسبی است، پذیرفته نیست. اگر این وضعیت ادامه یابد و بعد از گوشت قرمز، گوشت سفید هم از سبد غذایی بخشی از مردم حذف گردد، عوارض فیزیکی جدی و جبرانناپذیری ناشی از کمبود پروتئین خصوصا در کودکان و نوجوانان در سن رشد بر جای خواهد گذاشت. در این شرایط دولت وظیفه دارد با نظارت جدی و موثر برای تنظیم بازار، دلایل افزایش قیمت این ماده خوراکی را بیابد و با کمک به واحدهای تولیدی، از افزایش قیمت مرغ جلوگیری کند.