رئیس انجمن صنایع خوراک دام اعلام کرد
واردات سالانه ۳ میلیارد دلار نهاده دامی
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: به طور متوسط سالانه سه میلیارد دلار بابت واردات انواع نهادههای دامی تولید خوراک دام ، طیور و آبزیان اختصاص داده میشود.
مجید موافق قدیری در گفتوگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال به ترتیب ۸۲ درصد ذرت دامی؛ ۱۶ درصد گندم دامی؛ ۲۶ درصد جو دامی و ۹۰ درصد انواع کنجالههای روغنی، وارداتی باشد، اظهار داشت: ایران در سال ۲۰۱۶ از ۴۱ کشور دنیا، انواع کنسانتره، مکمل و مواد افزودنی خوراک دام به میزان ۵۵ هزار تن وارد کرد که ارزش واردات این حجم نیز، حدود ۶۵ میلیون دلار است. ارزش این حجم از واردات نسبت به پنج سال گذشته، چهار درصد رشد و نسبت به سال ۲۰۱۵ حدود ۱۶ درصد رشد داشته است. در عین حال، صادرات انواع خوراک دام، طیور و آبزیان در سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۰۰ هزار تن به ارزش بیش از ۶۸ میلیون دلار به ۱۱ کشور جهان بوده که روند صعودی را در طول پنج سال گذشته نشان میدهد.
وی اضافه کرد: سال گذشته برای ورود به بازار کشورهایی چون الجزایر، بنگلادش، عمان، افغانستان، کویت، عراق، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان و دیگر کشورهای همسایه اقدام کردیم، اما نتوانستیم به قرارداد میان مدت و بلندمدتی برسیم که ریسکش قابل پذیرش باشد؛ چراکه ریسک این فعالیتها برای صنعت داخلی بسیار بالا است.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: میتوانیم در بازارهای بینالمللی و فراملی فعالیت کنیم، اما ترجیح میدهیم، وارد این بازارها نشویم؛ از طرف دیگر مباحث مرتبط با قوانین و بروکراسی پیچیده اداری نیز وجود دارد که اجازه برنامهریزی بلندمدت را از مدیران ما گرفته است. البته در برخی کشورها مثل عراق نیز جای پای مذاکرات دولتی و دیپلماسی اقتصادی دولت کاملاً خالی و احساس میشود.
قدیری در پاسخ به این پرسش که چند درصد از خوراک دام صنعتی در داخل کشور تولید میشود، تصریح کرد: در حال حاضر کارخانجات با زیر ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت کرده با این حال در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد خوراک دام صنعتی در کشور تولید میشود.
وی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه سه میلیارد دلار بابت واردات انواع نهادههای دامی تولید خوراک دام، طیور و آبزیان اختصاص داده میشود، اضافه کرد: بیشترین نهادههای دامی وارداتی کشور شامل ذرت دامی، کنجاله سویا، جو دامی، گندم دامی، مواد افزودنی، مکملهای ویتامینه است.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد خوراک دام صنعتی با کیفیت مناسب حال دامپروری کشور زیر نظر سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی تولید میشود. البته این مواردی که اشاره شد در خصوص واحدهای مجوزدار و قانونی میباشد، در خصوص تولید خوراک در واحدهای غیرقانونی و پرورش این موضوعات حاکم نیست.
قدیری درباره تولید خوراک دام از مواد اولیه تراریخته اظهارداشت: تولید خوراک دام از مواد اولیه تراریخته در ایران به گوش بنده نرسیده و در خصوص واردات نهادههای دامی تراریخته هم نظری ندارم چون مستنداتی جهت اظهارنظر کاربردی ندارم؛ وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت باید در این زمینه اظهار نظر کنند.