kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۲۹۷
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۷
رئیس انجمن سنگ ایران اعلام کرد

تعطیلی 600 معدن سنگ در یک سال اخیر

رئیس انجمن سنگ ایران با تأکید بر اینکه هنوز در بخش معدن امنیت سرمایه‌گذاری وجود ندارد، گفت: افزایش مشکلات تولیدکنندگان باعث شده از سال گذشته تاکنون ۶۰۰ تا ۷۰۰ واحد تولیدی سنگ‌های تزئینی تعطیل شود.



به گزارش تسنیم، ابوالقاسم شفیعی در نشستی خبری با اعلام اینکه امروز کشتی اقتصاد کشور به گل نشسته و با پول نیز برطرف نمی‌شود، اظهار داشت: مسئولین فکر می‌کنند با خارجی‌ها و یا پول می‌توانیم این مشکلات را برطرف کرد درحالی که معضلات امروز تولید ناشی از بی‌تدبیری مدیران است که باید در این رابطه تصمیم مناسبی گرفته شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 6 هزار و 600 واحد تولیدی در بخش سنگ‌های تزئینی فعالیت می‌کنند، افزود: این آمار اسمی بوده، اما در عمل فقط 4 هزار واحد تولیدی به فعالیت می‌پردازند.
 رئیس انجمن سنگ ایران با اعلام اینکه تشدید رکود و البته افزایش مشکلات برای تولیدکنندگان باعث شده از سال گذشته تاکنون 600 تا 700 واحد تولیدی سنگ‌های تزئینی تعطیل شوند، گفت: امروز قیمت تمام شده سنگ برای واحدهای تولیدی بسیار گرانتر از سایر کشورهاست به نحوی که ترکیه به مراتب سنگ‌های ارزانتری را نسبت به ما تولید می‌کند.همین موضوع باعث شده تا نتوانیم در بازارهای صادراتی حضور پررنگی داشته باشیم.
شفیعی با اشاره به اینکه کارخانجات سنگ‌های تزئینی کشور با ظرفیت کمتر از 50 درصد فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: برای توسعه همکاری‌های خود تعاملاتی را با سرمایه‌گذاران خارجی انجام داده‌ایم اما متأسفانه آنها اعتمادی به بازار ایران ندارند و می‌گویند هر روز قوانین در این کشور دستخوش تغییر بوده و نمی‌توان در آنجا فعالیت کرد.
وی اضافه کرد: بنده حدود 14 رئیس انجمن‌های سنگ چین را به کشور آوردم اما آنها با مشاهده وضعیت اقتصادی کشور حاضر به سرمایه‌گذاری نشدند.
وی با گلایه از اینکه بهره‌های بانکی همچنان در کشور بالا بوده و برای مردم به صرفه است پول خود را در بانک گذاشته و سود آن را دریافت کنند اظهار داشت: قرار بود از محل منابع صندوق توسعه ملی یک میلیارد دلار برای نوسازی معادن کشور کمک مالی انجام شود اما متأسفانه این موضوع اجرایی نشده است.
مدیریت غلط در بخش معدن
گفتنی است نگاه غلط به ظرفیت عظیم معادن کشور از دلایل اساسی برای رکود در این بازار است. در حالی که سیاست‌های بالادستی بر توسعه این بخش تأکید دارد و رهبر معظم انقلاب نیز بارها درباره توجه بیشتر به بخش معدن و فاصله گرفتن از خام‌فروشی نفت تأکید کرده‌اند. در عین حال دولت به جای تمرکز بر این بخش کلیدی که از مزیت‌های کشورمان محسوب می‌گردد، به توسعه قراردادهای نفتی که نتیجه آن در گام نخست گسترش خام‌‌فروشی است توجه بیشتری دارد.
در همین رابطه، یکی از فعالان معدن در گفت‌وگو با کیهان، با اشاره به نگاه غلط مدیریت دولتی به این حوزه، اظهار کرد: مشکل خام فروشی تولیدات معدنی به دوبخش برمی‌گردد؛ مسائل فنی و مسائل حمایتی. دولت باید بستر مناسبی در این زمینه فراهم کرده و قوانین حمایتی را تدوین نماید.
اشتری درباره ظرفیت تولید فرآورده‌های معدنی تأکید کرد: در جاهای مختلفی از کشور سنگ آهن تولید می‌شود و آن را هر تن  کمتر از 200 هزار تومان خام‌فروشی می‌کنند، در حالی که می‌توانیم آن را فرآوری نموده و هر تن را تا 8 میلیون تومان بفروشیم. با این کار می‌توان در کشاورزی تحول ایجاد کرد.
وی با اشاره به تولید بسیار ناچیز این قبیل فرآورده‌ها، گفت: عمده این محصولات مانند کود شیمیایی، سولفات مس و برخی مواد دیگر مورد استفاده در بخش کشاورزی، از خارج وارد می‌شود که اگر مدیریت درستی وجود داشته باشد، امکان تولید آنها وجود دارد. این نگاه غلط از روی بی‌اطلاعی یا هر دلیل دیگری باشد، باعث ایجاد این وضعیت شده است.
اشتری درباره سرمایه‌گذاری دولت در بخش معدن و نسبت آن با سرمایه‌گذاری‌های کلان در حوزه نفت و گاز  خاطرنشان کرد: بخش معدن  حدودا از 6 یا 7 سال پیش رها شد. سال گذشته چند بار به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کردم و گفتم که ما می‌توانیم محصولاتی را تولید کنیم، بانک اطلاعات و مراکز مشاوره ایجاد کنیم و به دیگران هم آموزش بدهیم، اما تنها حرفی که شنیدیم این بود که پول نداریم. در حالی که نیاز چندانی به پول دولت نیست. خود بخش خصوصی باید راهش را پیدا کند، در عین حال دولت می‌تواند از تشکیل بانک اطلاعات و کارگروه‌های فنی حمایت کند.
این فعال معدن افزود: دولت با حمایت از کسانی که دانش فنی دارد می‌تواند به این فرایند کمک کند ولی چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.
وی تصریح کرد: دولت به جای آنکه کارشناسان متخصصی را در این حوزه به کار بگیرد تا به بهبود شرایط کمک کنند، از افرادی استفاده می‌کند که آگاهی و تخصص لازم را ندارند.
اشتری با بیان اینکه نمره دولت در بخش معدن تا اینجای کار صفر بوده است، افزود: البته کارشناسان با صلاحیت و دارای دانش فنی وزارت صنعت و معدن هم در رنج و عذاب هستند. این افراد در فشار هستند چرا که مدیریت مافوق آنها اطلاعات کافی ندارد و یا با موضوعات این حوزه بیگانه است.
وی درباره گشایش‌های بخش صنعت و معدن در یکسال و نیم بعد از برجام نیز گفت: اگر کسی برای بخش خصوصی در این حوزه کاری کرده است بیاید بگوید، ما از او تشکر ویژه می‌کنیم.این فعال معدن درباره نقش واردات در تضعیف تولید داخلی افزود: کشور ما ظرفیتی دارد که اگر واقعا از آن حمایت شود، هیچکس قادر به کنار زدن آن نیست و نمی‌تواند با آن رقابت کند. متأسفانه آگاهی و خودباوری وجود ندارد. از نظر من چشم به بیرون دوختن احمقانه است. اگر برای منافعی می‌خواهند چیزی از بیرون جذب کنند تفکر غلطی است.