گزارش کیهان از گرانی 30 درصدی قیمتها در بازار آهن و فولاد
موج گرانی در بازار آهن و فولاد طی هفتههای اخیر سبب نارضایتی مردم شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی کیهان افزایش حدود 30 درصدی قیمت انواع میلگرد، ورق و تیرآهن در بازار داخلی که در هفتههای اخیر رخ داده سبب انتقاد و اعتراض مردم شده است.
یکی از شهروندان در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: طی یک ماه اخیرقیمت انواع ورق و میلگرد به طور عجیبی افزایش یافته و کسی هم در این باره پاسخگو نیست.
وی افزود: این گرانی آهنآلات اگر به همین نحو ادامه داشته باشد یقینا تا چند ماه آینده به بازار ساختوساز هم خواهد رسید و این بازار نیز دچار تلاطم میشود. این درحالی است که بازارمسکن اساسا با رکود عمیقی در چند سال اخیر مواجه هست و ورود موج جدید گرانی به این بازار بر تعمیق رکود دامن خواهد زد.
یکی دیگر از شهروندان نیز با انتقاد از کمبود عرضه آهن و میلگرد از سوی تولیدکنندگان گفت: دلیل گرانیهای اخیر دقیقا همین کمبود طرف عرضه است که سبب افزایش قیمتها شده است .
وی از دستگاههای نظارتی خواست تا با توجه به وظیفه قانونی خویش در جهت حمایت از مردم و مصرفکنندگان به بازار آهن ورود کرده و مانع از اجحاف به متقاضیان شوند.
این شهروند با گلایه از سکوت رسانههای دولتی و غیردولتی در قبال گرانی کم سابقه در بازار آهن و فولاد اظهارداشت: سکوت رسانهها در این زمینه جای تعجب دارد و ما از روزنامه کیهان میخواهیم در این حوزه نیز همچون سایر حوزهها مدافع حق مردم باشد و مشکلات را به گوش مسئولان برساند زیرا این گرانی آهن در نهایت دودش به چشم مردم محروم و متوسط میرود .
یکی از فعالان بورس کالا نیز با اشاره به افزایش قیمت شدید آهن و میلگرد در روزهای اخیر از کاهش عرضه این کالاها در بورس گلایه کرد و خواستار نظارت جدی مسئولان در این رابطه شد.
گفتنی است مراجعه به سایتهای ارائه دهنده قیمت آهن آلات نیز نشان میدهد نرخها در این زمینه طی یک ماه اخیر اغلب صعودی بوده است.
در همین راستا رئیس اتحادیه صنف آهنفروشان به خبرنگار ما گفت: طی یک ماه گذشته به طور میانگین نرخ انواع میلگرد، ورق و آهن کیلویی 400 تومان افزایش یافته که این رقم بیانگر افزایش 30 درصدی قیمتها در بازار آهن است. مثلا هر کیلو میلگرد از 1600 تومان به 2000 تومان یا هرکیلو ورق از 1900 تومان به 2300 تومان رسیده است.
محمد آزاد در خصوص علت گرانیهای اخیرآهن هم اظهار داشت: یکی از دلایل به افزایش قیمتهای جهانی برمیگردد در حالی که قیمتهای داخلی نباید متاثر از جهانی باشد زیرا تمام مواد اولیه کارخانههای تولید آهن اعم از ذغال سنگ و گندله از داخل تامین میشود و قیمت اینها ربطی به خارج نداشته است همچنین قیمت نیروی کار و هزینه برق و انرژی نیز در ایران ارزانتر از خارج است پس نباید قیمت آهن آلات براساس خارج تعیین شود.
وی افزود: یکی دیگر از دلایل گرانی آهن این است که چون صادرات آزاد است لذا تولیدکنندگان ترجیح میدهند به محض افزایش قیمتها در خارج، محصولات خود را صادر کنند وکمتر آن را به داخل بدهند.
رئیس اتحادیه صنف آهنفروشان، دلیل سوم افزایش قیمتها را به افزایش قیمت مواد اولیه فولاد نظیرسنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی ربط داد و گفت: کارخانه ذوبآهن به دلیل همین افزایش قیمت مواد اولیه از سه روز پیش هر کیلو شمش فولاد را از 1400 تومان به 1600 تومان رسانده که البته این رقم با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل و نقل و... به 2000 تومان رسیده است.
آزاد در پاسخ به این سؤال که آیا این گرانیها با رکود بازار همخوانی دارد؟ تاکید کرد اصلا همخوانی ندارد زیرا ما در 4سال اخیر شاهدیم که رکود کاملی بر بازار مسکن سایه انداخته است و کلیه تولیدکنندگان با تمام ظرفیت خود کار نمیکنند ولی به هرحال الان تولیدکنندگان ترجیح میدهند با توجه به بازار خوب کشورهای همسایه محصولات خود را اغلب صادر کنند که همین نیز در افزایش قیمتها دخیل بوده است.
این مسئول در عین حال پیشبینی کرد که قیمتها تا پایان تابستان امسال دیگر در بازارآهن پایین نمیآید و البته بالاتر هم نمیرود زیرا دیگر ظرفیتی بیشتر از این فعلا وجود ندارد.
به هرحال مردم معتقدند دستگاههای دولتی باید الان در بازارآهن دخالت کرده و مانع از افزایش بیرویه قیمتها شوند.