kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۴۳۹
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷

62 درصد کارجویان خوزستان فاقد مهارت‌های لازم هستند

معاون هماهنگی امور اقتصادی و سرمایه‌گذاری استاندار خوزستان گفت: 62 درصد کارجویان خوزستان فاقد مهارت‌های لازم هستند.

 اهواز- خبرنگار کیهان:

«سیدعلی بحرینی» با بیان این مطلب در جلسه کارگروه اشتغال استان خوزستان افزود: اجرای سند توسعه اشتغال نویدبخش توانمندشدن نیروی کار خواهد بود.
«مهرداد نیکو» معاون برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه خوزستان نیز در این جلسه بیان کرد: کالاهای تولیدی ما با هزینه بالا و کیفیت پایین است و برای رقابت با کالاهای جهانی باید هزینه را کاهش و کیفیت را افزایش بدهیم. اما اکثر صنایع استان مربوط به قبل از انقلاب است و بعد از جنگ نیز به دلیل افزایش قیمت دلار نوسازی صورت نگرفته و علی‌رغم انباشت نیروی کار، این نیروها کارآمد نیستند.
«نورالله حسن‌زاده» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان هم عدم نوسازی تجهیزات را یکی از عوامل رکود در بخش صنعت عنوان کرد و گفت: مشکل واحدهای تولیدی در بخش صنعت این نیست که پولی به آنها داده شود تا سهم بیمه کارفرما را بدهند اگر به جای این کار دولت تسهیلات مناسب در اختیار این بخش قرار داد مشکلات مرتفع می‌شد.
«منوچهر رحمانی» مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز یادآور شد: طی دو سال گذشته تلاش ما حفظ مشاغل موجود بود. این در حالی بود که در بخش راهسازی و صنعت ساختمان ظرفیت مطلوبی برای جذب نیروی مهندسی وجود دارد اما توان پرداخت وجود ندارد.
معاون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان نیز در خصوص اجرای طرح تکاپو (طرح توسعه اشتغال پایدار) با همکاری یونیدو اظهار داشت: این طرح 5 ساله است که در حال حاضر دو سال از آن سپری و در 8 استان اجرا شده ولی متاسفانه به دلیل اینکه خوزستان جزو استان‌های پایلوت قرار نداشت، تاکنون اقدام خاصی در این رابطه صورت نگرفته است. سلیمی با بیان اینکه از دی‌ماه 95 طرح به صورت جدی در دست پیگیری قرار گرفته است گفت: براساس مطالعه صورت گرفته در خوزستان به دنبال توسعه کسب و کارهای بومی استان و یا حداقل پایدار کردن این مشاغل هستیم.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده است این طرح ظرف مدت 3 سال اجرایی شود بیان کرد: ما در بحث مهارتی مشکل بسیاری داریم زیرا 50 درصد ظرفیت دانشگاه‌های استان در رشته‌های علوم انسانی است و طبیعی است که مهارت‌آموزی کاهش می‌یابد و از سوی دیگر تمایل بانکها به اعطای تسهیلات به بنگاه‌های بزرگ است تا بازگشت اصل سرمایه و سودشان تضمین شده باشد.