kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۹۱۰۷
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳
واشنگتن پست:

اگر حمایت‌های آمریکا از عربستان نبود اوضاع یمن بحرانی نمی‌شد

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست طی گزارشی اعلام کرده که بیش از 20 میلیون انسان در چهار کشور یمن، سومالی، سودان جنوبی و نیجریه به خاطر گرسنگی در آستانه مرگ قرار دارند؛ اما کسی به این مهم توجه نمی‌کند. به نوشته این روزنامه آمریکا اگر از عملیات نظامی سعودی‌ها در یمن، حمایت نمی‌کرد، بحران در این کشور آنقدر جدی نشده بود.

 

این روزنامه آمریکایی در ابتدای سرمقاله خود نوشته «بیش از 20 میلیون انسان در چهار کشور جهان در در اثر قحطی و گرسنگی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. سازمان ملل این اوضاع ناگوار را «بدترین بحران بشری از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون» دانسته است؛ اما گویا جهان نسبت به این هشدارهای جدی بی‌تفاوت مانده است و مطلقا متوجه اضطراری بودن وضع نیست؛ نه دولتها و نه بخش خصوصی کشورها.»
به گزارش ایرنا ، این گزارش در ادامه می‌افزاید:   « اداره هماهنگی امور بشردوستانه’ سازمان ملل روز دوشنبه گزارش داد، 6.27 میلیارد دلار پول لازم است تا قحطی و گرسنگی در کشورهای یمن، سومالی، سودان جنوبی و نیجریه از بین برود، اما تاکنون فقط 43 درصد از این رقم تامین شده است نتایج نظرسنجی «کمیته نجات بین‌الملل» هم اشاره می‌کند که 85 درصد آمریکایی‌ها چیزی راجع به قحطی و گرسنگی در سطح جهان نمی‌دانند. این کمیته اعلام کرده این مسئله مهمترین موضوع اصلی عصر حاضر است اما متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.»
در بخش دیگر این گزارش آمده اسناد رسمی سازمان ملل، دولت آمریکا و سازمانهای خصوصی حمایتی تمامی این آمارها را تصدیق می‌کند. طبق گزارش آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا؛ بیش از نیمی از جمعیت سومالی و سودان‌جنوبی اضطراری به کمک‌های غذایی نیاز دارند. دلخراش‌ترین وضع مربوط به یمن است؛ جایی که سازمان ملل می‌گوید 20 میلیون انسان محتاج به کمک‌های فوری بشردوستانه هستند. در این کشور علاوه بر میلیون‌ها مردمی که دسترسی به غذا ندارند، بیش از 330 هزار تن هم از اواخر آوریل (فروردین) گذشته تاکنون به وبا مبتلا شده‌اند. بطور میانگین در هر ساعت یک انسان در اثر ابتلا به این بیماری در یمن از دنیا  می‌رود. خیرین ، اهداکنندگان تاکنون فقط 40 درصد از کمک‌هایی را که یمن برای رفع قحطی و گرسنگی نیاز دارد، پوشش داده‌اند، ضمن آنکه بخشی از این کمک‌ها صرف مبارزه با شیوع بیماری وبا شده است. این سرمقاله در نهایت تاکید ویژه‌ای بر نقش آمریکا در بحران‌های یمن دارد و تصریح می‌کند که اگر حمایت‌های آمریکا از آل‌سعود در جنگ یمن نبود،‌ بحران کنونی با این ابعاد بوجود نمی‌آمد.