معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد
سلیقهای عمل کردن و ندیدن ظرفیتها هر دو لطمه میزند
سرویس ورزشی-
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در بازدید از فدراسیون وزنهبرداری گفت: اگر میخواهیم در المپیک 2020 شاهد مدالآوری وزنهبرداری باشیم، باید خون تازهای به رگهای تیم ملی تزریق شود.
محمدرضا داورزنی در حاشیه بازدید از فدراسیون وزنهبرداری گفت: وظیفه خود دانستیم که بازدیدی از فدراسیون وزنهبرداری داشته باشیم. انتظاراتی که مردم از وزنهبرداری دارند همواره این بوده که در هر رویدادی صاحب مدال شود. یکی از نکاتی که باید به آن توجه جدی کرد این است که اگر در المپیک ۲۰۲۰ امیدوار به کسب سکو در وزنهبرداری باشیم باید خون تازهای به رگهای تیم بزرگسالان تزریق شود. مطمئنا مسیری که وزنهبرداری طی میکند مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات باید برطرف شود. البته در جلسهای که امروز در شورا داشتیم، مشکلات مالی مطرح نشد. در تفاهمنامهای هم که داریم قرار است دوستان تلاش کنند و از اسپانسر کمک بگیرند. وزارت ورزش هم به رشتههایی هم که امید به مدال در آنها داریم توجه ویژه خواهد کرد.
موافق نظم هستیم نه سلیقه شخصی
داورزنی در مورد تنها تمرین کردن کیانوش رستمی که منجر به استعفای کادر فنی تیم ملی وزنهبرداری شد تصریح کرد: وزارت ورزش مسئولیت کلی فدراسیون را رصد میکند تا در مسیری که برای بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ و المپیک ۲۰۲۰ دارند موانعشان را برطرف کنند. اینکه کیانوش رستمی چه مدل تمرین کند شورای فنی بررسیهایی انجام داد و تصمیمگیری کرد. طبیعتا دوستان در شورا خودشان از پیشکسوتان و دلسوختگان وزنهبرداری هستند و تشخیص میدهند چه مدال مناسبتر است.
او ادامه داد: البته منطقیتر شاید این باشد که در برنامهها نظمی حاکم باشد و همه افراد از آن تبعیت کنند. در همه جای دنیا و در هر رشتهای انجام تمرینها تابع سلیقه شخصی افراد نیست و باید نظم حاکم در برنامهریزی را ببینیم. اما در بعضی موارد تصمیماتی گرفته میشود که این مدل تغییر کند. همان طور که سلیقهای عمل کردن در درازمدت ممکن است لطمه وارد کند، ندیدن ظرفیتها هم لطمه وارد میکند.
معاون ورزش قهرمانی در پاسخ به این پرسش که با این شیوه مدل تمرین کردن موافق هست یا خیر گفت: ما موافق نظم و انضباط هستیم نه سلیقه شخصی و این باید در تمام برنامهها اولویت داشته باشد. البته این به این معنا نیست که چارچوب خشکی برای برنامهها داشته باشیم بلکه باید در برخی مواقع انعطاف به خرج بدهیم. سیاست کلی وزارت ورزش هم مبتنی بر نظم و انضباط تیمی است.
مشکلات در شطرنج جدی است
داورزنی در مورد فدراسیون شطرنج که هنوز پول فیده را پرداخت نکرده و احتمال تعلیق آن وجود دارد نیز بیان کرد: ما مشکلات جدی را در بعضی رشتهها داریم. ما ظرف محدودی داریم که منابع مالی محدودی هم در آن قرار دارد. ابتدای سال برای تک تک فدراسیونها منابع مالی آنها را به فراخور کارها و برنامههایی که دارند در نظر میگیریم و پس از آنکه به تفاهم رسیدیم اعلام میکنیم تا بعدا تعهد مازاد ایجاد نشود. اگر بخواهیم بدهیهای مالی بعضی رشتهها را جمع بزنیم از کل اعتبارات گرفته شده وزارتخانه بیشتر است.
او ادامه داد: برای مثال در هندبال ۳ -۴ میلیارد تومان بدهی از قبل باقی مانده است. تیراندازی هم علاوه بر اینکه باید منابع مالی جاری خود را تامین کند، طبق آخرین اخبار اعلام شده به من ۱۲ تا ۱۴ میلیارد تومان بدهی دارد. سراغ تمام فدراسیونها برویم این بدهیها وجود دارد. در مورد شطرنج هم ما علاوه بر پولی که پیشبینی شده بود به این فدراسیون بدهیم ۲۴ برابر آن را پرداخت کردیم. ۴۶۰ هزار دلار هم جایزه مسابقهها بود که آن را هم پرداخت کردیم اما اینکه حالا فیده برای پول خودش بخواهد ایران را تعلیق کند، واقعا جالب است و این مدل تعهد ایجاد کردن در شأن فدراسیون و ایران نیست.
داورزنی در پاسخ به این پرسش که قرار نیست با این مدل مدیریتها برخورد انضباطی شود، تصریح کرد: ما به دوستان هم گفتیم این نشانه بیتوجهی و سوء مدیریت در نوع برنامهریزی است و اینکه قرار باشد با ابزار تهدید به تعلیق بیبرنامگی انجام دهیم، درست نیست. ما در هندبال هم بدهی ارزی داشتیم اما دوستان در فدراسیون صحبت کردند و مشکل را حل کردند. ما حتی به دوستان در فدراسیون شطرنج هم گفتیم ۲۰۰ هزار دلار باقی مانده را قسطبندی کنند تا در درازمدت آن را پرداخت کنیم همانطور که در والیبال هم حق پخش لیگ جهانی را قسطبندی کردیم. ما در وزارت ورزش این موضوع را که فیده برای پول خود بخواهد ما را تعلیق کند پیگیری و دنبال میکنیم و نظم و انضباط باید در همه برنامهها وجود داشته باشد.
رؤسا با چشم باز در فدراسیونها مسئولیت قبول کنند
داورزنی در مورد اینکه برخی فدراسیونها بدهی هنگفت دارند و اکنون روسای جدید میتوانند این بدهیها را پرداخت کنند یا خیر گفت: بحثی که ما داریم این است که به دوستان قبل از حضور در انتخابات گفتهایم با چشم باز بیایند و مسئولیت فدراسیون را بپذیرند. آنها باید در برنامههایشان مشکلات قبلی فدراسیون را هم در نظر داشته باشند. اینکه تصور کنند بار مسئولیت بر عهده وزارت ورزش است درست نیست. ما در اساسنامه جدید این را قید کردهایم که هیچ فدراسیونی نمیتواند برای آینده تعهد ایجاد کند و باید بتواند چند برابر پولی که از وزارت ورزش میگیرد را از منابع مالی فدراسیون تامین کند.
او در مورد بدهی بودجه نگرفتن کمیته ملی المپیک نیز گفت: چند روز پیش با آقای هاشمی صحبت کردم. امیدوارم که دوستان بتوانند مشکل بودجه خود را حل کنند و بتوانند بودجه را از طریق سازمان برنامهریزی و تامین کنند. به هر حال بازیهای کشورهای اسلامی را پشت سر گذاشتند و اکنون بازیهای داخل سالن را پیش رو دارند و همه اینها نیازمند اعتبار است.