kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۸۱۵
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۹

اعتراض به انفعال دستگاه دیپلماسی در قبال همراهی پاریس با تروریست‌ها

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، برخورد فعال‌تر دستگاه دیپلماسی را در موضع نشست منافقین در پاریس خواستار شد و همچنین یک تشکل دانشجویی ضمن انتشار نامه‌ای به رئیس‌جمهور از قراردادهای پر ایراد نفتی با شرکتی فرانسوی آن هم در این ایام انتقاد کرد.



محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفتگو با خبرگزاری مهر، در واکنش به نشست اخیر گروهک منافقین در پاریس همزمان با سفر وزیر امور خارجه کشورمان به فرانسه و حضور برخی چهره‌های آمریکا در این نشست، اظهار داشت: متأسفانه آمریکایی‌ها خودشان به وجود آورنده تروریسم و حامی اصلی آن هستند و جالب است که فردی مانند جان بولتن و برخی نمایندگان مجالس آمریکا در همایش افرادی شرکت می‌کنند که چند سال قبل آنها را تروریست شناخته بودند و با فشار خانم کلینتون آنها را از لیست سیاه خارج کرده بودند.
وی افزود: در اطلاعیه‌های خود منافقین هم وجود دارد که ۱۷ هزار نفر از مردم ایران را به شهادت رسانده‌اند و در زمان حمله عراق به ایران هم در کنار صدام بوده اند؛ اینها در واقع یک فرقه هستند که به خودشان هم رحم نمی‌کنند و محاکمات درون سازمانی آنها واقعاً وحشتناک است.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: این گروهک که روزگاری با شعارهای ضد امپریالیستی و ضد ارتجاع برخی جوانان خام ما را جذب کرده بودند الان در دامن امپریالیسم قرار دارند و تندترین چهره‌های آمریکایی از جمله جان بولتن و شهردار نیویورک در همایش آنها شرکت می‌کنند و علاوه بر آن، در کنار کشورهایی که نماد ارتجاع در منطقه هستند مانند عربستان سعودی، حضور می‌یابند.
همراهی سعودی و آمریکا با منافقین
وی به شعار امسال گروهک تروریستی منافقین مبنی بر «براندازی نظام جمهوری اسلامی» اشاره کرد و گفت: جالب است که تیلرسون وزیر خارجه آمریکا و بن سلمان ولیعهد سعودی هم اخیرا همین شعار را مطرح کردند؛ بنابراین در چنین شرایطی که دولت فرانسه میزبانی همایش این گروهک تروریستی را بر عهده داشته، باید ما دیپلماسی فعال تری در قبال این میزبانی داشته باشیم.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: وزارت امور خارجه ما باید برای نسلی که جنایات منافقین را از نزدیک ندیده اند، تبیین واقعی‌تر و دقیق تری در داخل و خارج از کشور انجام دهد.
جمالی با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به پاریس پیش از همایش گروهک منافقین تصریح کرد: امیدوارم آقای ظریف مراتب اعتراض شدید ایران را به مقامات فرانسوی به دلیل پناه دادن به کسانی که خودشان زمانی حکم جلب آنها را صادر کرده بودند و حالا هم میزبان همایش‌های سالانه آنها هستند، ابلاغ کرده باشد.
وی با تأکید بر اینکه این رفتار دولت فرانسه غیرسازنده و غیردوستانه است اظهار داشت: در جلسه اخیر اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این رابطه نقطه نظراتی از طرف اعضای کمیسیون مطرح شد که در صورت لزوم دنبال خواهد شد.
نقطه تاریک روابط تهران-پاریس
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در حاشیه برگزاری همایش بین‌المللی مبارزه با گرد و غبار در جمع خبرنگاران، در خصوص اجلاس منافقین در پاریس اظهار داشت: آن یک نقطه تاریک در روابط ما با فرانسه بوده و است و مسئله جدیدی نیست. در واقع از سال ۱۳۶۰ که مواضع سازمان منافقین مواضع خصمانه‌تری شد و دست به اقدام مسلحانه و کارهای تروریستی زدند و به فرانسه رفتند هر سال این نشست در پاریس برگزار شده و چیز جدیدی نیست که امسال و در هنگام سفر ظریف به فرانسه انجام شده باشد.
قاسمی در خصوص آثار این اجلاس در روابط ایران و فرانسه هم اظهار داشت: بحثی است که بین ما وجود دارد و دائم به این موضوع اعتراض شده و ما از رفتار فرانسه گله مندیم و به آنها تذکر داده ایم و گفتیم که این سازمان، یک سازمان تروریستی است و نهایتا باید استانداردهای یکسانی در مقابل تروریسم و گروه‌های خشونت طلب داشته باشد و چنین اتفاقی قابل قبول برای ایران نیست و این اعتراضی به جا است.
حفظ عزت ملی
