تصویب فوریت طرح «مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا» با رأی 213 نماینده مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز با یک فوریت طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه موافقت کردند.
وکلای ملت با 213 رای موافق، 6 رای مخالف و 1 رای ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در صحن مجلس به این طرح رای مثبت دادند.
در مقدمه توجیحی این طرح با اشاره به این که رفتارهای دولت آمریکا همچنان امنیت منطقه را به مخاطره انداخته و از طرف دیگر این دولت همچنان به سیاستهای خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه میدهد آمده است : نظر به حمایت آشکار دولت آمریکا و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آن کشور از گروههای تروریستی و اعتراف مکرر مقامات آمریکایی ( از جمله وزیر امور خارجه سابق آمریکا) به ایجاد گروههای تروریستی و حمایت همه جانبه از آنها از جمله ایجاد گروه تروریستی داعش، از نظر جمهوری اسلامی ایران مجموعه نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا حامیان گروههای تروریستی در منطقه شناخته میشوند.
در طرح نمایندگان مجلس سازمانهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و فرماندهان و مقامات ارشد که در تامین مالی، اطلاعاتی، نظامی، تسلیحاتی، پشتیبانی و آموزشی از گروههای تروریستی و افراطی در منطقه از جمله داعش و جبهه النصره نقش موثر داشتهاند، اشخاص آمریکایی که در فعالیتهای نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا مذکور در بند 1 این ماده مشارکت موثر دارند و اشخاص آمریکایی که در سازماندهی، تامین مالی، راهبری یا ارتکاب اقدامات تروریستی علیه منافع دولت یا اتباع جمهوری اسلامی ایران مشارکت موثر دارند مشمول مجازاتهای مندرج در بخش ششم این قانون قرار میگیرند.
در طرح فوق اشخاص آمریکایی که از گروهک تروریستی منافقین یا سایر گروههای افراطی و تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره به طور مستقیم یا غیرمستقیم، از جمله از طریق ارائه کمکهای مالی یا سیاسی حمایت میکنند نیز مشمول مجازاتهای مندرج در بخش ششم این طرح قرار گرفتهاند.
بر اساس این طرح «وزارت امور خارجه مکلف است ظرف مدت 3 ماه با همکاری نیروی قدس سپاه انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات، بانک مرکزی نسبت به شناسایی اشخاص موضوع این ماده اقدام و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی نام آنها را در فهرست تحریم ثبت و منتشر نماید. این فهرست هر سال یک بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز میشود.»
قوه قضائیه موظف است
در این طرح همچنین به منظور مبارزه با تروریسم و در راستای اجرای حکم مقرر در مواد 8 و 9 قانون مجازات اسلامی قوه قضائیه موظف شده است، شعبه یا شعبی از دادسراها و دادگاههای کیفری صالح را برای رسیدگی به جرائم تروریستی موضوع بندهای ماده 1 قانون (مبارزه با تامین مالی تروریسم) که توسط افراد و سازمانهای تروریستی مورد حمایت آشکار و پنهان آمریکا ویا دیگر کشورهای متخاصم علیه ایران مرتکب میشوند اختصاص دهد.
این طرح میافزاید: «هرگونه همکاری با دولت و نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریکا در جرائم تروریستی، مستوجب محکومیت به مجازات مقرر در ماده 508 قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم – تعزیرات) میباشد.»
نقض حقوق بشر توسط آمریکا
در بخش چهارم این طرح نیز با اشاره به نقض حقوق بشر توسط آمریکا آمده است: نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و مسئولانی که در نقض حقوق مردم آمریکا به خصوص مسلمانان و به ویژه بر اساس فرامین اخیر رئیسجمهور آمریکا در مورد مسلمانان مهاجر از جمله نابود کردن گروه دیویدیان و سیاهپوستان نقش داشتهاند نیز مشمول مجازاتهای مصرح در بخش ششم این قانون قرار گرفتهاند.
