علیرغم انبوه شکایات دولت از رسانههای منتقد
وزیر ارشاد: مطبوعات مورد تکریم دولت هستند!
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که دیروز در صحن علنی مجلس برای پاسخ به سوال یکی از نمایندگان حضور یافته بود بدون اشاره به دهها شکایت دولت در طول چند ماه گذشته علیه روزنامهها و رسانههای منتقد مدعی شد «مطبوعات در بهترین وضعیت پس از انقلاب قرار دارند و مورد تکریم دولت هستند»!
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر طی سوالی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: مطابق قانون هیئت نظارت بر مطبوعات که ریاست آن با وزیر ارشاد است، 3 ماه فرصت دارد تا درخواست مجوز نشریه را بررسی کند و در خصوص پاسخ آری یا خیر به متقاضی پاسخ دهد.
وی افزود: اما متاسفانه بنابر اعلام پایگاه رسمی وزارت ارشاد هزار و 560 متقاضی تا 14 فروردین امسال ثبتنام کردند که وزارت ارشاد به وظیفه خود در رعایت 3 ماه عمل نکرده است.
وی ادامه داد: روزی که بنده از وزیر ارشاد سؤال کردم که در آذر 95 صورت گرفت، در آن زمان حدود 600 متقاضی در صف قرار داشتند که این تخلف صورت گرفته بود و در زمانی که سؤال بنده در کمیسیون مطرح شد یعنی بهمن ماه 95 این رقم به هزار و 200 متقاضی افزایش پیدا کرده بود و جوابی به آنها داده نشد.
در ادامه سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال گفت: بهترین دوره پس از انقلاب اسلامی در زمینه صدور و حمایت از نشریات در این دولت بوده است. وزارت ارشاد دیگر برای هیچ نشریه وابسته به نهادهای دولتی و یا عمومی همچون شهرداری مجوز صادر نمیکند و یارانه آنها را نیز حذف کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سرعت دادن این وزارتخانه در صدور مجوزها و کاهش آنها از ۳ سال به کمتر از ۶ ماه و روند مکانیزه تقاضای مجوز و ثبتنام در سامانه مربوطه سخن گفت و بیان داشت: همه ثبتنامکنندگان میدانند که در چه مرحلهای از اخذ مجوز قرار دارند و تاکنون یک مورد تخلف به من گزارش نشده است.
صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در تمامی جلسات هیئت نظارت بر مطبوعات شرکت میکند، گفت: مطبوعات امروز در بهترین وضعیت پس از انقلاب قرار دارند چرا که هم آزادی بیان دارند، هم یارانه میگیرند و هم از سوی دولت مورد تکریم هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هیچگونه مرزبندی سیاسی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مطبوعات وجود ندارد و تمام نشریات منهای گرایش سیاسیشان مجوز میگیرند البته ما ضمن اینکه قائلیم که باید آزادی قلم را پاس بداریم اما مرزهای قانونی را نیز باید رعایت کنیم از اینرو میبایست از دستگاههای سجلی و انتظامی پاسخهای لازم را پیش از صدور مجوز برای نشریات دریافت کنیم.
نمایندگان سؤال نماینده شاهینشهر از صالحیامیری که درباره عدم صدور مجوز بیش از 600 نشریه بعد از گذشت چندین ماه از زمان مقرر قانونی بود، را با 118 رأی منفی وارد ندانستند.
گفتنی است وزیر ارشاد در حالی از بهترین وضعیت برای مطبوعات پس از انقلاب خبر میدهد که «در جریان انتخابات ریاست جمهوری علیرغم شعارهای زیاد مبنی بر احترام به آزادی بیان و قلم تنها در ده روز بیش از 60 شکایت از سوی دولت علیه مدیر مسئول کیهان و برخی رسانههای دیگر به دادسرای فرهنگ و رسانه تسلیم شده بود!»
در روزهای گذشته نیز بیش از 15 شکایت و اکثرا از سوی دولت علیه کیهان تقدیم دادسرای فرهنگ و رسانه شده است، جالب اینکه دلیل این شکایتها گزارشهای انتقادی کیهان بوده است.
