kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۴۴۰
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۹
دیروز سردشت امروز سوریه

فاجعه سردشت سند رسوایی و دورویی‌آمریکا درباره تسلیحات شیمیایی است

آمریکا این روزها در حالی دوباره در شیپور دروغین احتمال استفاده دمشق از سلاح شیمیایی می‌دمد که ۳۰ سال پیش در چنین روزهایی با حمایت از حکومت صدام، فاجعه شیمیایی سردشت را رقم زد.

سرویس سیاسی-

یکشنبه هفتم تیر ماه 1366 چند فروند هواپیمای رژیم بعث صدام سکوت شهر کوچک سردشت در غرب کشور را شکستند و 7 بمب خردل در نقاط مختلف شهر رها کردند که دو بمب در بازار شهر و دو بمب دیگر در منطقه مسکونی افتاد. سردشت اولین شهری بود که  بعد از جنگ جهانی اول و تصویب کنوانسیون‌های منع سلاح‌های شیمیایی چهار بار پیاپی در اوج جنگ تحمیلی توسط رژیم بعثی مورد هدف بمباران شیمیایی قرار گرفت.
بر اثر این جنایت بشری بلافاصله ۱۱۰ نفراز مردم مظلوم و بی دفاع این شهرستان مرزی به شهادت رسیده و هزاران نفر از زنان، کودکان و مردان مظلوم این دیار دچار مصدومیت ناشی از گازهای شیمیایی و سمی شدند مصدومیتی که سه دهه است نه تنها التیام نیافته بلکه هر سال سرباز می‌کند.
در این فاجعه انسانی که سند توحش غرب به شمار می‌رود بنا به اعلام رسانه‌ها پنج هزار نفر مصدوم شدند ولی آمار غیر‌رسمی با توجه به جمعیت ۱۳ هزار نفری سردشت، ۱۰ هزار نفرمصدوم بود، مصدومانی که با گذشت سالها هنوز هم از عوارض این گازهای سمی رنج می‌برند.
نقش امریکا در جنایت بمباران شیمیایی سردشت
سردشت که به عنوان بزرگترین قربانی جنگ افزارهای شیمیایی شناخته می شود،  یکی از نقاط تاریک تاریخ است که حمایت مدعیان حقوق بشر از اقدامات تروریستی و انفعال نهادهای بین‌المللی را در این زمینه نشان می‌دهد. ایران پس از بمباران شیمیایی سردشت خواستار تصویب قطعنامه ای بر علیه دولت صدام شد که با وتوی آمریکا رو به رو شد
با گذشت 30 سال از بمباران شیمیایی رژیم بعث صدام ، هنوز فجایع ناشی از آن التیام نیافته و آثار مصیبت‌بار آن و قصور و اغماض عامدانه حامیان صدام را ـ که با کمک و مساعدت به این رژیم و تجهیز آن به سلاح‌های ممنوعه شیمیایی، او را در ارتکاب این جنایات یاری کردند ـ نمی‌توان فراموش کرد.
اسنادی که بعدها منتشر شد نشان داد چه کسانی و چه دولت هایی بازیگران پشت صحنه این جنایات بودند و این تجهیزات چکونه بدست صدام رسید و چه کشورهایی از او حمایت می کردند .
بر اساس گزارش‌ها، 400 شرکت خارجی در تهیه مواد مورد نیاز بمب‌های شیمیایی با رژیم بعث عراق همکاری داشتند.مستنداتی که چند سال بعداز این فجایع هولناک وانتشار گزارش های تحقیقی سازمان ملل منتشر شد؛ نشان داد که در دستیابی رژیم صدام به جنگ افزار شیمیایی و میکروبی شرکتهای اروپایی و آمریکایی نقش مسقیم داشتند. مطابق همین اسناد دهها شرکت آلمانی، هلندی، فرانسوی؛ بلژیکی و آمریکایی در ارسال مواد شیمیایی و تکنولوژی استفاده از آن به عراق ، مشارکت کردند و حمله شیمیایی رژیم صدام به سر دشت با حمایت و چراغ سبز امریکا و غرب صورت گرفت.
کاربرد سلاح های شیمیایی در پیشبرد اهداف امریکا
امریکا که در زمره نخستین کشورهای تولید کننده سلاح‌های شیمیایی است و در میان کشورهای جهان،  یکی از بدترین کارنامه ها را در زمینه سلاح های کشتار جمعی دارد، در نهایت وقاحت و بی شرمی به اتخاذ سیاستهای دوگانه در قبال استفاده از سلاح های شیمیایی مشهور است.
امروزه نیز  سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با سلاح های شیمیایی در مساله سوریه همچنان ادامه دارد.آمریکا به بهانه استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی بحث حمله نظامی به سوریه را مطرح کرد اما سرانجام با فشارهای روسیه و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران وارد عرصه ای نشد که از آغاز نیز به دلیل هزینه های گوناگون آن، خواستارش نبود.
هر چند از همان آغاز گزارش های گوناگون نشان می‌داد تروریست ها و شورشیان مخالف دولت، از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند، اما شایعه پراکنی گسترده رسانه های غربی از شفافیت سازی در ماه های نخستین این ادعا جلوگیری کرد. با این همه، همان گونه که شواهد بعدی نشان داد این تروریست های تکفیری مسلح بودند که با پشتیبانی برخی کشورها به ترکیب های مورد استفاده در سلاح های شیمیایی دست یافتند و از آن علیه اهداف غیر نظامی استفاده کردند .
با وجود این، پس از فضا سازی های دشمنان سوریه بر سر نابودسازی سلاح های شیمیایی، دمشق برای اثبات حسن‌نیت خود پیشقدم شد و به سازمان های بین المللی اجازه داد به تمام مراکز و کارخانه های تولید این سلاح ها دسترسی یابند و آنها را از سوریه خارج کنند.
این وجود  طی روزهای اخیر نیز  در بیانیه ای  مدعی شده است که  دولت سوریه در تدارک یک حمله با استفاده از تسلیحات شیمیایی است. سپس در این بیانیه به «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه، هشدار داده شده است در صورت انجام این کار، ارتش این کشور بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد.
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: آماده‌سازی یک حمله شیمیایی از سوی دولت سوریه مشابه حمله شیمیایی است که 4 آوریل بوقوع پیوست و جان ده‌ها نفر از شهروندان غیرنظامی را گرفت.
بیانیه تهدید آمیز کاخ سفید درحالی از قصد دمشق در استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم سوریه سخن می‌گوید که گزارش سازمان‌ها و نهادهای بین المللی بارها از نابودی زرادخانه‌های تسلیحات شیمیایی نظام سوریه سخن گفته و عدم دسترسی دمشق به این سلاح‌ها را تایید کرده اند.