kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۹۰۹۳
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۸
وقتی بالاترین رکن تصمیم‌گیری از اتفاقات بی‌خبر است

اعتراض اعضای مجمع به روند غیرقانونی تصویب اساسنامه کمیته المپیک


روسای برخی از فدراسیون‌های ورزشی در نامه‌ای مشترک به رئیس‌کمیته ملی المپیک نسبت به روند غیرقانونی تائید اساسنامه این کمیته اعتراض کرده و خواستار اعمال قانون در این زمینه شدند.
بر اساس قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک که ٢٨ مهرماه سال گذشته توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد، اصلاح اساسنامه این دو کمیته بر اساس مهلت سه ماهه تعیین شده، در دستور کار قرار گرفت.
رسول خادم و کمیسیون تحت مدیریت وی در کمیته ملی المپیک (کمیسیون مدیریت و راهبردی) اصلاحات اساسنامه این کمیته را آغاز کردند. در ادامه اقدامات تکمیلی برای نهایی کردن این اصلاحات در داخل مجموعه کمیته ملی المپیک و توسط اعضای هیئت اجرایی آن و البته با تاخیر زیاد انجام شد. آنها در نهایت در آخرین نشست سال گذشته خود این اصلاحات را به سرانجام رساندند. این نشست ٢١ اسفندماه سال گذشته و با حضور محمدرضا داورزنی و امیررضا خادم دو معاون وزیر ورزش برگزار شد. در این نشست سه ساعته بود که اقدامات تکمیلی برای اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک انجام و پیش نویس آن نهایی شد.
پیش نویس اساسنامه کمیته ملی المپیک به طور همزمان در اختیار دولت و کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) قرار گرفت تا پس از تائید شدن توسط آنها، در اختیار اعضای مجمع قرار بگیرد تا مصوبه آنها را هم دریافت کند. این همان مسئله‌ای است که انتقاد اعضای مجمع کمیته ملی المپیک را موجب شده است. مجمع کمیته ملی المپیک بالاترین رکن این کمیته به حساب آمده و اعضای آن باید در جریان اقدامات اصلاحی در رابطه با اساسنامه باشند. جدا از این و بر اساس روند قانونی، قبل از ارسال پیش نویس تهیه شده برای هیئت وزیران و IOC، باید اعضای مجمع در مورد آن و در کل اصلاحات صورت گرفته، اظهار و اعمال نظر
می‌کردند.
اعتراض برخی از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی
اینکه روند قانونی در تائید پیش نویس اساسنامه کمیته ملی المپیک رعایت نشده و با وجود گذشت چهار ماه از ارسال آن برای دولت و IOC، اعضای مجمع کمیته ملی المپیک هنوز از اقدامات اصلاحی انجام شده در رابطه با اساسنامه و پیش نویس آن بی‌اطلاع هستند،اعتراض برخی از روسای فدراسیون‌ها و عضو مجمع کمیته را به دنبال داشت.
در همین خصوص محمود خسروی وفا رئیس‌فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری مهر اظهار داشت: معمولاً این اقدامات به ترتیب در
۱ـ کمیسیون برنامه‌ریزی و مدیریت، ۲ـ هیئت اجرایی، ۳ـ مجمع، ۴ـ وزارت ورزش ۵ ـ دولت انجام می‌شود. در این بین کمیته ملی المپیک بدون توجه به اعضای مجمع و اینکه آنها هم باید در جریان امور کار باشند، بررسی پیش‌نویس را وارد مراحل بعد کرده است و انتقاد اصلی ما از همین است که مجمع هیچ اطلاعی از روند کار و اینکه اصلاً کدام اساسنامه در دست بررسی است، ندارد.
رئیس‌کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به نامه ارسالی برای کیومرث هاشمی گفت: در این نامه تقاضا و به نوعی توصیه کردیم پیش‌نویس اساسنامه‌ای که برای دولت و IOC ارسال شده را نیز در اختیار اعضای مجمع قرار بدهند تا نظرات اصلاحی آنها قبل از بحث‌های نهایی در کمیسیون اجتماعی فرعی دولت، در این اساسنامه لحاظ شود. در حال حاضر اعضای مجمع از پیش‌نویس تهیه شده بی‌اطلاع هستند و این برخلاف قانون است.
خسروی‌وفا با اشاره به اساسنامه قبلی کمیته ملی المپیک که مصوبه مجلس شورای اسلامی را در اختیار دارد، یادآور شد: بر اساس این اساسنامه، اعضای مجمع بالاترین رکن تصمیم‌گیری در کمیته ملی المپیک هستند در حالی که آنها از روند اصلاح پیش‌نویس اساسنامه هیچ اطلاعی ندارند. اگر مسئولان مربوطه به نامه ما توجه مثبت داشته باشند و به آن پاسخ مثبت دهند، درواقع به اعضای مجمع احساس هویت داده و باعث می‌شود آنها بتوانند نقش واقعی خود را در این زمینه ایفا کنند.
«در صورتی که این کار از طرف کمیته ملی المپیک انجام نشود، یعنی پیش‌نویس اساسنامه در اختیار اعضای مجمع قرار داده نشود، موضوع با چه واکنشی از طرف شما و دیگر اعضای مجمع مواجه خواهد بود؟»، محمود خسروی‌وفا در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر گفت: آنچه مسلم است در مورد مسائل ملی باید صد درصد سکوت کرد. درست است که مجمع بالاترین رکن به حساب می‌آید اما اگر به هر دلیلی به نامه ما ترتیب اثر داده نشد، بهتر است اعضای مجمع سکوت کنند تا مراحل کار طبق روال ادامه پیدا کند؛ نه اینکه موضوع باعث جنجال و حاشیه شود.
هاشمی: قرار نیست مخفی کاری داشته باشیم
اما صحبت‌های خسروی وفا، با واکنش کیومرث هاشمی رئیس‌کمیته ملی المپیک همراه بود. وی نیز در این باره گفت: پیش‌نویس اساسنامه را قبل از اینکه در اختیار مجمع قرار دهیم برای هیئت وزیران و کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) ارسال کردیم. قوانین ملی و بین‌المللی باید در این اساسنامه لحاظ شده باشد در غیر این صورت تائید نخواهد شد. به همین دلیل این کار را انجام دادیم تا اطمینان حاصل شود که چارچوب‌های قانونی در مورد آن اعمال شده است. قرار بر این بود بعد از تائیدیه دولت و IOC، پیش نویس را به اعضای مجمع ارائه کنیم تا مصوبه آنها را هم بگیریم. البته اینکه بعد از این مرحله و به جهت تائید نهایی بازهم باید پیش‌نویس را برای IOC ارسال کنیم.
رئیس‌ کمیته ملی المپیک در واکنش به اعتراض برخی از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی مبنی بر رعایت نشدن روال قانونی عنوان داشت: قرار نیست مخفی کاری داشته باشیم. طبق روال کارمان را انجام دادیم. حالا هم نامه ارسالی از سه رئیس ‌فدراسیون را در اختیار شاهرخ شهنازی، دبیرکل کمیته قرار دادم و به وی گفتم که پیش‌نویس اساسنامه را برای اعضای مجمع هم ارسال کند.
وی در پایان تاکید کرد: احتمال اینکه از طرف دولت و حتی IOC نقطه نظرات پیشنهادی و اصلاحی در مورد پیش نویس اساسنامه ارائه شود، بعید نیست. در هر صورت پیش‌نویس اساسنامه بعد از گذر از این مرحله به صورت رسمی در مجمع مورد بررسی قرار می‌گیرد.