kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۸۸۵
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۸
وزارت بهداشت غزه:

بحران قطع برق در بیمارستان‌های غزه جان صدها بیمار را تهدید می‌کند

وزارت بهداشت و درمان غزه می‌گوید زندگی صدها بیمار فلسطینی ساکن باریکه غزه به خاطر قطع برق و مخالفت وزارت بهداشت تشکیلات رام‌الله با انتقال این بیماران به بیمارستان‌های کرانه باختری و سرزمین‌های اشغالی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.



«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه هشدار داده که بیش از 1500 بیمار فلسطینی ساکن نوار غزه به بیماری‌های صعب‌العلاج مبتلا هستند و هر لحظه احتمال دارد جان خود را از دست بدهند، لذا باید هر چه زودتر تحت درمان قرار گیرند.
وی افزود، «این بیماران به دلیل قطع برق و کمبود امکانات ناشی از محاصره غزه نیاز مبرم به درمان در بیمارستان‌های کرانه باختری یا سرزمین‌های اشغالی دارند، ولی وزارت بهداشت تشکیلات رام الله با انتقال آنها به این بیمارستان‌ها مخالفت می‌کند.» گفتنی است تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس در افزایش درد و رنج ساکنان غزه نقش موثری بازی می‌کند چرا که با رژیم صهیونیستی در قطع برق، محاصره و افزایش مشکلات اقتصادی مردم غزه همکاری می‌کند.
عفو بین‌الملل هم هشدار داد
از سوی دیگر، سازمان عفو بین‌الملل هم هشدار داده که تصمیم رژیم صهیونیستی در زمینه کاهش میزان ساعت‌های بهره‌مندی نوار غزه از برق می‌تواند عواقب انسانی فاجعه‌باری برای ساکنان این منطقه که از یک دهه پیش با آثار مخرب محاصره وحشیانه این رژیم دست و پنجه نرم می‌کنند، داشته باشد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، این سازمان با صدور گزارشی اعلام کرده «این وضعیت همچنین آثار فاجعه باری در زمینه تاسیسات زیرساختی فرسوده نوار غزه خواهد داشت و باعث بروز فاجعه در بخش بهداشت عمومی شده و جان هزاران نفر را به خطر خواهد انداخت.»
ساکنان باریکه غزه به سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده‌اند که کاهش میزان ساعت‌های بهره‌مندی از برق خسارت‌های زیادی به تمامی بخش‌های زندگی روزمره آنها زده است و به دلیل عدم امکان پمپاژ آب به طبقات بالا با کمبود آب نیز مواجهند. وضعیت باریکه غزه در حال حاضر «غیر قابل» تحمل شده است تا جایی که سازمان ملل در سال 2015 هشدار داد که این منطقه در سال 2020 دیگر قابل سکونت نخواهد بود. در سایه محاصره 10 ساله رژیم صهیونیستی، محدودیت‌های زیادی بر سر راه تردد افراد و انتقال کالاها ایجاد شده است تا جایی که اکثریت صادرات و واردات و به‌خصوص مواد اولیه ممنوع شده‌اند و در این شرایط، مصر نیز محدودیت‌های شدیدی را از طریق گذرگاه رفح بر این منطقه اعمال کرده است.