پژوهشگر اصفهانی برای نخستینبار در ایران موفق به پیوند نهال گردو شد
پژوهشگر علوم کشاورزی اصفهان با ابداع روش جدید پیوند گردو موفق شد سن بهرهوری گردو را کاهش و ظرفیت تولید را تا ۳ برابر افزایش دهد.
حامد بلانیان اهل یکی از روستاهای شرق استان اصفهان و دانشجوی دکتری فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه دانشگاه تهران که پس از دو سال تحقیق با استفاده از تکنولوژی جدید موفق به ابداع روش ریزشاخه پیوندی گردو شده است.این پژوهشگر علوم کشاورزی اصفهان با بیان اینکه درخت گردو قابلت پیوند ندارد، گفت: درختان گردو کاشت سنتی از سن 3 سالگی شروع به میوهدهی میکنند و در 10 تا 12 سالگی به بهرهوری اقتصادی میرسند اما در این روش پیوند، درختان گردو از همان سال ابتدا شروع به باردهی میکنند و از سال سوم به بعد هم به بهرهوری اقتصادی میرسند.
بلانیان گفت: با این روش کشاورزان توانایی ایجاد باغ یکدست و سالم از یک رقم خاص را دارند.
مدیر این طرح افزود: درختان پیوندی گردو پاکوتاه هستند و سم پاشی و برداشت محصولشان سادهتر از درختان پیوندی است درحالیکه درخت گردو معمولی تا 20 متر هم ارتفاع دارند.وی با بیان اینکه با وجود اینکه این روش برای نخستین بار در کشور انجام میشود و مورد تایید جهاد کشاورزی و دانشگاه تهران هم هست، گفت: برای تولید نهالهای پیوندی هیچ حمایتی نشدهام و با سختی توانستم در منزل شخصی خود گلخانهای را راهاندازی کنم. در حال حاضر در همین گلخانه کوچک سالانه 10 هزار نهال پیوندی گردو تولید و به بازار عرضه میشود.
این طرح با نام پیوند نهال گردو با استفاده از فناوری جدید ریز شاخه پیوندی در ایران به ثبت رسیده است.
بلانیان معتقد است اگر مورد حمایت قرار گیرد علاوه بر تأمین نهال گردو کشور میتواند صادرات و ارزآوری قابل توجهی را برای کشور داشته باشد.