kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۳۳۱
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴
با تصویب نمایندگان مجلس

وزارت تعاون مکلف به ایجاد «سامانه جامع اطلاعات بازار کار» شد

نمایندگان مجلس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف کردند «سامانه جامع اطلاعات بازار کار» را ایجاد کند.

 

نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به لایحه یک‌فوریتی اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستاها با اولویت مناطق کمتر توسعه‌یافته، عشایری و مرزی، ماده 6 این لایحه را با 148 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن علنی، به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، به منظور حُسن اجرای این قانون و ارزیابی میزان پیشرفت کار سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شد تا با استفاده از امکانات موجود و با بکارگیری سامانه مناسب و نحوه اعطای تسهیلات و اشتغال ایجاد شده نظارت کند. دستگاه‌های اجرایی موظفند در چارچوب اعلامی سازمان برنامه و بودجه کشور اطلاعات مربوط به چارچوب این نظارت را در سامانه ثبت کند. سازمان موظف است گزارش عملکرد را هر 6 ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
همچنین در تبصره این ماده، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شد سامانه جامع اطلاعات بازار کار را متناسب با اهداف این قانون را ایجاد کرده و داده‌های مورد نیاز را در اختیار دستگاه‌های مرتبط قرار دهد.
وکلای ملت در ماده 7 این لایحه مقرر کردند که آیین‌نامه اجرایی این قانون مشتمل بر تکالیف و سهم هر یک از دستگاه‌‌های اجرایی در این زمینه،‌ چارچوب و شرایط عقد قرارداد عاملیت با سپرده‌گذاری، نرخ سود متناظر بخش‌های هدف، دوره بازپرداخت متناسب با نوع طرح،‌ ساز و کار تزریق تدریجی منابع و پذیرش طرح‌های پیشنهادی سایر دستگاه‌ها،‌ ظرف مدت 2 ماه پس از ابلاغ قانون توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری در چارچوب قوانین مربوطه کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
از سوی دیگر هیئت‌رئیسه مجلس استرداد لایحه اصلاح قانون کار به دلیل برخی نگرانی‌های ابراز شده و انتقادات صورت گرفته را نیز اعلام وصول کرد.
خبر دیگر این که نمایندگان مجلس با بازگشت مجدد «لایحه اعاده شده موافقتنامه پاریس از شورای نگهبان» به کمیسیون کشاورزی برای بررسی بیشتر موافقت کردند.
طرح سؤال از وزیر جهاد کشاورزی در مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح دیروز سؤال ملی سیدکمال‌الدین شهریاری نماینده دشتی و تنگستان از محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
شهریاری در این سؤال از وزیر جهاد کشاورزی پرسید: چرا سازمان تعاون روستایی بر اساس اهداف تعیین‌شده در اساسنامه، به وظایف قانونی خود در جهت حمایت از کشاورزان عمل نمی‌کند؟
سیدکمال الدین شهریاری نماینده دشتی و تنگستان در سؤال از محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی طی سخنانی اظهار داشت: سؤال من درباره نقش سازمان تعاون روستایی در هدایت، حمایت و پشتیبانی از کشاورز و کشاورزی است.
وی افزود: کشور ما قابلیت تأمین بسیاری از اقلام و محصولات کشاورزی نه تنها برای مصارف داخلی بلکه برای بازارهای خارجی که در همسایگی کشور ما هستند دارد.
نماینده دشتی و تنگستان تصریح کرد: اصولاً هر کشوری که استراتژی تولید خود را برمبنای صادرات طراحی کند و با نگاه به بازارهای جهانی تولیدات خود را از نظر کمی و کیفی و همچنین قیمت تمام‌شده رقابت‌پذیر کند، روی خوب رشد و توسعه اقتصادی را به خود خواهد دید و اگر فقط به بازارهای داخل و با وضع تعرفه‌های سنگین بر واردات تکیه کند، محکوم به شکست است.
شهریاری بر همین اساس اضافه کرد: در بخش کشاورزی به دلیل خاستگاه کشاورز و کشاورزی که عمدتاً روستاها هستند و کشاورزان از آسیب‌پذیرترین قشر جامعه محسوب می‌شوند، بنابراین در همه کشورها با هر مکتب اقتصادی و سیاسی بخش کشاورزی مورد حمایت مستقیم دولت قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: در کشور ما به همین منظور سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اساسنامه مصوب سال 48 تأسیس شد. اهدافی که در اساسنامه سازمان منظور شده، 34 بند است. این بندها وظایف و اهدافی است که سازمان بر مبنای آن تشکیل شده است اما داستان غم‌انگیز کشاورزی در کشور ما به این شکل است که کشاورز با هزار مشقت و سختی دست به کشت و تولید محصولات کشاورزی می‌زند و به خاطر ضعف بنیه مالی و عدم حمایت صندوق‌ها و بانک‌ها قبل از تولید محصول خود را پیش‌فروش می‌کنند و وقتی محصول به‌دست می‌آید، خود را در دام دلالان و واسطه‌ها گرفتار می‌بینند.
