چين از غرب خواست در امور داخلي اوکراين دخالت نکند
چين در واکنش به مداخلات کاخ سفيد و کشورهاي اروپايي در امور داخلي اوکراين اعلام کرد اين کشور نبايد از سوي غرب تحت فشار قرار بگيرد.
چين در واکنش به مداخلات کاخ سفيد و کشورهاي اروپايي در امور داخلي اوکراين اعلام کرد اين کشور نبايد از سوي غرب تحت فشار قرار بگيرد.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، مقامات و رسانههاي دولتي چين از غرب به ويژه آمريکاييها خواستهاند به «حق حاکميت اوکراين» احترام گذاشته و بيش از اين به دولتمردان اين کشور فشار وارد نکنند.
در همين راستا روزنامه «مردم»، ارگان حزب حاکم چين روز پنجشنبه طي مطلبي نوشت: تجربه ثابت کرده تنشها نميتوانند باعث بهبود روابط شوند. اوکراين نيز شامل اين وضعيت ميشود. روزنامه «مردم» که مواضع دولت چين را منعکس ميکند در ادامه با دفاع از مواضع مسکو در قبال تحولات اوکراين افزود: مسکو هوشيارتر از ديگران عمل ميکند و عاملي براي مهار کردن ذهنيت جنگ سرد آمريکا و اروپاست... مشکل امروز اوکراين همين دخالتهاي قدرتهاي بزرگ است که تلاش ميکنند اين کشور را به سمت خود بکشند.
مقامات دولتي چين نيز طي روزهاي گذشته از غربيها خواسته بودند در مواجهه با تحولات اوکراين ذهنيت جنگ سرد را کنار گذاشته به حق حاکميت آن احترام بگذارند. حدود سه هفته قبل چينيها ميزبان رئيس جمهور اوکراين بودند و بر حمايت خود از دولت اين کشور تصريح کردند.
«ويکتور يانوکوويچ»، رئيس جمهور اوکراين نيز خواستار توقف دخالتهاي غرب در امور داخلي اين کشور شد.
به گزارش ايرنا به نقل از «ريانووستي»، يانوکوويچ پنجشنبه در گفتوگو با رسانههاي خبري اوکراين اظهار داشت: اوکراين با مداخله کشورهاي ديگر در امور داخلي خود مخالف است.
وي افزود: براي ما اهميت فراوان دارد که کشورهاي ديگر در امور داخلي ما مداخله نکنند و فکر نکنند که در اينجا در اعتراضات در ميدان استقلال يا موارد ديگر ميتوانند هر کار دلخواه خود را انجام دهند.
رئيس جمهوري اوکراين با اشاره به سفر برخي مقامات اروپايي به کيف و ديدار با رهبران اپوزيسيون گفت: مخالف سفر هر مقام خارجي به اوکراين براي درس دادن و تحميل اراده خود هستم. دولت اوکراين براي حل مسائل داخلي از اراده سياسي و عقلانيت کافي برخوردار است.
گفتني است اوکراين از 30 آبان ماه سال جاري (21 نوامبر) پس از اين که يانوکوويچ از امضاي توافقنامه تجاري با اتحاديه اروپا امتناع کرد ناآرام شده است. آمريکا و کشورهاي اروپايي نيز به طور تمام قد به حمايت از مخالفان پرداخته و از نحوه برخورد دولت «کيف» با معترضاني که خواستار سرنگوني دولت هستند به شدت انتقاد کرده است.
در اين بين حتي برخي مقامات غربي از جمله وزير خارجه وقت آلمان و چند سناتور آمريکايي با سفر به کيف به جمع معترضان رفته و از آنها حمايت کردهاند. مخالفان دولت که همچنان در ميدان استقلال شهر حضور دارند از طرفداران «يوليو تيموشنکو»، آخرين رهبر نارنجيهاي اوکراين است. «تيموشنکو» اکنون در زندان است و اتحاديه اروپا از دولت خواسته وي را آزاد کند.
چندي پيش يانوکوويچ پس از سفر به مسکو موفق شد يک کمک 15 ميليارد دلاري از اين کشور دريافت کند. روسيه همچنين اعلام کرد از اين پس گاز را با قيمت ارزان به اوکراين ميفروشد. اين کمکهاي روسيه خشم اپوزيسيون و غربيها را برانگيخته است.