نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
سناریونویسی زنجیرهایها برای کابینه دوازدهم نیازی به دولت جوان نداریم!
روزنامههای زنجیرهای در شمارههای دیروز خود به موضوع کابینه دولت دوازدهم اشاره و ضمن تاکید بر اینکه نیازی به کابینه جوان نیست به سناریو نویسی برای اعضای دولت آینده پرداختند!
سرویس سیاسی-
روزنامه زنجیرهای شرق طی گزارشی در این رابطه نوشت: شنيدهها حاكي از آن است كه براي همانديشي در اينباره، جلساتي با حضور رئيس دولت اصلاحات، چهرههاي اصلاحطلب و چند نماينده از دولت تشکيل شده است. در اين جلسات درباره اينکه تغييرات کابينه حول چه وزارتخانههايی ميچرخد، بحث شده است. همچنين درباره گزينههایي که ميتوانند جايگزين وزراي فعلي باشند هم صحبت شده است. براساس آنچه از اين جلسهها شنيده شده، جايگاه سخنگويي دولت، وزارت کشور، وزارت علوم، وزارت آموزشوپرورش، رياست دفتر رئيسجمهوري، وزارت صنايع و بازرگاني و وزارت راه و شهرسازي، ازجمله وزارتخانههايي هستند که دستخوش تغيير قرار خواهند گرفت.
در ادامه این گزارش تاکید شده است: گفته ميشود محمد شريعتمداري، رئيس ستاد انتخاباتي روحاني که در دولت يازدهم معاونت اجرائي رياستجمهوري را برعهده داشت، براي وزارتخانههاي «کشور»، «صنعت، معدن و تجارت» و همچنين رياست دفتر رئيسجمهور پيشنهاد شده است. البته وزارت «صنعت، معدن و تجارت» ازجمله وزارتخانههايي است که دولت قصد دارد لايحه تفکيک آن را به انضمام تفکيک وزارتخانههاي «راه و شهرسازي» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعي» به مجلس تقديم کند. در صورت تفکيک بخش صنايع از بازرگاني، شريعتمداري درعينحال گزينه پيشنهادي براي وزارت صنايع هم هست. شنيده شده در اين صورت، معاون شريعتمداري، «حسن يونس سينکي» هم يکي از گزينههاي وزارت بازرگاني محسوب ميشود.
شرق در ادامه از شهيندخت مولاوردي، معاونت امور زنان و خانواده رياستجمهوري به عنوان گزينه پيشنهادي وزارت آموزشوپرورش یاد کرده است که احتمال دارد جانشين فخرالدين دانشآشتياني شود. رضا فرجيدانا که نتوانست از مجلس دهم براي وزارتخانه «علوم، تحقيقات و فناوري» رأي اعتماد بگيرد، اکنون بار ديگر از گزينههاي پيشنهادي اين وزارتخانه است و ممكن است جايگزين محمد فرهادي شود. از محمد ستاريفر و محمدعلي نجفي هم به عنوان گزينههاي وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعي» نام برده ميشود. اين دو چهره البته جزء گزينههاي پيشنهادي سازمان برنامه و بودجه هم هستند.
نیازی به مدیران جوان نیست!
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی به موضوع تغییرات کابینه و جوان شدن هیئت دولت پرداخت و نوشت: رئیسجمهور در انتصاب هیئت دولت نیز به خوبی میداند که در عرصه داخل و خارج به افرادی نیاز دارد که مانند او قدرت تشخیص زمان و مکان را داشته باشند و ملاک این انتخاب سن و سال نیست بلکه عملکرد گذشته و توانایی فردی آنها در کارزار سختیهاست تا بتوانند به دور از هیجانهای موسمی، قدرت خود را در ساماندهی، مدیریت و دفاع از دولت که خانه آنان شده است، نشان دهند؛ ضعفی که متأسفانه در دولت یازدهم رأی روحانی را حداقل ٢٠ درصد کاهش داد.
نویسنده افزوده است: سخنان اخیر رئیسجمهور در جمع اعضای دولت و خانوادههای آنان نشان داد دولت دوازدهم دوره سختی پیشرو دارد. اگر نتواند شور و هیجان طرفدارانش را با انتخاب مدیران مطلوب حفظ و آنها را راهی خانه کند، باید در انتظار مشکلتراشی بیشتر مخالفان داخلی باشد که ١٥ میلیون رأی را در سبد خود میبینند.
نیاز به جوان شدن کابینه و حضور کسانی که قدرت کار و تحرک دارند در هیئت دولت از جمله مسائلی است که از مدتها پیش منتقدین دولت یازدهم مطرح کردهاند، با این وجود روزنامههای زنجیرهای وابسته به کارگزاران تمایلی به تغییر مدیران پیر و فرسوده ندارند و نوشتههای اخیر روزنامههایی چون شرق را در این راستا باید تحلیل و مورد ارزیابی قرار داد.
