از هفته آینده
3 بندر ایران آماده صادرات میوه و غذا به قطر است
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران از آمادگی بنادر عباس، بوشهر و لنگه برای صادرات محصولات غذایی و میوه و ترهبار به قطر از هفته آینده خبر داد.
به گزارش تسنیم، سید رضا نورانی در واکنش به حوادث اخیر قطر ابراز کرد: بازار هدف صادراتی محصولات کشاورزی ایران کشورهای حاشیه خلیجفارس است و با همکاری بخش خصوصی زیرساختهای خوبی در این حوزه فراهم شده است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه ایران با تولید 128 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و برخورداری از تنوع اقلیمی از توانمندی خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی برخوردار است، افزود: با توجه به تنش ایجادشده در روابط میان قطر با کشورهای عربی، امکان تأمین تمامی نیازهای قطر به محصولات کشاورزی وجود دارد.
وی گفت: هماهنگی لازم برای حملونقل محصولات درخواستی قطر از طریق کشتیرانی والفجر انجام شده است و این آمادگی وجود دارد که از بنادر عباس، بوشهر و لنگه خدمات صادراتی به قطر انجام شود.
نورانی اظهار کرد: مذاکراتی در حال انجام است و تا هفته آینده تکلیف صادرات به قطر مشخص خواهد شد که آنها چهمقدار درخواست محصولات غذایی و میوه و ترهبار دارند تا تأمین کنیم البته این ظرفیت وجود دارد که در صورت درخواست قطر، صادرات محصولات کشاورزی و غذایی به این کشور از هفته آینده آغاز شود.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی روزانه 40 تا 50 کانتینر میوه و ترهبار به کشورهای حاشیه خلیجفارس بهویژه امارات صادر میشود، ادامه داد: با این توانمندی و اعمال تغییرات میتوانیم حجم وسیعی از مواد غذایی و پروتئینی و شیلات را به قطر صادر کنیم.
قطر را مثل روسیه از دست ندهیم
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران هم درباره نقش سیاستگذاریهای دولتی نسبت به این موضوع گفت: جنگ قطر و کشورهای دیگر جنگ پسرعموهاست و به زودی تمام میشود، اما ما باید برای آینده بازار قطر برنامهریزی بلندمدت کنیم.
کاوه زرگران در گفتگو با مهر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با بروز تنش بین قطر و کشورهای عربی، ایران چقدر باید روی این فرصت ایجاد شده حساب باز کند، گفت: دولت قطر حتما برای پیشگیری از بحرانهای بعدی در چنین شرایطی سعی خواهد داشت تا تامینکنندههای مواد غذایی خود را تغییر دهد و سیاست آیندهنگرانه نیز حکم میکند که تامین مواد غذایی را به سمت و سوی کمریسکتر حرکت دهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران تاکید کرد: مهم این است که سیاستگذاریهایی که در حال شکلگیری است دولت ایران چقدر این بازار را مهم میداند؟ اگر دولت به قطر هم مانند روسیه نگاه کند این بازار هم از دست رفته است اما اگر بخواهد از این فرصت نهایت بهرهبرداری را داشته باشد باید از بخش خصوصی حمایت کند تا بازار قطر را فتح کند.
وی تاکید کرد: فکر میکنم حتما دولت باید از تجربه تلخ روسیه درس بگیرد. در آن مقطع بزرگ ترین فرصت برای افزایش بازار صادراتی مواد غذایی را هدر دادیم و از بازار ۳.۷ میلیارد دلاری تنها ۱۵۰ میلیون دلار کارنامه توسعه صادراتی ایران است که به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. به همین دلیل برای رشد و ارتقاء ایران در بازارهای جهانی باید از تمام فرصتها به بهترین شکل استفاده کرده و زمان را از دست ندهیم.