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در نامه‌ای به رئیس‌جمهور به دنبال قرارداد با شرکت فرانسوی توتال نوشت: قرارداد با شرکت فرانسوی توتال را برای حفظ عزت ملی به تعویق بیندازید.
در ابتدای این نامه آمده است: «امروز بر هیچ کسی پوشیده نیست که رفتار‌های کشور فرانسه در قبال جمهوری اسلامی ایران و منطقه مصداق اتم «یک بام و دو هواست.» از سنگ اندازی در مسیر مذاکرات هسته‌ای و نیز مذاکرات صلح سوریه تا برگزاری اجلاس‌های منافقین در پاریس نشان از سیاست‌های یک بام و دوهوای این کشور در قبال ایران و منطقه است.»
این تشکل دانشجویی در ادامه افزوده است: «هنوز بیش از دو روز از سفر رسمی وزیر خارجه کشورمان به فرانسه نگذشته شاهد برگزاری اجلاس گروه تروریستی منافقین در پاریس هستیم که نه تنها نقض صریح قوانین بین‌المللی است بلکه مصداق بارز حمایت از تروریسم نیز محسوب میشود! این رفتار فرانسه چیزی جز دهن کجی به جمهوری اسلامی ایران نبود که البته سیاست‌های منفعلانه وزارت خارجه هیچ واکنشی در برابر آنان از خود نداشت.»
پلیس بد مذاکرات و حامی تروریسم
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) سپس به مواردی دیگر از حمایت‌های فرانسه از تروریسم اشاره کرده است مانند حمایت این کشور از گروه‌های تروریستی و مسلح سوریه در برابر دولت قانونی این کشور و همچنین سنگ اندازی در مسیر حل مسالمت آمیز بحران سوریه.
نقش خصمانه فرانسه در روند مذاکرات هسته‌ای به عنوان پلیس بد و مواضع و اظهارات مداخله‌جویانه این کشور در مورد صنعت دفاعی و موشکی کشورمان از دیگر موضوعات مورد اشاره در این نامه هستند.
پس از ذکر این مصادیق در این نامه آمده است: «همه اینها تنها گوشه‌ای از سیاستهای کثیف و مزورانه این کشور در قبال ملت ایران است که دولت جنابعالی متاسفانه در برابر همه اینها هیچ اقدام عزتمندانه‌ای در راستای استیفای حقوق ملت نداشته است.»
این تشکل دانشجویی در ادامه تصریح می‌کند: «اما جای شگفتی آنجاست که پس از برجام این دولت اروپایی بیش از پیش در موضوع قرارداد‌های نفتی، خودرو سازی و صنعت کشاورزی مورد توجه قرار گرفت و مجدداً با انعقاد قرار دادهای هنگفت و یک طرفه که متاسفانه با غفلت و تعجیل مسؤلین امر همراه بود بازار ایران را در کنترل خود گرفت که خود باعث وارد آمدن ضربات جبران ناپذیر به صنعت بومی و تولید ملی کشور گردید که از جمله آن می‌توان به شرکت‌های عظیم نفتی مانند شرکت توتال پرداخت.»
سیل قراردادهای فرانسوی
 پسا برجام!
دانشجویان این دانشگاه تاکید کرده اند: «همچنین قراردادهای نفتی موسوم به ipc، بارها توسط کارشناسان مختلف نفتی و اساتید اقتصادی کشور و برخی نمایندگان مجلس مورد انتقاد قرارگرفت و این قراردادها را خلاف منافع کشور دانسته... اما جای بسی تأسف است که انعقاد قرارداد با شرکت فرانسوی توتال در ایامی در حال انجام گرفتن است که سیاست‌های پلید این چند روزه فرانسه که تنها قسمتی از آن را گوشزد کردیم، علیه ملت ایران را به وضوح شاهد هستیم و متاسفانه همچنان با این شرکت فرانسوی عقد قرارداد میگردد.»
این تشکل دانشجویی در پایان نامه خواسته خویش را از رئیس‌جمهور چنین بیان کرده اند: «اصل این قرارداد خلاف قانون و نامشروع است اما جنبش دانشجویی از شما به عنوان رئیس‌جمهور کشور که بایستی حافظ منافع و عزت ملی باشد، قویا مطالبه می‌کند در این ایام که دهن کجی‌های آشکار از سوی کشور فرانسه به ملت ایران شده است قرارداد با شرکت توتال را تعویق بیندازید و عزت مردم ایران را حفظ کرده و با این اقدام به کشور فرانسه نشان دهید که پاسخ توهین به ملت ایران و حمایت آشکار از منافقین چیست... امروز روز آزمون شما در حمایت از منفعت ملی است.»
انتظار برخورد جدی داریم
مهدی چمران نیز در سیصد و پنجاه و ششمین جلسه شورای شهر تهران نیز با اشاره به برگزاری گردهمایی منافقین در پاریس و تقارن این امر با حضور ظریف در این شهر گفته بود: چشم آقای ظریف روشن که در کنار دستشان منافقین جلسه برگزار می‌کنند. همه ما انتظار داریم دستگاه دیپلماسی با صلابت و جربزه بیشتری با این موضوعات برخورد کند و در حالی که عده‌ای برای براندازی نظام جمهوری اسلامی برنامه ریزی می‌کنند و به ساحت امام توهین می‌کنند برخورد جدی شود.
چمران افزود: این از عجایب روزگار است که چنین اتفاقی رخ می‌دهد و امیدواریم دستگاه دیپلماسی ما با قدرت بیشتری نسبت به این موارد برخورد کند.