در این شکایتها سرپرست امور دعاوی و قراردادهای ریاست جمهوری با استناد به گزارشات کیهان خواستار تعیین مجازات برای مدیر مسئول کیهان شده است. گزارشهایی چون «اگر به روحانی رای ندهید یارانه و بودجهتان را قطع میکنیم»، «مناظره دوم ویترین ناتوانیهای دولت بود»، «اطرافیان روحانی با پنهانکاری اقتصاد را در رکود غرق کردند»، «زندگی 6/1 میلیون کارگر در دولت یازدهم روی هوا رفت»... موضوع شکایات دولت علیه کیهان بوده است.
جالب آنکه در برخی از موارد کیهان به دلیل انتشار اخبار و گزارشهایی که در رسانههای دیگر منتشر شده و با منبع رسانه منتشرکننده، مورد شکایت قرار گرفته شده است!
نشست غیرعلنی مجلس
با حضور رئیس ستاد
مبارزه با قاچاق کالا و ارز
نشست غیر علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاون اقتصادی وزارت اطلاعات برای بررسی گزارش این ستاد برگزار شد.
این نشست با دستور بررسی گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور مسئولان مذکور برگزار گردید.
علی لاریجانی رئیس مجلس پس از پایان نشست غیرعلنی مجلس شورای اسلامی و در ابتدای نشست علنی بهارستان، طی سخنانی به نشست غیرعلنی مجلس اشاره کرد و گفت: در این جلسه مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت اطلاعات در جمع نمایندگان حضور داشتند و مطالب بسیار مهمی درباره قاچاق کالا و ارز در کشور مطرح شد.
وی اضافه کرد: در این جلسه مقامات مربوطه توضیح دادند چه اقداماتی انجام شده و چه کارهایی باید انجام دهند؛ یکی از اهداف این جلسه این بود که مجلس مباحث کارشناسی خود را اعلام کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در همین زمینه خاطرنشان کرد: نماینده مرکز پژوهشهای مجلس نظرات کارشناسی خود را اعلام کرد و تعدادی از نمایندگان نیز اظهارنظر کردند.
لاریجانی ادامه داد: لایحهای هم برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی دولت مطرح شده و بعضی از نقاط ابهام در این زمینه در جلسه دیروز مشخص و قرار شد لایحه تکمیل شود تا در دستور کار پارلمان قرار گیرد. وی با بیان اینکه بعضی از نظارتهایی که باید انجام شود براساس قانون باید با دقت بیشتری صورت گیرد، تصریح کرد: این موضوع مدنظر مجلس و نمایندگان قرار دارد.
رئیس مجلس ادامه داد: گزارشی که در جلسه دیروز مجلس داده شد نشان میداد سیر قاچاق نزول پیدا کرده است اما لازم است اقدامات سختگیرانهتری عملی شود تا این عارضه از کشور رخت بربندد زیرا تاثیر مستقیم روی تولید ملی کشور خواهد داشت.
لاریجانی تاکید کرد: دستگاههای مسئول باید پیگیر موضوع قاچاق کالا و ارز و راهکارهای مقابله با آن باشند و مجلس هم این موضوع را دنبال خواهد کرد.
مصوبات مجلس
نمایندگان مجلس با فوریت طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی با 132 رأی مثبت موافقت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح که به امضای 60 نماینده مجلس رسیده و دارای یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است، در سطر اول ماده یک قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی مصوب 20 آذرماه 1390 پس از عبارت «سابقه ثبتی» عبارت «و اراضی داخل محدوده شهرها و روستاها» اضافه میشود.
علی مطهری نایب رئیس مجلس نیز از برگزاری جلسهای جهت بررسی سوال نمایندگان از روحانی درباره وضعیت موسسات مالی و اعتباری با حضور رئیس دفتر رئیسجمهور، رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و جمعی از نمایندگان سؤال کننده خبرداد.
خبر دیگر از بهارستان اینکه « فراکسیون نمایندگان ولایی با صدور بیانیهای استقلال خود را اعلام کرد.»