وزارت امور خارجه بر اساس این طرح مکلف است ظرف مدت سه ماه با همکاری وزارت اطلاعات و ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نسبت به شناسایی اشخاص موضوع این ماده اقدام کرده و نام آنها را در فهرست تحریم، ثبت و منتشر نماید. فهرست تحریم هر سال یک بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز میشود.
بر اساس تبصره 2 این ماده نیز «دولت میتواند به افرادی که نسبت به افشای رفتارهای غیرقانونی و یا نقض حقوق بشر توسط دولت و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا مبادرت کنند را تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.»
مجازاتها و ممنوعیتها
بر اساس این طرح «صدور روادید ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران برای اشخاص مندرج در فهرست تحریم تهیه شده وفق تبصرههای مواد 3 و 4 این قانون ممنوع است.»
همچنین «قوه قضائیه موظف است کلیه اموال و داراییهای اشخاص مندرج در فهرست تحریم تهیه شده وفق تبصرههای مواد 3 و 4 این قانون را تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران توقیف نماید.»
وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است کلیه تراکنشهای مالی مربوط به اشخاص مندرج در فهرست تحریم تهیه شده وفق تبصرههای مواد 3 و 4 این قانون را که در نظام مالی و بانکی جمهوری اسلامی ایران انجام شود متوقف و حسابهای بانکی آنها را مسدود نماید.
دولت نیز موظف شده است در مقابل اقدامات آمریکا مطابق قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام بویژه بند 3 آن با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی اقدامات متقابل را انجام و نتیجه آن را به مجلس شورای اسلامی گزارش نماید.
تقویت بنیه دفاعی کشور
همچنین بر اساس این طرح به منظور تقویت بنیه دفاعی کشور، افزایش توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران، مقابله با تروریسم و حفظ ثبات منطقه و حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جهت تحقق اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی دولت مکلف است مبلغ 10 هزار میلیارد ریال برای گسترش فعالیتهای موشکی در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار دهد.
به منظور مبارزه با تروریسم در منطقه دولت موظف است مبلغ 10 هزار میلیارد ریال نیز در اختیار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهد.
ماده 13 این طرح نیز تصریح میکند «بر اساس قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، دولت و قوای مسلح کشور موظفند به منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدان در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندیهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران در همه زمینههای آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و ایجاد پدافند در مقابل حملات هستهای و ساخت پیشرانها، باطریهای هستهای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هستهای با قدرت و جدیت برنامهریزی و اقدام نمایند.»
در ماده 17 این طرح نیز به منظور تامین و حراست از منافع اقتصادی کشور در برابر تحرکات و تحریمهای خصمانه آمریکا، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف شده است ظرف مدت حداکثر 3 ماه از تاریخ تصویب این قانون، برنامه جامع مقابله با تحریم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، راهکارهای پیشگیری و کاهش آثار ناشی از آن را با محوریت عملیاتیسازی هر چه دقیقتر و موثرتر سیاستهای اقتصاد مقاومتی به کمیسیون امور اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید و پس از آن هر 6 ماه یک بار اقدامات خود را به کمیسیون مذکور گزارش نماید.
حمایت از اتباع ایرانی
وزارت امور خارجه نیز بر اساس این طرح موظف است با همکاری وزارت اطلاعات حداکثر ظرف مدت 2 ماه از تصویب این قانون نسبت به تهیه فهرستی از ایرانیانی که به اتهام نقض تحریمهای غیرقانونی آمریکا در زندانهای آن کشور محبوس هستند یا تحت تعقیب قرار دارند و نیز ایرانیانی که در سایر کشورها به بهانه نقض تحریمهای فوقالذکر تحت تعقیب قرار داشتهاند یا تقاضای استرداد آنها از سوی دولت آمریکا صورت گرفته است، اقدام کرده و جهت تصمیم مقتضی به شورای عالی امینت ملی ارائه نمایند.
مجلس با همه وجود
مقابل اقدامات آمریکا خواهد ایستاد
علی لاریجانی رئیسمجلس شورای اسلامی پس از تصویب یک فوریت طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه طی سخنانی، اظهار داشت: این طرح با رأی بسیار بالایی تصویب شد، البته چند نفر از موافقان نزد بنده آمدند و گفتند که دستگاه آنها برای رایدهی دارای اختلال شده بود. وی افزود: این رأی بسیار بالا عزم ملت ما را در مبارزه با آمریکا نشان میدهد.
رئیسمجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی که عقاید سیاسی متنوعی وجود دارد کاملاً در این رأیگیری -که در مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا است- همه یک صدا هستند.
وی ادامه داد: با رأی بسیار بالا و استثنایی این طرح، باید آمریکاییها این پیام را به درستی درک کنند که این کارهایی که میخواهید انجام دهید مقابله با ملت ایران است و مجلس شورای اسلامی با همه وجود در مقابل اقدامات آنها خواهد ایستاد.
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از اظهارات علی لاریجانی یک صدا شعار «مرگ بر آمریکا» سر دادند.
گفتنی است طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه به امضای 131 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان در جریان بررسی کلیات لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، با این لایحه موافقت کرده و آن را به تصویب مجلس رساندند.
کلیات این لایحه از مجموع 225 نماینده حاضر با 156 رای موافق و 14 رای مخالف به تصویب رسید.
هیئترئیسه مجلس طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت برنامه و بودجه را اعلام وصول کرد.
خبر دیگر این که نمایندگان طرح تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مالی سال ۱۳۹۵ کل کشور را تصویب کردند.
از سوی دیگر بر اساس مصوبه دیروز مجلس، پرداختهای دانشگاهها، مراکز و موسسات آموزش عالی مشمول مالیات به نرخ 5 درصد میشوند.
موافقت با تحقیق و تفحص مجلس
از هدفمندی یارانهها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها رای موافق داد.
بر اساس این گزارش پس از قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی توسط رحیم زارع سخنگوی کمیسیون این تقاضا به رای گذاشته شد که نمایندگان با 142 رای موافق، 35 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در مجلس، آن را به تصویب رساندند.
خاطرنشان میشود بررسی علل افزایش بیرویه قیمت حاملهای انرژی، بررسی عملکرد و چگونگی هزینهکرد منابع، بررسی عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، بررسی اجزاء قانون حمایتی هدفمند کردن یارانهها مانند مسکن و ... و بررسی نحوه و مقدار پرداخت سهم تولید از منابع محورهای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها را تشکیل میدهد.
همچنین جمعی از اعضای خانوادههای شهدای دو حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام راحل صبح دیروز میهمان صحن علنی مجلس بودند.
از سوی دیگر 147 نماینده مجلس با امضای نامهای درگذشت نخبه ریاضی کشورمان را تسلیت گفتند.
موضوع جلسه غیرعلنی مجلس
علی لاریجانی رئیسمجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی دیروز با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح گفت: این جلسه به بررسی مسائل اقتصادی کشور و تاثیرات آن در اقدامی که پیش رو داریم یعنی تشکیل کابینه جدید اختصاص داشت.
وی ادامه داد: در این جلسه همچنین در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی نیز بحثهایی صورت گرفت.
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر نیز در گفتوگو با فارس با اشاره به جلسه غیرعلنی دیروز مجلس گفت: در این جلسه رئیسمجلس به تشریح اوضاع کنونی اقتصاد کشور و ارائه گزارش و آمار در این باره پرداخت.
وی افزود: لاریجانی عنوان کرد که جز در دو حوزه بهداشت و همچنین کاهش تورم در سایر شاخصها در 4 سال گذشته کشور ما یا پیشرفت چندانی نداشته و یا اینکه در برخی شاخصها سیر نزولی داشته است.
حاجیدلیگانی خاطرنشان کرد: لاریجانی افزود در بحث آزادی فعالیتهای اقتصادی در بین 22 کشور منطقه رتبه آخر را داریم و در سطح جهان بین 181 کشور یکصدوهفتادوچهارمین کشور هستیم و نسبت به گذشته یک پله سیر نزولی داشتهایم.
وی افزود: رئیسمجلس اظهار داشت: در مورد نرخ بیکاری دربین 10 کشور منطقه رتبه ما نهم است و در بین 105 کشور دنیا نودم هستیم.