kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۱۹۱
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۴
رویترز:

کاهش قیمت نفت برای پنجمین هفته متوالی

قیمت نفت پنجمین هفته متوالی کاهش خود بعد از تصمیم اوپک و سایر تولید‌کنندگان برای تمدید توافق کاهش تولید را پشت سر گذاشت.



به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت روز جمعه به دلیل کاهش ارزش دلار افزایش داشت، اما پنجمین هفته متوالی کاهش خود بعد از تصمیم اوپک و سایر تولید‌کنندگان برای تمدید توافق کاهش تولید را پشت سر گذاشت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات دو روز پیش با 32 سنت معادل 0/7 درصد افزایش به 45 دلار و 54 سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز در پایان معاملات با 27 سنت معادل 0/6 درصد افزایش به 43 دلار و یک سنت رسید.
در این هفته، قیمت هر دو شاخص نفتی 3/9 درصد کاهش داشت و در حال حاضر تنها فاصله اندکی با پایین‌ترین رقم‌های ده ماه گذشته دارد که ناشی از نگرانی‌های ادامه‌دار در مورد افزایش تولید است. این کاهش 5 هفته‌ای متوالی، طولانی‌ترین دوره کاهش قیمت نفت از اوت 2015 تاکنون است.
دو روز پیش هم پس از آنکه موسسه بیکر هاگز اعلام کرد که شرکت‌های آمریکایی در این هفته 11 سکوی حفاری نفتی دیگر را افزوده‌اند، که بیشترین افزایش در طی 3 هفته اخیر بوده، رشد قیمت‌ها کمتر شد.
جیمز ویلیامز، رئیس‌موسسه دبلیو تی آر جی اکونومیکس در آرکانزاس گفت: «افزایش تعداد سکوها در این هفته نشان دهنده تصمیمات اتخاذ شده چند ماه قبل یعنی زمانی است که قیمت‌ها بالاتر بود.» وی افزود، انتظار دارد که قیمت‌های پایین نفت موجب کاهش تعداد سکوها در برخی از هفته‌های یک یا دو ماه آینده شود.
شاخص دلار آمریکا دیروز با 0/3 درصد کاهش در برابر سبد ارزهای معتبر جهانی همراه بود و در مسیر ثبت بزرگترین کاهش روزانه از اوایل ژوئن تاکنون قرار گرفت. این کاهش ارزش دلار ناشی از انتشار آمارهای ضعیف از اقتصاد آمریکا بوده است. این افت ارزش موجب بالا رفتن قیمت نفت شد که به دلار آمریکا ارزش گذاری می‌شود.آنطور که گزارش‌های بین‌المللی نشان می‌دهند، قیمت نفت روند نزولی دارد و با توجه به هزینه‌های استخراج، سود تولیدکنندگان هم متعاقب آن کاهش می‌یابد. در این وضعیت کشورهای تولید‌کننده باید به سمت کاهش خام‌فروشی و توسعه حلقه تولید در صنایع پایین‌دستی نفت بپردازند تا هم از صدمه کاهش قیمت نفت خام مصون بمانند و هم از ارزش افزوده توسعه این بخش‌ها بهره‌مند گردند. با این اقدام علاوه بر سود ناشی از افزایش قیمت محصولات فراوری شده نفتی، بهبود وضعیت اشتغال را هم در پی دارد.
با این حال دولت یازدهم همچنان بر طبل افزایش تولید و فروش نفت خام می‌کوبد. بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره میزان تولیدات نفت خام در کشور گفته است: میزان تولیدات نفت از 3/8 میلیون بشکه عبور کرده است.زنگنه این وعده را هم داده است که «میزان تولیدات نفت کشور تا پایان سال جاری به 4 میلیون بشکه خواهد رسید.» این اقدام دولت با آنچه کارشناسان می‌گویند و اسناد بالادستی در حوزه اقتصاد مقاومتی می‌گویند تفاوت دارد. با این وضعیت، وابستگی بودجه دولت به نفت افزایش یافته و در آینده جدا کردن اقتصاد کشور از نفت را دشوارتر خواهد نمود. همچنین نفت که سرمایه‌ای بین نسل و متعلق به همه نسل‌های کشور است را با قیمت‌های کم، به باد خواهد داد.