مدیرعامل یک بانک:
بانک مرکزی به جای ادغام بانکها برای کاهش هزینهها سیاستگذاری کند
مدیرعامل بانک قوامین گفت: به جای ادغام، باید برای کاهش هزینهها و افزایش سودآوری بانکها سیاستگذاری کرد، زیرا مشکل سودآوری، یک پدیده عمومی در همه بانکها است.
غلامحسین تقی نتّاج در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه ادغام تنها راهکار حل مشکلات نظام بانکی نیست، اظهار داشت: با توجه به وسعت اقتصاد ایران و نوع چالشهای بانکی، فعلا ورشکستگی بانکها در ایران موضوعیت ندارد.
وی افزود: مشکلات فعلی نظم بانکی با اعمال سیاستهایی مناسب از جمله توانمندسازی مالی و کاهش هزینههای بانکها قابل حل است و بعد از آن میتوان راجع به این موضوع بحث کرد که آیا اقتصاد ایران به این تعداد بانک نیاز دارد یا خیر.
مدیرعامل بانک قوامین با اشاره به دور روش بررسی در این زمینه، گفت: یا باید به متغیرهای داخلی اقتصاد ایران نگاه کنیم یا اینکه به صورت تطبیقی کشورهای همسایه و کشورهایی که از لحاظ اقتصادی با اقتصاد ایران شباهت دارند را مورد توجه قرار داد. وقتی کشوری مثل ترکیه 160 بانک دارد، نشان میدهد که تعداد بانکها در ایران زیاد نیست.
نتّاج در واکنش به این نکته که برخی اقتصاددانان معتقدند در اقتصادی که حجم ورود سرمایه و جریانات مالی کم است، وجود این تعداد بانک اقتصاد را با چالش مواجه میکند، گفت: بنده اصراری برای افزایش تعداد بانکها ندارم، اما مشکلات فعلی نظام بانکی با ادغام حل نمیشود، بلکه باید یک محیط فعالیت بانکها ساماندهی و بازدهی فعالیتهای بانکی بیشتر شود.
وی ادامه داد: در واقع بیشتر باید از منظر سودآوری بانکها سیاستگذاری کرد. باید در جهت افزایش سودآوری بانکها برنامهریزی کرد که راهکار آن ادغام نیست.
مدیرعامل بانک قوامین در پاسخ به این سؤال که بانکهایی که با زیان انباشته شدید مواجه و در خطر ورشکستگی هستند، آیا نباید در فرایند ادغام قرار بگیرند، گفت: بحث مشکل سودآوری بانکها یک پدیده عمومی در همه بانکها است، زیرا صنعت بانکداری در ایران نمیتواند انتظارات سهامداران را برآورده کند.
نتّاج با بیان اینکه از لحاظ معادله درآمد-هزینه که مابهالتفاوت آن سود میشود، متناسب با آورده سهامداران نیست، افزود: بخش عمده درآمد بانک صرف پرداخت سود به سپردهگذاران میشود و این مشکل را باید با همکاری بانکها و بانک مرکزی حل کرد. افزایش سوددهی بانک فقط و فقط از طریق کاهش هزینهها باید انجام شود.