رکود در بخشهای اقتصادی کشور ادامه دارد
افزایش ۱۰ برابری چکهای برگشتی در بازار پوشاک
یک تولیدکننده پوشاک گفت: بدون اغراق میگویم که چکهای برگشتی 10 برابر شده و این در حالی است که گاهی چک افرادی برگشت میخورد که تنها به خاطر شرایط بد بازار توان وصول چکهای خود را ندارند.
مصطفی جباری، تولیدکننده پوشاک در گفتگو با نسیم آنلاین اظهار داشت: وضعیت بازار بسیار نامناسب است و هر روز بدتر از روز گذشته میشود در حقیقت رکود موجب شده که خرید و فروشی صورت نگیرد.
وی با بیان این مطلب که فروش به نسبت سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است، افزود: وقتی فروش کاهش یابد تولید نیز به تبَع آن، کمتر خواهد شد با این حال ما تمام سعی خود را میکنیم که تولیدی را سرپا نگه داریم اما در این میان مجبور به تعدیل تعدادی از نیروها شده ایم.
این تولیدکننده تأکید کرد: بسیاری از افراد واسطه از جمله راننده، توزیعکننده و اتوکشها هم که به واسطه تولید ما کار میکردند به دلیل کاهش تولید کارشان بسیار کمتر شده است.
جباری با اشاره به اینکه تا جایی که بتوانیم قیمتها را پایین میآوریم تا مشتری جذب شود گفت: بازهم خیلی تفاوتی نمیکند زیرا مردم پولی در دست نداشته و توان خریدشان پایین آمده است.
وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندههای زیادی هستند که تعطیل کردهاند و به دنبال کار به تولیدیهایی که سرپا هستند مراجعه میکنند اما وضعیت آنهایی هم که کار میکنند نامناسبتر از این است که بتوانند نیرویی جدید بگیرند.
وی اضافه کرد: در پاساژ محل کار ما تعداد زیادی از مغازهها تعطیل کرده و مغازه را هم از جنس تخلیه کرده اند، موضوع دیگری که باعث مشکلات زیادی میشود افزایش چکهای برگشتی است.
این تولیدکننده گفت: به جرأت و بدون اغراق میگویم که چکهای برگشتی 10 برابر شده و این در حالی است که گاهی چک افرادی برگشت میخورد که بسیار مورد اطمینان هستند و تنها به خاطر شرایط بد بازار توان وصول چکهای خود را ندارند.
پیشتر نیز در روزنامه کیهان، از قول سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نقل شد که 70 درصد بازار پوشاک کشور قاچاق است که به خوبی میتوان یکی از علل رکود فعلی در بخشهای اقتصادی (خصوصا در بخش پوشاک) را همین قاچاق عنوان کرد.
گفتنی است، قریب به 13 هزار میلیارد تومان چک مبادلهای تنها در اردیبهشت ماه سالجاری برگشت خورده و بر اساس اخبار و گزارشهای موجود، از حدود هشت میلیون چک مبادله شده در طول این ماه قریب به یک میلیون و 500 هزار فقره برگشت خورده است و این واقعیت تلخ که نمادی از تداوم رکود در کشور میباشد، موید رشد 36 درصدی روند برگشت خوردن چکها در مقایسه با سال گذشته است. (رشد 55 درصدی چکهای صادر شده در این بازه به اشتباه به عنوان رشد چکهای برگشتی یاد شده بود).