kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۳۱۷
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸
چرا سرمربی تیم ملی در آستانه رقابت‌های جهانی کناره‌گیری کرد؟!

پیروزی «ورزشکار سالاری » در فدراسیون وزنه‌برداری


سرویس ورزشی-
سرمربی تیم ملی وزنه برداری از سمت خود کناره‌گیری کرد، این اتفاق در شرایطی رخ داد که رئیس‌فدراسیون می‌توانست از ماه‌ها قبل در اختلاف انوشیروانی و رستمی تدبیری را به کار گیرد که کار به جدایی سرمربی تیم ملی نکشد اما آنقدر درگیر انتخابات فدراسیون جهانی شد که یک اختلاف، در نهایت به یک معضل تبدیل شد!
سجاد انوشیروانی رسما از سرمربیگری تیم ملی وزنه برداری کناره‌گیری کرد، این مهمترین خبر وزنه برداری در تعطیلات عید سعید فطر بود. البته خبر کناره‌گیری سجاد انوشیروانی از هدایت تیم ملی چندان دور از انتظار نبود، چراکه کیانوش رستمی پس از نشست ویژه با اعضای شورای عالی فنی و مسئولان فدراسیون وزنه‌برداری، تکلیفش را روشن کرد و صراحتا گفت حضورش در اردو به شرط عدم همکاری با انوشیروانی است.
بدین ترتیب سرمربی جوان تیم ملی هم بهتر دید به جای حضور تشریفاتی در راس امور وزنه‌برداران ملی پوش، کناره‌گیری کند و خود را از این جریان که مدتهاست به یکی از دغدغه‌های فدراسیون بدل شده، بیرون بکشد. انوشیروانی در حالی ترجیح داد خود را از این داستان خارج کند که نزدیک به یکسال و نیم امور تیم ملی را بدون قرارداد با فدراسیون وزنه‌برداری در دست داشت.
انوشیروانی: مرادی گفت برو؛ مشکلی نسیت
سجاد انوشیروانی پس از کناره‌گیری از تیم ملی در گفت‌و‌گویی اظهار داشت: قراردادی نداشتیم که بخواهم استعفا کنم. از روز اول امروز و فردا کردند و حالا هم خیلی راحت کناره‌گیری خودم را اعلام می‌کنم و برای وزنه‌برداری آرزوی موفقیت دارم. حرمت شاگردی و استادی در تیم ملی از بین رفته بود و برای اینکه جایگاه و شأن‌ مربیگری حفظ شود و بیشتر از این، این موضوع از طرف من ادامه پیدا نکند، کناره‌گیری کردم. هدف من این بود که تیم ملی در مسیر درست قرار گیرد و امیدوارم ورزش ایران بیشتر از این از چنین مواردی متضرر نشود.
سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری تصریح کرد: امیدوارم تیم ایران در مسابقات جهانی موفق باشد و خوشحالم تا به امروز خدمتکار خوبی برای وزنه‌برداری بوده‌ام. دغدغه من رشد و پیشرفت وزنه‌برداری است و حتی قدم کوچکی در این مسیر برداشته باشیم خوشحال هستم. انوشیروانی در پاسخ به این سؤال که این موضوع را با مرادی رئیس‌فدراسیون وزنه‌برداری مطرح کرده است یا نه گفت: بله، خیلی کوتاه صحبت کردیم و او موافقت کرد و گفت مشکلی نیست.
مرادی: نگران نباشید، همه چیز درست می‌شود!
بعد از انوشیروانی نوبت به علی مرادی رسید تا توضیحاتی را در خصوص این اتفاق مهم ارایه کند. رئیس‌فدراسیون وزنه‌برداری که به تازگی از ژاپن به ایران بازگشته در این باره گفت: هنوز به صورت مکتوب استعفایی به دست ما نرسیده است و باید به صورت مکتوب آن را در اختیار فدراسیون قرار دهد. ما هم در جلسه‌ شورای عالی فنی در مورد آن تصمیم‌گیری می‌کنیم. این مسائل قبل از اینکه در رسانه‌ها مطرح شود باید ابتدا در فدراسیون در مورد آن صحبت کنیم و دوستان بیش از حد عجول هستند.