نماینده دشتی و تنگستان یادآور شد: کشاورز به‌ناچار محصولات خود را به قیمتی که دلال و واسطه تعیین می‌کند، می‌فروشد. از همین جا رابطه بین تولیدکننده یعنی کشاورز با مصرف‌کننده قطع می‌شود و دلالان و واسطه‌هایی که از این به بعد مالک محصول کشاورزی هستند و سایر حلقه‌های زنجیره تولید تا مصرف را در اختیار دارند، با استفاده از امکانات در اختیار خود مانند انبارها، ‌سردخانه‌ها، وسایل حمل‌ونقل، بازارهای عمده‌فروشی و مغازه‌های خرده‌فروشی محصولات کشاورزی را به هر قیمتی که بخواهند به مصرف‌کننده تحمیل می‌کنند.
وی ادامه داد: در این فرآیند اتفاقی که می‌افتد این است که بین قیمت فروش محصول توسط کشاورز که در برخی موارد حتی کمتر از قیمت تمام‌شده است تا قیمت مصرف‌کننده 200 تا 500 درصد اختلاف وجود دارد.
این نماینده مجلس گفت : در یک کلمه می‌توان گفت که در بخش کشاورزی نه تولیدکننده راضی است و نه مصرف‌کننده نهایی.
وی بر همین اساس اضافه کرد: در غیاب سازمان تعاون روستایی و فقدان سیستم کارآمد جمع‌آوری، بسته بندی، حمل، انبار و سردخانه، کارخانجات صنایع تبدیلی، بازاریابی، میادین، عرضه کلی و فروشگاه‌های خرده فروشی که برای حمایت از کشاورز و محصول او باید در صحنه حاضر باشد و کمترین هزینه اینها را به‌دست مصرف‌کننده برساند، دلالان با حضور هوشمند آن و فرصت‌طلبانه خود با القای اشباع بازار مصرف داخل و عدم وجود بازار مدون و سیاست‌های اجرایی صادراتی و با تأخیری تأمل برانگیز، کشاورز را با انبوهی محصول روی دست‌مانده مواجه کرده‌اند.
کشاورزان
دغدغه معیشتی کمتری دارند
به گزارش تسنیم محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی دیروز و در جریان پاسخ به سؤال کمال الدین شهریاری نماینده دشتی و تنگستان درباره کوتاهی تعاونی‌های روستایی از وظایف محوله اش با بیان این که امروز کشاورزان دغدغه معیشتی کمتری دارند گفت: وظایفی از قبیل استانداردسازی محصولات کشاورزی موضوعی نیست که با اراده انجام آن، بلافاصله انجام شود، زیرا اینها اسباب، لوازم و فرایند خودش را می‌طلبد.
وی با اشاره به استانداردسازی محصولات کشاورزی اظهار داشت: باید بگویم که استانداردسازی محصولات کشاورزی با کشورهای هدف باید انجام شود؛ باید با کشورهای هدف درباره نیاز بازار و تولید محصولات کشاورزی توافق کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی تولید محصولات کشاورزی طی سال‌های اخیر را روز به روز در حال افزایش دانست و تصریح کرد: ما نمی‌گوییم همه محصولات کشاورزی و دامی مطابق استاندارد است اما اینطور نیست که هیچ محصولی هم مطابق استانداردها نباشد.
وی با تأکید براینکه امسال بیش از هزارمیلیارد تومان توسط تعاونی‌های تولیدی بخش کشاورزی محصول تولید شده است، گفت: سال گذشته تعاونی‌های کشاورزی 5هزار و 300 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند.
حجتی یکی از اقدامات انجام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی برای تقویت تعاونی‌های کشاورزی را توافق با شهرداریهای کلان شهرها برای ایجاد غرفه توسط این تعاونی‌ها در شهرهای بزرگ عنوان کرد و افزود: قبلا تعاونی‌های محصولات کشاورزی برای فروش محصولات و یا دایر کردن غرفه در شهرها با مشکلاتی روبرو بودند که در حال حاضر این مشکل برطرف شده است.
وی ادامه داد: ما معتقدیم محصول و کالایی که تولید می‌شود باید با استانداردهای روز جهانی که دست مصرف‌کننده و به خصوص کشورهای هدف برسد که در تولید این امر باید ارتقا یابد.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از اقدامات موقتی وزارت جهاد برای ثبات در بازار محصولات کشاورزی اشاره و تأکید کرد: به صورت مسکّن سال گذشته 60 هزار تن گوجه فرنگی را از استان بوشهر خریداری که به ناچار و به دلیل اینکه ماندگاری نداشت به صنایع رب سازی هدایت کردیم.
وی در پایان آموزش به شهروندان و روستاییان برای ایجاد تعاونی‌های روستایی و تولید محصولات کشاورزی را در ارتقای کیفیت محصولات موثر دانست و خاطرنشان کرد: باید به تدریج به مردم آموزش دهیم که بتوانند تعاونیها را تشکیل دهند تا بخش کشاورزی نیز از این طریق توسعه بیشتری پیدا کند.  شهریاری پس از ارائه توضیحاتی از سوی وزیر کشاورزی اعلام کرد از پاسخ‌های حجتی قانع شده است.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف کردند «سامانه جامع اطلاعات بازار کار» را ایجاد کند.
هیئت‌رئیسه مجلس استرداد لایحه اصلاح قانون کار به دلیل برخی نگرانی‌های ابراز شده و انتقادات صورت گرفته را نیز اعلام وصول کرد.
خبر دیگر این که نمایندگان مجلس با بازگشت مجدد «لایحه اعاده شده موافقتنامه پاریس از شورای نگهبان» به کمیسیون کشاورزی برای بررسی بیشتر موافقت کردند.
قدردانی از اقدامات خداپسندانه کمیته امداد امام‌خمینی(ره)
240 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در بیانیه‌ای از اقدامات کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در ترویج سنت حسنه الهی، نیکوکاری، اکرام ایتام و اطعام نیازمندان قدردانی کردند.
محمدحسن آصفری معاون پارلمانی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور نیز از جمع‌آوری امضای 100 تن از نمایندگان اصلاح‌طلب و اصولگرای مجلس جهت تشکیل فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر خبر داد.