یک مسئول سابق:
واگذاری آلومینیوم المهدی کار اشتباهی بود
یک مسئول برکنار شده آلومینیوم المهدی در نامهای سرگشاده خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: مردم مسئولینی خادم، متعهد، دلسوز و سالم میخواهند که بر سر منافع ملت مانند واگذاری المهدی و هرمزآل، معامله و چشمپوشی نکنند.
به گزارش فارس، رویین تن نامجو از مدیران اسبق شرکت آلومینیوم المهدی که بدلیل اعتراضهای پراکنده به نحوه واگذاری این مجتمع اقتصادی به یک سرمایهدار خصوصی خانهنشین شده است در نامهای خطاب به هیئت رئیسه مجلس با اشاره به واگذاری پرحاشیه شرکتهای آلومینیوم المهدی و هرمزآل از آن بعنوان بزرگترین و سختترین امتحان دستگاههای نظارتی، بازرسی، حسابرسی و قضایی کشور و بخصوص نمایندگان مجلس یاد کرده و نوشته است: متاسفانه نمایندگان مجلس نشان دادهاند که از این امتحان سربلند بیرون نیامدهاند.
وی خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس آورده که «مردم در تاریخ 1396/3/22 شاهد و ناظر عجیبترین و بیسابقهترین تصمیم و قضاوت نمایندگان مجلس دهم در مورد یکی از واگذاریهای سریالی و پر رمزوراز وزیر اقتصاد بودند. سکوت تعداد زیادی از نمایندگان شاخص هر دو جناح و قانع شدن از توضیحات (عجیب) وزیر اقتصاد و دارایی در جواب به سؤال نماینده بندرعباس، این شک و تردید را در ذهنها ایجاد کرد که مجلس دوره دهم شورای اسلامی با این همه مؤلفه و صفات متمایز و منحصر به فرد، بعنوان بالاترین نهاد نظارتی و قانونگذاری، آیا واقعا هنوز در رأس همه امور است یا لابی در راهروهای آن بر تصمیمگیریها حاکم شده است؟
در ادامه این نامه سرگشاده آمده: در اینکه قیمتگذاری سهام شرکت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزآل در مرحله اول اشتباه بود و پس از آن با پیگیری دلسوزان مملکت مبلغ 800 میلیارد تومان دیگر در مرحله دوم به آن افزودند، هیچ شکی نیست اما قدر مسلم وقتی قیمت یک دارایی بطور غلط و اشتباه صورت میگیرد باید دوباره فرآیند واگذاری را طی کند نه آنکه رقمی بر واگذاری که اشتباه بوده افزوده شود، کما اینکه وقتی دادگاه در صدور حکمی دچار اشتباه میشود، باید دوباره فرآیند دادرسی تکرار و رای جدید صادر شود.
نامجو در بخش دیگری از نامه خود اضافه کرد: مردم مسئولینی خادم، متعهد، دلسوز و سالم میخواهند که بر سر منافع ملت مانند واگذاری المهدی و هرمزآل، معامله و چشمپوشی نکنند. وی در پایان این نامه تصریح میکند: در یک کلام تا زمانیکه با ابرچالش و عظیمترین بحران اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور یعنی ابر بحران فساد، مبارزهای همهجانبه و غیره شعاری صورت نگیرد، هیچکدام از شش ابرچالش دیگر اقتصاد کشور نه تنها حل نمیشود، بلکه بدتر و بحرانیتر میشود و هر شش ابرچالش دیگر زائیده و مولود بحران فساد میباشند.گفتنی است، پیشتر نیز احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و خمیر در این خصوص گفته بود: این شرکتها قبل از واگذاری مشکلاتی از نظر مالی و مالکیت تقسیم سهام و سوءاستفادههای قابل توجه و محتمل داشتند و برابر قانون تا این موارد اصلاح نشود، واگذاری آن به معنای از دست رفتن منابع هنگفت بیتالمال است.
وی افزود: گزارش حسابرس و بازرس المهدی حاکی از آن است که تکلیف اسناد دریافتی و مطالبات به مبلغ 324 میلیارد تومان نامعلوم است، وضعیت تسهیلات ارزی دریافتی از بانک صنعت و معادن مشخص نیست و بدهی 173 میلیارد تومانی بلاتکلیف است. این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: مشخص نیست سازمان خصوصیسازی به چه علت خواستار چنین معاملهای بوده است. به علاوه اینکه در این واگذاری قیمتگذاری درستی انجام نشده و بگونهای صورت گرفته که شرایط برای آن مهیا نبوده لذا خلاف قانون عمل شده است.