kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۷۰۲
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۹
مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی دولتی:

کیفیت گندم داخلی افزایش یافته و دلیلی برای واردات نداریم

مدیر عامل جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به افزایش کیفیت گندم تولیدی داخل کشور گفت: در حال حاضر دلیلی برای واردات گندم نداریم.


یزدان سیف دیروز در نشست خبری با اشاره به آخرین آمار برداست گندم، گفت: تا صبح یکشنبه 5 میلیون و 158 هزار تن گندم از کشاورزان خرید تضمینی شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6 درصد کاهش داشته و در نهایت پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل خرید این رقم به10میلیون و 500 هزار تن برسد.
وی دلیل کاهش برداشت گندم را کاهش بارش‌ها از مهر تا بهمن سال گذشته عنوان کرد و افزود: همین امر سبب کاهش برداشت گندم دیم شده است، اما این را هم باید گفت که کیفیت گندم از لحاظ پروتئین بهبود یافته است.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین در مورد خرید تضمینی دانه‌های روغنی گفت: بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تا به امروز 134 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شده است.
سیف در مورد نحوه پرداخت پول گندم و کلزا گفت: ارزش گندم خریداری شده 6600 میلیارد تومان است که 3400 میلیارد تومان آن پرداخت شده و کشاورزانی که تا 27 خرداد محصول خود را تحویل داده‌اند، حداقل 50 درصد پول خود را دریافت کرده‌اند.
وی افزود: در مورد کلزا هم کشاورزان 80 درصد مطالبات خود را دریافت کرده‌اند.
سیف همچنین با بیان اینکه کیفیت گندم ایران افزایش یافته است و الان گندم دوروم کشورمان جزو گندم‌های برتر دنیاست گفت:در حال حاضر دلیلی برای واردات گندم نداریم .
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به سؤال خبرنگاراقتصادی کیهان مبنی بر اینکه چگونه می‌خواهید با رانت و انحصار واردات برخی از کالاهای اساسی که در شرکت بازرگانی دولتی مطرح است برخورد کنید؟ گفت: فساد خط قرمز ماست و برای همین ما در مناقصات بین‌المللی ورود کرده‌ایم که معاملات کاملاً شفاف شود و نظام دو مرحله‌ای به یک مرحله‌ای تبدیل شده است و شما هم برای ما دعا کنید که این مسئله رعایت شود.
سیف همچنین در مورد نحوه خرید خارجی کالاهای آسای نیز گفت: از سال 1357 تمام خریدها در قالب شورای خرید که متشکل از نمایندگان چند وزارتخانه بود انجام می‌شد،‌ اما به‌مرور این کار از طریق مناقصات بین‌المللی انجام می‌شود تا شاهد شفافیت بیشتری در این حوزه باشیم.
وی در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه سال گذشته شاهد تخلفاتی از سوی بخش خصوصی که وظیفه نگهداری امانی روغن‌های ذخیره استراتژیک شرکت بازرگانی دولتی را برعهده داشته و حتی طی بازرسی‌ها فک پلمب این روغن‌ها گزارش شده، ‌با تأیید این موضوع تصریح کرد: دولت تصمیم دارد تصدی‌هایش را واگذار کند و در کنار آن باید نظام‌های کنترل کیفیت خود را هم ارتقا دهد. ما برای جلوگیری از این آسیب دو نظام را در شرکت طراحی کرده‌ایم که یکی از آنها نظام کنترل کیفیت کالا چه در داخل انبارهای خودمان و چه در انبارهای بخش خصوصی است که با استفاده از فناوری اطلاعات به این مهم خواهیم رسید. دیگر اینکه نظام موجودی برداری و ورود و خروج کالا که در دست تهیه است تا این چالش‌ها حل شود.
وی به این نکته هم اشاره کرد که امروزه برای نظارت بیشتر بر ذخیره‌های استراتژیک شرکت بازرگانی دولتی، تیم‌های بازرسی را هم افزایش داده‌ایم.
 برنج‌های آلوده معدوم
و خوراک دام شد
سیف همچنین در مورد پرونده برنج‌های آلوده که از سال‌های گذشته در انبار شرکت مشاهده شده هم گفت: اولویت ما تأمین و توزیع غذای سالم برای مردم است و این موضوع خط قرمز ماست، البته خطا در هر زنجیره‌ای امکان‌پذیر است و اکنون هیچ برنجی از انبارهای شرکت بازرگانی دولتی خارج نمی‌شود مگر آنکه دارای استاندارد باشد، البته اگر هم خطایی رخ داده باید از مردم عذرخواهی کنیم.
وی صراحتاً تأیید کرد که همان برنج‌های آلوده بخشی برای خوراک دام مصرف شده، مقداری معدوم شده و بخشی هم منتظر حکم دادگاه است.
 عرضه تمام کالاهای اساسی
 از طریق بورس
وی همچنین از استراتژی شرکت بازرگانی دولتی برای عرضه تمام کالاها از طریق بورس خبر داد و گفت: نظام حواله‌کشی به کارگروه استانی و زیرنظر استانداران واگذار می‌شود و خود شرکت بازرگانی دولتی دیگر هیچ کالایی را مستقیم نخواهد فروخت و تلاش‌مان این است که نظام فروش را شفاف کنیم.
سیف در مورد وضعیت ذخایر استراتژیک کشور از ارائه عدد و رقم خودداری کرد و گفت: وظیفه ما تأمین به‌موقع و کافی است که انجام می‌دهیم و این اطمینان خاطر را به مردم می‌دهیم که تمام کالاهای اساسی به‌اندازه مورد نیاز کشور موجود است و جالب‌تر آنکه بخشی از ذخایر استراتژیک‌مان را مانند روغن از محل دانه‌های روغنی داخلی تأمین می‌کنیم.خبرنگاران از سیف در مورد آخرین وضعیت پرونده بدهی علی پروین و مصادره منزل وی پرسیدند که او از توضیح شفاف طفره رفت و گفت: به شما قول می‌دهم موضوع پرونده‌های حقوقی را پیگیری کنیم و این قول را به نهادهای نظارتی می‌دهیم که آن چیز که به نفع و صلاح بیت‌المال است را رعایت می‌کنیم تا حتماً‌ اتفاق بیفتد.