کمترین واکنش به تروریستها اعدام بود
روزنامه اعتماد در سرمقاله دیروز خود به یکی از مهمترین نکات مطرح شده در سخنرانی رهبر معظم انقلاب پیرامون دهه شصت پرداخت.
اعتماد در سرمقاله خود نوشته است: «سخنان مقام معظم رهبري در روز چهاردهم خرداد و در مرقد امام (ره) واجد چندين نكته مهم و كليدي بود كه پرداختن به آنها ضرورت دارد... جامعه و مردم ما در دهه ٦٠ با دو بحران جدي مواجه بودند، يكي تروريسم داخلي و ديگري جنگ كه در سالهای پايانی جنگ اين دو بيش از هميشه و به صورت آشکار به يكديگر رسيدند. به تبع جنگ و بحران تروريسم، مشكلات اقتصادي و حتي روزمره مردم نيز فراوان بود. امروز به سادگي دو كلمه جنگ و تروريسم داخلي و خارجي را به كار ميبريم، ولي كافي است كه بدانيم طي اندك مدتي دهها تن از مقامات عالي نظام ترور و شهيد شدند و اين در حالي بود كه حتي يكي از اين ترورها در يك كشور ديگر ميتوانست كل آن دولت و حكومت را سرنگون كند.»
این نوشتار در ادامه میافزاید: «طبيعي است در واكنش به اين ترورها نيز اعدامهايي شكل گرفت. اعدامها پاسخ به ترورها بودند و نه برعكس. اگر ٢٥ سال اخير را مرور كنيم تعداد اعدامهاي مربوط به اقدامات تروريستي شايد به اندازه اعدامهاي يك سال آن دهه هم نشود، چراكه تروريستها سركوب و فراري شدند و اقدام موثری نداشتند که اعدامی هم انجام شود. بنابراين اعدام واكنش قابل انتظار آن اقدامات بود. به ويژه در شرايط جنگي كشور اين واكنشها جديتر است. كدام حكومت حتي حكومتهاي مقتدر و دموكراتيك هستند كه در برابر ترور رئيسجمهور، نخستوزير، رئيس دستگاه قضايي، دادستان انقلاب، دهها وزير و نماينده مجلس و حتي ترورهاي كور خياباني، واكنشهاي خود را با شرايط عادي تنظيم كند؟ ايالات متحده پس از ١١ سپتامبر كه يك واقعه منفرد و نه ادامهدار بود، در سياست برخورد خود با همه تجديدنظر كرد و معلوم نبود كه اگر تجربه مشابه ايران را ميداشت، چگونه برخورد ميكردند؟»
روزنامه حامی دولت اعتماد به این نکته اشارهای نکرد که یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که اتفاقا مورد حمایت این روزنامه و دیگر نشریات مدعی اصلاحات نیز بود در اوج رقابتهای انتخاباتی با اشاره غیرمستقیم به اعدام این تروریستها در طول دهه شصت رقبای انتخاباتی خود را مورد هجوم قرار داد!
حامیان فتنه از انقلاب اسلامی سخن میگویند
محمدعلی ابطحی از متهمین فتنه 88 در گفت و گو با روزنامه زنجیرهای آرمان به تبیین دوم خرداد پرداخت و اظهار داشت: گفتمان دوم خرداد، جز پیوستاری عمیق و ژرف با انقلاب اسلامی، تعریف دیگری ندارد و واقعیتهای خارجی آن هم بر همین اساس است. در دوم خرداد و در نتیجه سازوکاری کاملا قانونی، رئیسجمهور انتخاب شد، البته این نکته را نباید فراموش کرد که همه این اتفاقات زمانی شکل گرفت که جامعه این نوع از فعالیت سیاسی- اجتماعی را تجربه نکرده بود.
وی ادامه داد: دلیل دیگر ماندگاری گفتمان دوم خرداد این بود که نه یک انقلاب خشن رادیکالی بود که بهدنبال بحرانآفرینی باشد و نه در راستای اتفاقاتی بود که آن زمان در درون جامعه شکل گرفته بود. برخلاف باور منتقدانش همواره در پی تقویت جمهوریت و اسلامیت بوده و خواهد بود. ما در سایه گفتمان دوم خرداد نه به فکر نفی انقلاب اسلامی، بلکه در اندیشه اصلاح و زدودن غبار از چهره آن بوده و هستیم تا اهداف جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش روشنتر و قدرتمندتر شود.
ابطحی در ادامه به تمجید از مرحوم هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری که روزگاری در مقابل اصلاحطلبان قرار داشتند ولی در برههای دیگر متحد این جریان شدند پرداخت.
