سردار کمالی:
مصوبه کسر خدمت فرزندان ایثارگران در برنامه ششم هنوز اجرایی نشده است
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مصوبه کسر خدمت فرزندان ایثارگر در برنامه ششم، هنوز اجرایی نشده، چرا که نیازمند یک اقدام کارشناسی است.
سردار موسی کمالی با بیان اینکه برابر ماده ۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولانی که پدر، مادر، فرزند یا برادر و خواهر آنها در 8 سال دفاع مقدس در جبهههای حق علیه باطل حضور داشتهاند از اعزام به خدمت سربازی معاف میشوند، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس این قانون تمامی فرزندان ذکور شهدا و جاویدالاثران (مفقودین) از انجام دوره سربازی معاف هستند.
کمالی با بیان اینکه به ازای هر 25 درصد جانبازی، یکی از فرزندان ذکور جانباز از خدمت سربازی معاف خواهند شد، افزود: بر این اساس فرزندان دوم یا سوم جانبازان 50 و 75 درصدی از خدمت سربازی معاف میشوند.
وی ادامه داد: فرزند ذکور شهید،آزاده با حداقل 24 ماه سابقه اسارت، جانباز با حداقل 25 درصد جانبازی و جاوید الاثر(مفقود) از خدمت دوره سربازی معاف میشوند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه فرزند ذکور رزمندگانی که 30 ماه حضور در جبهه داشتند هم شامل معافیت خدمت سربازی میشوند، گفت: امتیازات مطرح شده قابل تجمیع است بطوریکه با تجمیع سوابق درصد جانبازی، جبهه و مدت اسارت، میتوانند از معافیت سربازی برای فرزندانشان استفاده کنند.
وی با اشاره به ازدواج مشمولان با جانبازان اناث دارای درصد جانبازی ۲۵ درصد و بالاتر اظهار داشت: این افراد به صورت موقت از انجام خدمت دوره ضرورت معاف میشوند اما پس از گذشت پنج سال از معافیت موقت، در صورت استمرار ازدواج، معافیت موقت به دائم تبدیل میشود.
به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، جانبازانی که برابر گواهی بنیاد شهید وامور ایثارگران صاحب فرزند نمیشوند، فرزند خوانده قانونی ذکور آنها از انجام خدمت دوره ضرورت معاف میشود.
سردار کمالی در خصوص اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی مبنی بر کسر خدمت فرزندان بر اساس آزادگی، درصد جانبازی و سابقه حضور در جبهه، گفت: مجلس مصوبهای مبنی بر کسر خدمت فرزندان ایثارگر، رزمنده، آزاده و جانباز در زمان بررسی مواد لایحه برنامه ششم توسعه داشت که هنوز اجرایی نشده و در دست بررسی است، چرا که اجرای آن نیاز به اقدام کارشناسی دارد.