کد خبر: ۱۰۷۹۷۵
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷

داعش از نقشه موصل حذف شد

ارتش عراق با انتشار جدیدترین نقشه از موصل، برای نخستین بار محل حضور عناصر داعش در این شهر را «بسیار جزئی» و ناچیز نشان داد و اعلام کرد، داعش از موصل حذف شده است.


ستاد تبلیغات فرماندهی مشترک عملیات آزادسازی موصل با انتشار جدیدترین نقشه در مورد روند جنگ در موصل، برای نخستین بار مناطق تحت اشغال داعش را «بسیار جزئی» نشان داد. طبق این نقشه، داعش تنها بر نوار نازکی در ساحل غربی رودخانه دجله مسلط است. فرماندهی سازمان مبارزه با تروریسم که نیروهایش در موصل مستقر هستند هم اعلام کرده که نیروهایش تا رسیدن به ساحل از بخش غربی، فقط 150 متر فاصله دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، «حیدر عبادی» نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیز عصر سه‌شنبه اعلام کرده بود که به زودی پیروزی نهایی ارتش در موصل اعلام می‌شود. وی گفت: جنگ آزادی موصل ثابت کرد که ساکنان این شهر طرفدار تروریسم نیستند. عبادی علیه کسانی که بسیج مردمی را تخریب می‌کنند نیز موضع گرفت و گفت: منشأ این تخریب‌ها سرویس‌های بیگانه هستند. کارشناسان می‌گویند، داعش با توجه به شکست سنگینی که در موصل متحمل شده، احتمالا عملیات تروریستی علیه مردم در مراکز شهری و خیابان‌ها را شدت می‌دهد و حتی ممکن است در مناطق تحت اشغال خود در عراق، مثل
«تل عفر» و «الحویجه» موج جدیدی از اعدام‌ها راه بیندازد و غیرنظامیان را بکشد. گفتنی است با «هوا» شدن خلافت داعش در عراق می‌توان گفت این گروه تروریستی تکفیری دیگر با ساز و کار قبل نمی‌تواند در این کشور جولان دهد و به احتمال زیاد برای اینکه خلاف این واقعیت را ثابت کند، دست به جنایات پراکنده در سراسر جهان خواهد زد.
اعدام 200 ترکمان
در همین رابطه دیروز خبر رسید که «نورالدین قبلان» معاون رئیس شورای استان نینوا در شمال عراق از اعدام 200 شهروند ترکمان در منطقه «تل‌عفر» واقع در غرب شهر موصل (خارج موصل) به دست عناصر داعش خبر داده است. «قبلان» می‌گوید داعش این شهروندان ترکمان را از حدود یک ماه پیش در بازداشت خود داشت و وقتی که این افراد تلاش کردند به مناطق امن فرار کنند، عناصر داعش آنها را اعدام کردند. وی افزود: در میان اعدام‌شدگان شمار زیادی زن و کودک هستند.
حکم دادگاه به اصطلاح شرعی داعش علیه این افراد این بود که آنها به خاطر تلاش برای ترک سرزمین خلافت، به اعدام محکوم می‌شوند!داعش همچنین با انتشار تصاویر جدید، چهار کودک را نشان داده که در حال بریدن سر اسیران هستند. بر اساس این تصاویر منتشر شده، چهار کودک فوق که بین 10 تا 12 سال سن دارند، پس از قرائت بیانیه‌هایی مبنی بر جاسوس بودن اسیران، آنها را سر می‌برند.
بسته‌شدن مرزها و رو به اضمحلال بودن داعش، دو عامل مهمی هستند که باعث شده‌اند جذب عناصر خارجی به داعش به میزان قابل توجهی کاهش یابد. به همین خاطر، در حال حاضر حملات تروریستی و انتحاری و سایر جنایات داعش توسط کودکان کم‌سن و سال جذب شده انجام می‌شود.
شمار شهدای موصل
«محسن حکیم» مشاور رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق هم طی نشستی در محل روزنامه اطلاعات (تهران)، اعلام کرده: «در عملیات موصل 15 هزار نفر شهید و مجروح شده‌اند.» به گفته وی، بین 90 تا 95 درصد این شهدا و مجروحان، شیعه هستند. به گفته محسن حکیم، سهم مجلس اعلای اسلامی عراق ازاین شهدا، بیش از 2000 نفر است.عملیات آزادسازی موصل و استان نینوا 26 مهر سال گذشته با فرمان «حیدر عبادی» نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور آغاز شده بود.