kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۳۷۲
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۳
رئیس اتحادیه غذاهای سنتی تهران بزرگ:

پخت حلیم با پشم امکان ندارد

رئیس اتحادیه کباب، حلیم، آش و پزندگان غذاهای سنتی تهران بزرگ با تأکید بر اینکه پخت حلیم با پشم و پنبه امکان ندارد، گفت: برخی واحدهای غیرمجاز ممکن است که درپخت حلیم از آرد استفاده کنند.



به گزارش فارس حسین محمدی در یک نشست خبری با انتقاد از فیلم اخیر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر پخت حلیم با پشم و  پنبه گفت: این موضوع صنف را به چالش کشیده و مردم را نگران کرده است.
وی بیان داشت:‌ انتشار این فیلم فروش حلیم را از زمان انتشار در ماه مبارک سال جاری 50 درصد کاهش داده است.
رئیس اتحادیه کباب، حلیم، آش و پزندگان غذاهای سنتی تهران بزرگ بیان داشت: وزارت بهداشت و بهداشت محیط از 50 واحد صنفی تهیه حلیم نمونه‌برداری انجام داده و نتایج آزمایشات نشان داده که این واحدها در تهیه حلیم از گوشت استفاده می‌کنند و بر این اساس موضوع مطرح شده در رسانه‌ها توسط وزارت بهداشت رد شده است.
محمدی افزود: بیشترین تداخل با اتحادیه کباب، حلیم، آش و پزندگان غذاهای سنتی تهران بزرگ در عرضه حلیم را با فست‌فودها داریم که این واحدها حلیم را با قیمت بسیار پایین در واحدهای خود عرضه می‌کنند و ما هم برای جلوگیری از عرضه این واحدها تعداد بازرسی‌ها را در ماه مبارک رمضان افزایش می‌دهیم.
وی بیان داشت: تمام واحدهای صنفی مجاز با بنر متحدالشکل از سایر واحدها مجزا می‌شوند.
وی افزود: بر روی بنر آنها نوشته شده عاملین فروش با مجوز رسمی از وزارت بهداشت و اتحادیه و کد عامل هم بر روی آن قید شده و مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف می‌توانند مراتب را به اتحادیه اطلاع دهند.
محمدی تأکید کرد توصیه ما به همه مردم خرید از عاملین مجاز است و اظهار داشت: متاسفانه برخی دست‌فروش‌ها، فست‌فودها و برخی از مردم در پارکینگ منازل خود اقدام به فروش حلیم می‌کنند که این مسائل با توجه به محدودیت‌ها قطعا بازرسی‌ها را سخت می‌کند.
رئیس اتحادیه کباب، حلیم آش و پزندگان غذاهای سنتی تصریح کرد: در برخی از این واحدهای متخلف حلیم با قیمت بسیار ارزان و حتی هر کیلوگرم 2 هزار تومان عرضه می‌شود که واقعا این قیمت‌های ارزان می‌تواند یک هشدار باشد و ما به مردم توصیه می‌کنیم از خرید موادغذایی مثل کباب و حلیم با قیمت‌های بسیار پایین خودداری کنند.
وی افزود: این تولیدکنندگان معمولا برای اینکه هزینه تولید را کاهش دهند برای تهیه حلیم از آرد استفاده می‌کنند و در حلیم گوشت نمی‌ریزند.
محمدی بیان داشت: برخی واحدهای متخلف تهیه غذا، گوشت آماده به سیخ کوبیده را کیلویی 7 هزار تومان به واحدهای صنفی عرضه می‌کنند که بررسی‌ها نشان می‌دهد این گوشت‌ها از گوشت‌های گیاهی مثل سویا و یا روغن‌ها تهیه می‌شود.
رئیس اتحادیه کباب، حلیم، آش و پزندگان غذاهای سنتی تهران بزرگ بیان داشت: هر کیلوگرم حلیم مورد تأیید اتحادیه با تمام مخلفات 15 هزار تومان است.
ارائه غذاهای گرم قبل از افطار ممنوع
رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان حتی ارائه غذای گرم به شکل بیرون‌بر تخلف بوده و واحدهای متخلف پلمب خواهند شد.
ناصر حسینی تبریزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق قوانین و مقررات لازم است که رستوران‌ها و اماکنی که غذای گرم ارائه می‌کنند فعالیت خود را از یک ساعت مانده به افطار آغاز کرده و تا یک ساعت پیش از سحر ادامه دهند.
وی ادامه داد: البته با توجه به مدت زمانی که برای طبخ غذا لازم است طبیعتا این واحدها می‌توانند در ساعات مختلف روز به فعالیت پخت‌و‌پز بپردازند، اما ارائه غذا از سوی آنها مجاز نبوده و تنها در ساعات اشاره شده امکان ارائه این خدمات وجود دارد.
رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش همچنین عنوان کرد: در طول ایام ماه مبارک رمضان نیز نظارت‌های کافی صورت می‌گیرد تا با متخلفان این عرصه برخورد شود. بر همین اساس طی روزهای گذشته حدود 25 واحد متخلف پلمب شده‌اند.