عضو اتاق بازرگانی ایران:
سخنان رئیسجمهور نشان داد اراده ای برای صادرات به روسیه و قطر وجود ندارد
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت در موضوع صادرات به قطر مانند صادرات به روسیه هیچ نقشی ایفا نکرد و سخنان اخیر رئیسجمهور نشان داد عزمی برای این کار وجود ندارد.
کاوه زرگران در گفتوگو با خبرگزاری فارس به وضعیت صادرات به قطر اشاره کرد و ادامه داد: موضوع صادرات به قطر با توجه به اینکه دولت هیچ نقشی را ایفا نکرد، شبیه صادرات به روسیه شد. به دلیل دوگانگی متولیان حوزه غذا و کشاورزی هیچکدام خود را متعهد به پیگیری موضوع صادرات نمیدانند و همان بیتفاوتی که در صادرات به روسیه وجود داشت در موضوع صادرات به قطر وجود دارد.وی افزود: بخش خصوصی میداند که در رابطه با صادرات به قطر تنهاست و دولت برایش کاری نمیکند و به همین دلیل واحدهای مختلف تولیدی و تبدیلی صنایع غذایی توانستند محمولههایی را مستقیم یا از طریق واسطه به قطر صادر کنند. هرچند از قدرت رقابت پایینتری نسبت به ترکیه برخوردار هستیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که تجار ترکیه از چه امکاناتی برخوردارند که همواره در صادرات و کسب بازارهای منطقه جلوتر از تجار ایرانی عمل میکنند گفت: دولت ترکیه برای ورود بازرگانان خود به بازارهای جدید، یارانه میپردازد و زیرساختهای آنها در حمل کالا بسیار مجهز است.
زرگران با بیان اینکه ترکیه در کمتر از 24 ساعت در بازار قطر حضور یافت افزود: در آن زمان، تجار ایرانی از طریق اتاق بازرگانی در حال شناسایی نیازهای قطر بودند. این در حالی است که دولت ترکیه افرادی را مسئول این کار قرار داده و کار بازاریابی و یافتن بازارهای جدید صادراتی توسط دولت هم انجام میشود اما در ایران، هیچ مقام دولتی با ما برای توسعه صادرات به قطر جلسهای نداشته است.وی ادامه داد: لبنیات، برخی محصولات کنسرو شده، میوه و صیفیجات از جمله کالاهایی بوده که تاکنون به کشور قطر صادر شده و گوشت قرمز هم یکی از نیازهای وارداتی این کشور است.عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در مورد تجارت با روسیه هم گفت: آقای رئیسجمهور اخیرا گفتند که ما تاجر بزرگی برای تجارت با روسیه نداریم و از صحبتهای وی میتوان نتیجه گرفت که هیچ عزمی برای تجارت با روسیه که یک بازار بزرگ و دائمی است وجود ندارد.زرگران خاطرنشان کرد: واردات مواد غذایی به روسیه در سال 2014 حدود 40 میلیارد دلار و در سال 2016 هم حدود 27 میلیارد دلار بوده که این ارقام نشانه وجود یک یک بازار بزرگ صادراتی است.