جالب آن که ابطحی در دادگاه 88 نکات جالبی علیه برخی افراد و شخصیتها که این روزها از حامیان آنان شده است بر زبان آورد، ابطحی در بخشی از اعترافات خود در اولین دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان فتنه 88 با نام بردن از هاشمی رفسنجانی، خاتمی و موسوی گفت: این افراد در جلسه مشترکی همقسم شدند که پشت یکدیگر را خالی نکنند و بنده نمیدانم که این تنها نگذاشتن و یاری کردن یکدیگر پس از 11 میلیون فاصله برای چه بود.
این اظهارات به اندازهای تند بود که دفتر هاشمی رفسنجانی با انتشار بیانیهای سخنان محمد علی ابطحی در جلسه دادگاه مبنی بر هم قسم شدن هاشمی رفسنجانی با خاتمی و موسوی برای پشتیبانی از هم را کذب محض دانست.
از سوی دیگر ابطحی در حالی حرکات مدعیان اصلاحات را در جهت تقویت انقلاب و جمهوری اسلامی به تصویر کشیده است که پس از پیروزی رئیس دولت اصلاحات در خرداد 76 همواره کشور از سوی آنان دچار مشکلات امنیتی، اجتماعی و سیاسی شده بود، از فتنه 18 تیر 1378 گرفته تا روی دادهایی مانند کنفرانس برلین و ...همه میتوانند در این راستا مورد ارزیابی قرار گیرند.
ادعای تقلب این بار در نحوه انتخاب شهردار تهران
روزنامه زنجیرهای آرمان در یادداشتی به شهردار آینده تهران پرداخته و در نحوه انتخاب شهردار فعلی تشکیک کرد!
آرمان نوشته است: وقتی برای انتخاب شهردار در شورای شهر چهارم، آقای محسن هاشمی بهعنوان کاندیدا برای تصدی این پست برنامه تفصیلی خود را به اعضای شورا ارائه کرد، با توجه به دو دوره ریاست آقای قالیباف بر شهرداری تهران و محدودیت قانونی که در آن زمان مطرح بود و نیز جامعیت برنامه آقای هاشمی، ریاست وی بر شهرداری تهران حتمی بود، اما متاسفانه در یک رأیگیری پر ابهام با اختلاف یک رأی در نوبت سوم آقای قالیباف شهردار تهران شد. واقعیت راست و دروغ آن یک رأی تا هنوز نامکشوف مانده و گناه آن بر عهده راستگو و دروغگوی جلسه رأیگیری شورا میباشد.
فارغ از نتیجهای که نویسنده برای جا انداختن محسن هاشمی به عنوان شهردار آینده تهران برای منتخبان جدید شورای شهر گرفته است میتوان گفت مدعیان اصلاحات همواره نتیجه هر انتخاباتی را تنها در صورتی که به نفع آنان باشد میپذیرند چه انتخابات در سطح ملی و منتهی به انتخاب رئیس جمهور و نمایندگان مجلس و شورای شهر باشد و چه در سطوح دیگر و انتخاب مسئولینی چون شهردار و ...!
اعتراض به سانسور روحانی در دولت یازدهم!
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در گزارشی به سانسور در کشور و این بار نه از سوی نهادها، رسانهها و سازمانهای رقیب دولت یازدهم که از سوی خود دولت پرداخت و به آن اعتراض کرد!
آفتاب یزد با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور در انتقاد به برخی از اعضای دولت یازدهم که حمایت شایسته و بایستهای از او در چهار سال گذشته نداشتهاند نوشت: حرفهایش را زد. شنبه در یک افطاری. با حضور وزرا، معاونان، استانداران و روسای سازمانهای دولتی در مراسم افطاری. حرفهای مهمی هم بود. معنادار. هرچند تمام صحبتهایش منتشر نشد. البته اینبار اشکال کار این عدم انتشار به خاطر سانسورهای دفتر ریاست جمهوری و سایت president. ir است نه صداو سیما.
آفتاب یزد در ادامه نوشته است: تیم سانسورچی دولت که بسیاری ضعفش را بلای جان دولت میدانند، آنقدر دراین سالها خموده و سست عمل کردتا خیلیها عامل اصلی هجمههای اصولگرایی به روحانی را همین تیم و عدم پاسخگوییهای به موقع آن تعبیر کنند. تیمی که حالا با سانسور حرفهای رئیس جمهورشاهکار فاجعه بارش را به منصه ظهور گذاشت تا نشان دهد روحانی در چهار ساله دوم باید فکری به حال تغییرات در این بخش کند.
گفتنی است بیشترین ایرادی که زنجیرهایها در طول چهار سال گذشته به دولت یازدهم گرفتهاند متوجه تیم رسانهای دولت بوده است، این در حالی است که تیم رسانهای دولت در طول این چهار سال نمیتوانسته دستان پر از خالی روحانی را بازتاب و پوشش دهد و اگر ایرادی وارد است به عملکرد دولت که قابل ارائه نبوده است میباشد نه تیم رسانهای دولت و سانسورهای آن!