مرادی در پاسخ به این پرسش که احتمال دارد در جلسه شورای عالی فنی با استعفای سجاد انوشیروانی مخالفت شود اظهار کرد: باید در جلسه درباره آن صحبت کنیم و در اسرع وقت این جلسه را تشکیل می‌دهیم. او در مورد نگرانی که نسبت به وضعیت تیم ملی وزنه‌برداری وجود دارد گفت: نگران نباشید. همه چیز درست می‌شود. تغییرات احتمالی در راس کادرفنی تیم ملی وزنه برداری واکنش داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش را نیز به دنبال داشت تا جایی که وی نیز عنوان داشت: وزارت ورزش ضمن رصد تصمیمات و اقدامات فدراسیون‌ها تلاش می‌کند کمتر در تصمیمات مربیان یا فدراسیون‌ها مداخله کند اما قطعا تصمیمات در حوزه تیم‌های ملی با دقت بیشتری پیگیری خواهد شد.
10 ماه زمان از دست رفت
اما در خصوص اتفاقات اخیر وزنه‌برداری باید عنوان داشت که فدراسیون بعد از المپیک ریو فرصت خوبی داشت تا اختلاف موجود در تیم ملی را حل کند اما 10 ماه آن را به تعویق انداخت و هر مرتبه هم وعده حل شدن ماجرا را داد که تصور می‌شد قرار است راه حل منطقی برای پایان دادن به ماجرای سجاد انوشیروانی و کیانوش رستمی انتخاب شود اما در نهایت نیز تصمیمی گرفته شد که منجر به استعفای سجاد انوشیروانی از سرمربیگری تیم ملی شد و این اتفاق تنها یک سؤال ایجاد کرده که چرا فدراسیون 10 ماه این ماجرا را طول داد و از ابتدا اعلام نکرد هیچ راه حل جدیدی در کار نخواهد بود و قرار است کیانوش رستمی به همان شیوه قبل از المپیک و حتی با امتیازهای بیشتر به کار خود ادامه دهد؟
چرا رئیس‌فدراسیون دخالت نکرد؟
فدراسیون وزنه‌برداری بعد از گذشت ماهها و زمانی که دیگر خیالش از انتخابات فدراسیون جهانی راحت شد، پس از شکست در این انتخابات بالاخره به یاد مشکلات داخلی هم افتاد. دو جلسه برای حل مشکلات تیم ملی برگزار کرد که در جلسه دوم و برای رای‌گیری میان انوشیروانی و رستمی، علی مرادی در یک اقدام قابل تامل برای خودش حق وتو قائل شد. فدراسیون وزنه برداری پیش از این هم تصمیمات مهم و سرنوشت ساز دیگری را اتخاذ کرده بود بنابراین چرا علی مرادی در زمان رای‌گیری برای انتخاب بین بهادرمولایی و علی هاشمی برای رفتن به المپیک یا زمان برکناری حسین توکلی برای خودش حق وتو قائل نشد؟
همچنین اگر مرادی پشت سرمربی تیم ملی بود چرا پس از پایان رای‌گیری از حق وتوی خود استفاده نکرد؟ در واقع وقتی شورای فنی رای به تنها تمرین کردن کیانوش رستمی و با مربی اختصاصی‌اش داد مرادی این حکم را وتو نکرد و شاید در صورتی از حق وتوی خود استفاده می‌کرد که شورای فنی رای به این می‌داد که رستمی باید زیر نظر سرمربی تیم ملی تمرین کند.
اشتباه مدیریتی
علی مرادی شاید می‌توانست ماهها قبل تدبیری را به کار گیرد که کار به دوراهی نکشد اما آنقدر درگیر انتخابات فدراسیون جهانی شد که یک اختلاف، درنهایت به یک معضل تبدیل شد. در این که کیانوش رستمی جزو وزنه‌برداران بزرگ دنیا است، شکی نیست اما ایران وزنه برداران صاحب عنوان دیگری مانند بهداد سلیمی و سهراب مرادی هم دارد. اگر آنها هم خواسته‌هایی مشابه رستمی داشته باشند مرادی چه اقدامی انجام خواهد داد؟
با شرایطی که رئیس‌فدراسیون وزنه‌برداری در پیش گرفته بهتر است به جای انتخاب سرمربی در جلسه شورای فنی، در جلسه با ملی‌پوشان یک نفر را به عنوان سرمربی انتخاب کند تا حداقل بعدا مشکلات این چنینی پیش نیاید!